Bildirim
S
@se@W@ve
En az 50 Mention'ı Yanıtladı
En az 250 Teknoloji Forumu Mesajı Yazdı
"yüzbaşı": Geleneksel rütbe sistemi koşulları geçerlidir.
Diğer rütbeleri gör
Gönderileri
Merhabalar herkese. Hemen konuya gireyim: 1. sınıf ingilizce tıp öğrencisiyim, özel bir üniversitede %25 bursluyum. bölümümle alakalı ciddi sorunlarım var ve bu konu ile ilgili önce kendimden ve sonra da bu süreçten bahsetmek istiyorum kısaca:
- Hayatım boyunca doktor olmak istediğimi hatırlamıyorum. Karikatür ve çizgi romanlarla uğraşıyordum ortaokuldan üniversite sınavına kadar ve kendi çapımda önüme net bir hedef koymadım, sadece düşündüğüm bu hobimle uğraşmaktı. Arada sorarlardı ne olmak istersin diye, ya yazılım müh. derdim ya da mimarlık.
- Ortaokul zamanında bir ara plastik cerrahı olmak isterdim ancak bu konu hakkında gram bilgim yoktu. Şöyle diyim, tıp diye bir bölüm yok, plastik cerrahisi diye bir bölüm var ve 4 yıllık okunup, olunuyor, sanıyordum. Küçüklük işte, nereden bilicen.
- Liseye geçince işin gerçeğini öğrendim ve 6 yıl okumak bana fahiş geldi, dolayısıyla bu tıp defterini kapattım.
- Lise sona gelince, ister istemez bir meslek seçmeniz gerekiyor ve bunun stresi üzerimde çoktu. Yazılım ve mimarlık arasında o kadar çok git gel yaşadım ki, uzun bir süre boşluktaydım. O sıralar doktorluk ile alakalı çok dizi izliyordum ve ister istemez etkisinde kalınca, tıp istiyorum defterini yeniden açtım.
- Tabii, bu süreçte çizgi roman macerama da ara vermiş oldum ve üniversite sınavına en sonunda girdim. Sonuç, mezuna kaldım. Çünkü tıp istiyordum, bu kadar basitti. 1 sene daha çalıştım daha fazla hırsla ve sonuç olarak tıpı kazandım.
- Asıl olay burada kopuyor. İngilizce okuduğum için, yarım dönem hazırlık okudum ve kalan dönemde de okulum olmadı çünkü kurul sistemine göre biliyorsunuz düzensiz öğrenci olamazsınız tıpta. Ben de bu 9 aylık uzun tatil sürecinde, bilin bakalım ne öğrendim? Tıp ne imiş, nasıl bir bölümmüş.
- Bölümü kazandıktan sonra, tıpın sadece 6 yılla değil, zorunlu hizmet ve uzmanlık gibi belli başlı aşamaları olduğunu öğrendim. Çok saçma gelecek biliyorum gençler, ama cidden durum bu yani, şok geçirmiştim, kimseye belli etmedim. Benim sandığım sistem şu şekildeydi: 6 yıl sonrasında özel bir hastanede çalışırım ve orada uzmanlığımı öğrenirim olur biter. TUS sadece devlette çalışabilmek için diye düşünüyordum.
- Neyse, ben dedim ki, görmeden öğrenemeyiz ne olduğunu. Bu düşünce ile de korkarak da olsa başladım tıbbiyeye. Fakat dersler gerçekten çok zor. Biliyorum, her bölüm zor. Ancak, tıpta bazen bu durumu abarttıklarını düşünüyorum. Her gün ders, sabah 8 akşam 5. Mutlaka günü gününe tekrar, komite sınavından 5 gün önce çalışsan da hiçbir şeyi anlayamamak. Kendi adıma konuşuyorum, anlamamak derken. Çünkü gerçekten, bu kadar bilgi ve tamamen ezber ile ben öğrenemiyorum. Sınavlarımız bu kovid döneminde yüz yüze oldu bizim ve o yüzden notlar zaten ortalama 40-45.
- Tıp zor ve zor olmalı bunun ben de farkındayım, çünkü işin ucunda bir insan hayatı söz konusu. Ancak ben yoğun stres altında çalışıp bir de insan hayatına karşı sorumlu olmak istemiyorum, mutlu olamıyorum bu yüzden. İleride daha da zorlanacağım ve en basitiden 2 yıl kadar önce bıraktığım ve severek yaptığım, ilerletmek istediğim çizgi romanlarıma dokunamadım bile.
- Garanti iş imkanı veren belki de tek meslek olduğunu biliyorum ama bunu sevmek lazım. Ben bu kadar sorumluluğu, fedakarlığı, çalışmayı yapamam. Bunu aileme açıkladım ve kendileri de başta üzülseler de, kararıma saygı duyduklarını söylediler, bu konuda desteklerini almam çok hoş.
- Maddi bakımdan çok şükür iyiyiz o yüzden ileride iş ile alakalı herhangi bir başlangıçta ailemden yardım alacağım diye düşünüyorum. O yüzden şimdi soruma gelelim: MYP ile yatay geçiş için üç bölüm arasında kaldım ve hangisinde kendimi daha rahat hissedebilirim sizce, özellikle bu konuda bilgisi olanlar yazarsa çok sevinirim:
- ODTÜ Mimarlık (IYTE'de olabilir), Dokuz Eylül Bilgisayar Müh. veya Hacettepe Endüstri Müh. Bunlardan hangisi daha uygundur bilemiyorum. İstanbul düşünür müyüm bilmem çünkü ITÜ ve YTÜ de var ancak Ankara'da okuyorum, oraya alıştım. Ailemde İzmir'de. Açıkçası mimarlığa daha sevecen bakıyorum, biliyorum onda da uykusuz gecelerle belki mezun oluyorsunuz ama şu anki bölümümden daha eğlenceli olacağını düşünüyorum, çevremde mimarlık okuyanlar var çünkü.
Sonuç olarak, bu kadar uzun bir yazıyı okuduğunuz için teşekkür ederim herkese. Bilgisi olan, yardımcı olmak isteyen arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
se@W@ve (Umut Brn) · iPad altına konu açtı.
5 yıl
ipad 6 128gb vs ipad 7 32gb
|
se@W@ve (Umut Brn) · Teknik Yardım altına konu açtı.
5 yıl
Oyunum kasmıyorken artık kasmaya başladı?
|
se@W@ve (Umut Brn) · Sistem Tavsiyeleri altına konu açtı.
7 yıl
3000 TL Monitör Dahil Sistem Toplama Tavsiye
|
se@W@ve (Umut Brn) · Apple altına konu açtı.
8 yıl
Macbook Pro klavyemdeki bazı tuşlar basmıyor, çalışmıyor.
|
|
se@W@ve (Umut Brn) · Playstation Genel Bölümü altına konu açtı.
9 yıl
Almanya'dan Uncharted Aldım, Türkçe Olur Mu?
se@W@ve (Umut Brn) · Windows 10 altına konu açtı.
9 yıl
Windows 10'a UEFI
|
se@W@ve (Umut Brn) · İşlemci altına konu açtı.
9 yıl
Simülasyon Oyunları İşlemci Mi Kullanır?
|
|
Hakkında
Forum İmzası:
Intel Core i7 4790 3.6 Ghz - ASUS Z97-AR - MSI GTX 960 4G/4GB - Corsair 8GB 1600Mhz - Kingston Hyper-x 120GB SSD - Seagate Barracuda 2TB HDD |
Resimler
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 393
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 9.622 (Bu ay: 160)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 6 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 393
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 9.622 (Bu ay: 160)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 6 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları