Şimdi Ara

MSI Gtx 970 g4 Gaming No-Signal

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oyun oynarken bu hatayı alıyorum ve bilgisayarım yeniden başlıyor ısı değerlerine baktığımda 60-65 derece yi geçmiyor ekran kartım Twin Frozr V in ısıya göre otomatik fan sistemini kullanıyorum acaba direk fanları manuel ayarlasam sorun ortadan kalkar mı cpu ısım 55-60 dereceyi hiç geçmiyor maksimum... Guç ayarlarından max. Cpu kullanımını %80 e çekmiştim ancak bununla bir ilgisi var mı zira 1 aydır bu şekilde sorunsuz kullanıyorum 2 gündür bu sorunu yaşıyorum psu 500 watt psu kablom temassızlık yağıyordu onu değiştirdim ama sorunum devam ediyor. İlgilenenlere şimdiden çok teşekkür ederim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O psu yetmeyebilir tam sistem yazarmisin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İ7 4790k 8gb ram gtx 970 bir de 5.1 ses sistemim var

• Bana o psu yetmez gibi geldi ama daha iyi anlayan arkadaslar bir baksin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • PSU 12V kanalından kaç watt verebiliyor? Tam modeli yazar mısınız?
  • Thermaltake lt 500-al2nl 12V 432 watt diyor

• Psu yeter gibi sıkıntı yapacağını sanmıyorum 970 çok fazla güç harcayan bir ekran kartı değil(muadillerine göre). Bios ayarlarını bir sıfırlayın, Psu'nun anakarta takılan kablosu mu temasızlık yapıyordu yoksa ekran kartına takılan kablo mu temasızlık yapıyordu? Bir ihtimal ramleri başka slota takıp deneyin, 2 gün önce ne yaptıysanız onları tekrar eski haline getirip deneyin bakalım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Msi Gtx 1080 ti Gaming X
    2 yıl önce açıldı
    Msi Rtx 3060 Gaming Z 12GB
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

Psu yeter gibi sıkıntı yapacağını sanmıyorum 970 çok fazla güç harcayan bir ekran kartı değil(muadillerine göre). Bios ayarlarını bir sıfırlayın, Psu'nun anakarta takılan kablosu mu temasızlık yapıyordu yoksa ekran kartına takılan kablo mu temasızlık yapıyordu? Bir ihtimal ramleri başka slota takıp deneyin, 2 gün önce ne yaptıysanız onları tekrar eski haline getirip deneyin bakalım.

Normal versiyonları biraz daha harcıyor ama arkadaşın kullandığı özel tasarım ve saat hızları daha yüksek, ekran kartlarında overclock güç tüketimini baya arttırıyor, aşağıdaki sitede aynı kartlı sistemi test etmişler ve minimum 550 watt psu önermişler, yani psu çok sınırda ama sorun başka yerdedir arkadaşa boşuna masraf ettirmiş oluruz.
    En mantıklısı ya bir arkadaşından ödünç psu deniyecek, yada mağazada denetecek, daha pratiği msi afterburner ile gpu hızını 1 ghz gibi bir değere indirip, güç tüketimini düşürüp deniyecek.

http://www.tweaktown.com/reviews/6700/msi-geforce-gtx-970-4gb-twin-frozr-v-gaming-oc-video-card-review/index16.html

• quote:

Orijinalden alıntı: KanKoKan

quote:

Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

Psu yeter gibi sıkıntı yapacağını sanmıyorum 970 çok fazla güç harcayan bir ekran kartı değil(muadillerine göre). Bios ayarlarını bir sıfırlayın, Psu'nun anakarta takılan kablosu mu temasızlık yapıyordu yoksa ekran kartına takılan kablo mu temasızlık yapıyordu? Bir ihtimal ramleri başka slota takıp deneyin, 2 gün önce ne yaptıysanız onları tekrar eski haline getirip deneyin bakalım.

Normal versiyonları biraz daha harcıyor ama arkadaşın kullandığı özel tasarım ve saat hızları daha yüksek, ekran kartlarında overclock güç tüketimini baya arttırıyor, aşağıdaki sitede aynı kartlı sistemi test etmişler ve minimum 550 watt psu önermişler, yani psu çok sınırda ama sorun başka yerdedir arkadaşa boşuna masraf ettirmiş oluruz.
    En mantıklısı ya bir arkadaşından ödünç psu deniyecek, yada mağazada denetecek, daha pratiği msi afterburner ile gpu hızını 1 ghz gibi bir değere indirip, güç tüketimini düşürüp deniyecek.

http://www.tweaktown.com/reviews/6700/msi-geforce-gtx-970-4gb-twin-frozr-v-gaming-oc-video-card-review/index16.html

Koyduğunuz kaynakta evet sınırda gibi, dediğiniz gibi en iyisi başka bir psuyla denesin arkadaş, sıkıntının orada mı olup olmadığını öncelikle bir elemek lazım. Temasızlık yapan kablo sorun çıkartmış olabilir. Tahminim o yönde.

• Arkadaşlar temassızlık yapan kabloyu değiştirdim zaten PSU kablosuydu amfimin kablosunu taktım onunla ilgili bir sorun yok kasa ile ilgili hiç bir değişiklik yapmadım 1-2 hafta önce 5.1 i bağlamak dışında acaba sınırdaydım da ses sistemi mi fazla geldi ki? Ama en azından psu zorlansa yetmese ısınması gerekmez mi şu an 1 saattir oyun oynuyorum psu buz gibi (sorun yaşadığım oyun) gpu 47 derece cpu 48 derece

• quote:

Orijinalden alıntı: Ikonion

Arkadaşlar temassızlık yapan kabloyu değiştirdim zaten PSU kablosuydu amfimin kablosunu taktım onunla ilgili bir sorun yok kasa ile ilgili hiç bir değişiklik yapmadım 1-2 hafta önce 5.1 i bağlamak dışında acaba sınırdaydım da ses sistemi mi fazla geldi ki? Ama en azından psu zorlansa yetmese ısınması gerekmez mi şu an 1 saattir oyun oynuyorum psu buz gibi (sorun yaşadığım oyun) gpu 47 derece cpu 48 derece

Bunun bir sürü sebebi olabilir, tam kestiremeyiz buradan. Psu yetmemesi durumunda oyunlarda sistem yükteyken falan aşırı kasılmalar olur, Pc tık yeniden başlatır kendini bunun gibi sorunlar görülür. Eğer imkanın varsa başka bir psu dene. Genelde böyle sorunlar zaman geçtikçe çoğalmaya başlar. Olmazsa yollarsın garantiye bakarlar sıkıntı neredeymiş diye. Bu arada iyi sistem kurmuşsun.

• Teşekkür ederim ilgin için şimdilik denk gelmiş olabilir mantığıyla hareket edelim bakalım... Parçaların 1.5 yıl kadar daha garantisi devam ediyor afterburnerdan manuel fan ayarı yaptım gpu gayet soğuk 2015 yılına kadar çift çekirdek 4 çekirdek vs gibi yeni teknolojilerle işim olmadı hiç p4 ile takılıyordum bu yeni parçalarda ısı değerleri biraz oynak anlık yukselmeler oluyor çekirdek ısısı 40 dereceyken anlık 60 olup iniyor birden mesela çok garip bir durum bunu i3 laptobumda da gözlemliyorum anlık ısı yükselişi ile makina kendini kapatıyor olabilir diyip içimi rahatlatıp devam ediyorum 😃 3 aydır bu makineyi kullanıyorum 2 kere başıma geldi bu olay arka arkaya olduğu için bir sorayım demiştim...

• quote:

Orijinalden alıntı: Ikonion

Teşekkür ederim ilgin için şimdilik denk gelmiş olabilir mantığıyla hareket edelim bakalım... Parçaların 1.5 yıl kadar daha garantisi devam ediyor afterburnerdan manuel fan ayarı yaptım gpu gayet soğuk 2015 yılına kadar çift çekirdek 4 çekirdek vs gibi yeni teknolojilerle işim olmadı hiç p4 ile takılıyordum bu yeni parçalarda ısı değerleri biraz oynak anlık yukselmeler oluyor çekirdek ısısı 40 dereceyken anlık 60 olup iniyor birden mesela çok garip bir durum bunu i3 laptobumda da gözlemliyorum anlık ısı yükselişi ile makina kendini kapatıyor olabilir diyip içimi rahatlatıp devam ediyorum 😃 3 aydır bu makineyi kullanıyorum 2 kere başıma geldi bu olay arka arkaya olduğu için bir sorayım demiştim...

Hocam birde işlemciyi stok fan takılıysa onu pek tavsiye etmiyorlar. Tabi OC yapan arkadaşlar için genelde bu öneri ama işi garantiye alıp daha iyi işlemci fanı almaya bakın bence.

• Stock fan takılı ama guç denetimi ayarlarından maks. Cpu kullanımını aşşağı çektiğinizde ısı değerleri normal yoksa 80-90 lara vuruyordu ben bu şekilde çözdüm zaten işlemci piyasadaki oyunların çok üstünde ekstra 200-300 lira vermeye gerek görmedim bu arada oyunu 4-5 saat aralıksız oynadım gpu nun ısı boruları buz gibiydi ısıdan değil %100 ya psu ya da denk geldi diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ikonion -- 31 Ağustos 2015; 6:51:21 >
  • Psu veya anakart gibi sorun.Veya ikiside.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.