Şimdi Ara

MSI GTX970 100ME Bobin Cızırtısı (Coil Whine)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Buradaki birçok arkadaşın konusunu okudum. Bu konuda LEON-X'e ayrıca teşekkür ederim. Kendisinin yararlı yorumları sayesinde çok güzel bir sistem topladım. Ayrıca böcekgrafik te ekran konusunda çok yardımcı oldu.

Sistemim aşağıdaki gibi:

Intel i5 4590
    Gigabyte H97-D3H
    Kingston HyperX XMP 8 GB (2x4)
    MSI GTX 970 100ME
    Corsair 650W
    WD 1 TB Blue
    Zalman CNPS5X İşlemci Soğutucusu
    Corsair Carbide 300R
    Dell 23" S2340L

Sorunum şu:
    Sistem normalde gayet sessiz bir şekilde yüksek detay seviyelerinde oyunları çalıştırıyor. Şu anda CS:GO, Starcraft 2, Heroes of Storm'da test edebildim. Shadow of Mordor'u da test edeceğim.
    Asıl sorun düşük sistem özellikleri isteyen oyunlarda çıkıyor. Ne zaman FPS 500-1000 ve daha fazlası gibi rakamlara ulaşsa grafik kartından gelen bobin cızırtısı duyuyorum. Çok rahatsız edici değil. Fakat sanki kart zorlanıyor gibi hissediyorum.
    Biraz araştırma sonunda MSI Afterburner ile FPS'i 150'ye sabitleyince, bu sorunda ortadan kalkıyor. Çünkü ekran kartı o kadar FPS'i render'lamıyor. Aslında ekranım 60 Hz olduğu için bu FPS'i 60'ta bile sabitleyebilirim. Ama bu sanki dolu dizgin giden bir atı dizginlemek gibi bir his yaratıyor.
    Sorunun çözümü için ekran kartını aldığım bayiiye götüreceğim. Onun sonuçlarınıda paylaşırım. Ayrıca MSI'a ürünü kaydettirip destek için İngilizce ve Türkçe olarak ticket açtım.
    Acaba size göre herkesin GTX 9XX serisine bahsettiği bobin cızırtısı (coil whine) bu mu? Ona göre kartı değiştirmelerini talep edeceğim?

Saygılar,

• Kartı değiştirirsen büyük aptallık edersin hocam. Mis gibi işte zaten günümüzde 500 fps alabileceğimiz güncel oyun yokki? Eski oyunlarda da açarsın V-Sync'ı olur biter. 200-300 fps'den sonra CW olsa ne olur, olmasa ne olur... Dert edilecek bir şey değil bende de gigabyte g1 gtx970 var 900 fpsden sonra (oyun menülerinde) yapıyor bunu. Sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frozzy45

Kartı değiştirirsen büyük aptallık edersin hocam. Mis gibi işte zaten günümüzde 500 fps alabileceğimiz güncel oyun yokki? Eski oyunlarda da açarsın V-Sync'ı olur biter. 200-300 fps'den sonra CW olsa ne olur, olmasa ne olur... Dert edilecek bir şey değil bende de gigabyte g1 gtx970 var 900 fpsden sonra (oyun menülerinde) yapıyor bunu. Sorun yok.
    bence iade etme seninki en azından yük altında degilken ötüyor bizimki yüke bi girdim mi başlıyodu kolbastıya
  • Bende 970 in 100me modelini kullaniyorum bazen dedigin gibi kart zorlaniyor,sanki fanlara bi şey takılmış gibi ses çıkartıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fabby

Bende 970 in 100me modelini kullaniyorum bazen dedigin gibi kart zorlaniyor,sanki fanlara bi şey takılmış gibi ses çıkartıyor
    Kafana takma kardeşim çok güçlü bir ekran kartın var o kadar da ses çıkarsın değil mi ? Aslan dediğin kükrer
  • quote:

Orijinalden alıntı: TombalacıMemeT

Kafana takma kardeşim çok güçlü bir ekran kartın var o kadar da ses çıkarsın değil mi ? Aslan dediğin kükrer

Alıntıları Göster
    @TombalacıMemeT şu zamana kadar gördügüm en güzel 970 yorumuydu :) ama cidden bi yerden sonra insanın sinirini bozuyor bende kullandım biliyorum kasada sıvı sogutma var çok belli ediyordu kendini
  • Benimde kart 75473527437 fps de yapiyor kuil vayn lanet gelsin bu gtx970 lere nedir bu kullanicilarin cektigi zaten uc bucuk cigolayt sorunu var tuu kaka... yarin hemen bende iade edicem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolwes

@TombalacıMemeT şu zamana kadar gördügüm en güzel 970 yorumuydu :) ama cidden bi yerden sonra insanın sinirini bozuyor bende kullandım biliyorum kasada sıvı sogutma var çok belli ediyordu kendini

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar tüm yorumlarınız için teşekkür ederim.

@Crymone: Acaba bu sorun hiç olmayan bir tane bulabilir miyim acaba diye merak ediyorum. Bir de zaman içerisinde normal oyunlarda da bu sorunu yaşar mıyım diye korkuyorum.

@wolves: Sende ki ses hangi oyunlarda ve nasıl bir yük altında oluşuyor?

@Fabby: Zannedersem tüm GTX 9XX'lerde bu sorun var.

@TombalacıMemeT: Zaten her zaman çıkan bir kükreme değil. Amacım sorunlu bir bileşene sahip olmamak.

• Amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek.
    Sadece bahsedilen bobin cızırtısı bu mu ve başka bir çözümü var mı diye bilgi paylaşmak istedim. En azından senin yaptığın gibi ne markaya ne de satın alan diğer arkadaşlara saldırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: buuronik

Amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek.
    Sadece bahsedilen bobin cızırtısı bu mu ve başka bir çözümü var mı diye bilgi paylaşmak istedim. En azından senin yaptığın gibi ne markaya ne de satın alan diğer arkadaşlara saldırdım.
    witcher 3 1080p fxaa hairworks filan herşey açıkken birde 3dmax de yapıyo çok kullanma şansım olmadı zaten iade ettim
  • buuronik B kullanıcısına yanıt
    Bunu saldiri olarak nitelendirmen talihsiz olmus :) Mesajimi tekrar okumani ve dikkat etmeni oneririm belki icinde gizli bir mesaj vardir :)
  • quote:

witcher 3 1080p fxaa hairworks filan herşey açıkken birde 3dmax de yapıyo çok kullanma şansım olmadı zaten iade ettim

Imzandan gördüm, r9 390x'den memnun musun peki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buuronik -- 13 Temmuz 2015; 1:16:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: buuronik

quote:

Imzandan gördüm, r9 390x'den memnun musun peki?
    @buuronik bu perşembe elimde olucak ankaradaki akrabalarıma rica ettim parayı havale ettim novadan aldırdım bayramda gelirken getiricekler
  • quote:

@buuronik bu perşembe elimde olucak ankaradaki akrabalarıma rica ettim parayı havale ettim novadan aldırdım bayramda gelirken getiricekler

Alıntıları Göster
    Yeni çağın vebası diyebiliriz CW sorunu için, hemen hemen her marka ve model de var, ses rahatsız etmiyorsa kullanabilirsin kartı, sorun olmuyor bu şekilde ancak tersi durumda iade edebilirsin tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Yeni çağın vebası diyebiliriz CW sorunu için, hemen hemen her marka ve model de var, ses rahatsız etmiyorsa kullanabilirsin kartı, sorun olmuyor bu şekilde ancak tersi durumda iade edebilirsin tabi.
    Şu anda kartı böyle bir süre daha test etmeey karar verdim. Umarım ileride oynayacağım oyunlar sistemi zorladığında daha büyük problemler ile karşılaşmam.

Ayrıca; MSI'a dün gece açtığım ticket'e bu sabah yanıt gelmiş. Gayet yapıcı ve hızlı bir tavırları var:

Dear Burak:
    Thanks for contacting MSI Technical Support Team!
    Regarding your concern,
    First, usually the noise is caused by heavy load of the graphics card and it does nothing to the performance.
    Second, However,there are something you can try to reducing the noise:
    1) Overclock your card, using by MSI Afterburner.
    2) Overvolt it
    3) Change a more power PSU for a try,bad PSU will cause this problem.

If there is something abnormal, please feel free for contacting with us.

Thanks!
    Best regards,
    MSI Technical Support Team

Bunları yaptığımda grafik kartının fanları hızlı çalıştığı için sesi bastırıyor. Ama cızırtının olduğu anlaşılıyor.

Konuyu büyütmek istemiyorum. Fakat en azından sahip olan ya da alacak arkadaşlar bilgi sahibi olsunlar.

• Bugüne kadar elimden 6-7 tane 970 geçti , cw olmayanına rastlamadım. Ama bu cw cızırtı şeklinde rahatsızlık vermeyen bir cw. Çınlama şeklinde olsa insanın kulağını tırmalar. Yani düdük gibi öterse sıkıntı var demektir. mesela unheaven testinde test esnasında cızırtı şeklinde bir cw duyluuor ama test programından exit diyip çıkınca gelen reklam penceresinde düdük gibi ötüyor kart yüksek fpslere ulaşıyor o esnada sanırım. O yüzden fps sabitledim mi problem yok.
  • Dünyada GTX 970 kullanıp CW sorunu yaşamayan tek kullanıcı olma ihtimalim var mıdır ?

Benim kart:http://www.vatanbilgisayar.com/msi-gtx970-gaming-gddr5-4gb-256bit-nvidia-geforce-dx12-ekran-karti.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Rainmaker

Dünyada GTX 970 kullanıp CW sorunu yaşamayan tek kullanıcı olma ihtimalim var mıdır ?

Benim kart:http://www.vatanbilgisayar.com/msi-gtx970-gaming-gddr5-4gb-256bit-nvidia-geforce-dx12-ekran-karti.html

Sistem derecelendirmesi yaparken ekran kartına sıra geldiğinde kasayı dinle muhakkak duyacaksın :D
  • Kartin aynisi var 450 500 fps den sonra cikariyor o sesi
  • buuronik B kullanıcısına yanıt
    quote:

Ne zaman FPS 500-1000 ve daha fazlası gibi rakamlara ulaşsa grafik kartından gelen bobin cızırtısı duyuyorum. Çok rahatsız edici değil. Fakat sanki kart zorlanıyor gibi hissediyorum.

Doğru tesbit etmişsin. 970'le ilgili bir sorun değil bu. Hatta sorun da değil. Hemen her kart yapar bu sesi o FPS'lerde. Çaresi ise, RivaTuner yüklemek ve FPS'yi sınırlamak. Monitörün 60 hz olduğu için, programdaki ilgili yere 60 yazmalısın. Hz aşırtma yaptıysan (70-75 hz gibi), kullandığın hz'i yazarsın.

Artık kartın fan sesini bile duymayabilirsin. Faydaları:
    - Kart, gereksiz yere fazla güç tüketimi yapmaz, kullanması gereken kadar güç tüketir.
    - Bahsettiğin ses olmaz.
    - Kart gereksiz yere yıpranmaz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.