Şimdi Ara

MSI MEGABOOK KULLANICILARI DERNEĞİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
7.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Alet benim hoşuma gitti, uzun süredir laptop kullanan biri değilim, pc kullanıyordum. Diğer laptoplarla karşılaştıramam. Fakat şunu diyebilirim, ev arkadaşımın toshiba satellite 100 gibi bir laptopu var, kesinlikle ondan iyi. Ram 512 geliyor, ben 512 daha eklettim ram'e şuan 1024. Vala ben gayet memnunum, bir haftadır kullanıyorum. Üçgündür hiç kapatmadım, devamlı açık "battlestar galactica"yı indiriyorum tüm sezonlarını. Sıcaklık değeleri nasıl ölçülür bilmiyorum. Öle ses falan çıkmıyor bir şey duyduğum yok, sadece dvd'ye bir şey atığım zaman okurken çıkıyor ee bunun da ne alırsanız alın bir çözümü yok bildiğim kadarıyla. Bu söylediklerim senin işine yarar mı bilmiyorum ama ben gidip şuan alacak olsam, bu paraya bu bilgisayarı yine alırdım 600 dolar.
    Benim tek sıkıntım şift ve yanındaki bir kaç tuş. nedeni şu, klavyede numerik tuşlar da var bunun içinde yer açmaları gerekmiş, yön tuşları i ş . ç şift gibi tuşlar bunun için küçük yapılmış. sağ elin vurduğu tuşlar yani. ehh çok yazı yazan biri olduğum için bu beni etkiliyor en azndan alışana kadar. bunun haricinde herhangi bir sorunum yok aletle. sadece ilk aldığımda vista ultimate kurdum, çalıştırdı canavar gibi ama kablosuz internet bağlantısını yapamadım, onun nedeni de sürücülerle ilgili olsa gerek. vista sürücülerini msi'ın sitesinden indirmiştim. daha sonra bir ara yenişden vistayı kuracam kesinlikle. Ha birde şu tuchpad masuna alışamadım, tırtıklı yüzeyi var tam hakim olamıyorum imlece. örneğin bahsetiğim ev arkadaşmın toshibasının dokunmatik yzeyi çok ok daha iyiydi, onu daha iyi kullanıyordum. ama mesela ev arkadaşıma bunu söylediğimde , o da tam tersini söyledi "bu tırtıklı yüzey beni daha çok hoşua gidiyor" dedi. Sana aktarabileceğim baka ne var bilmiyorum. ben memnunum. alan razı satan razı durumları kısaca. hatta exa bilgden aldım satıcı normalde çanta vermiyor, temsilci kız bana hp çanta hediye etti sağolsun, ben etkilendi herhalde :) şaka bir yana 40 dlar civarı da çantaya verecektim hediye etmeselerdi. Şunu diyiyim benim için altıyüz dolar az buz para değil başkaları için olabilir. Bu yüzden benim alıyüz dolarım oldukça değerli ve paramı boşa vermdiğimi düşünüyorum. Umarım ileride de değişmez bu düşüncem. Msi çalışanı gibi reklam yaptım vala :)

• @AttilaMustafa
    o alet tek çekirdek
    sen everest programını indir..sıcaklık dahil herşeyi gösterir..yanına cpu-z i de indirebilirsin
  • Yazdığın değerli yorumlar için çok teşekkür ederim. Makinanın performansından memnun kalmana sevindim. İnşallah benim dizüstü de beni üzmez. Hani hep derler ya elektronik işi biraz da şans işi.
    Ben de senin gibi ilave ram taktırıp bellek miktarını 1024 yapmak istiyorum. Yalnız ben ürünü İzmir'den sipariş vermiştim. Şimdi burada(İstanbul) rami alıp takacağım ya da taktıracağım zaman ürünün garantisi ile ilgili bir problem olur mu acaba?

Bilgisayarın bileşenlerinin ısınma durumlarını speed fan benzeri bir programla görebilirsin. Speed fan çok küçük boyutlu ve kullanışlı bir program. En son 4.32 versiyonu çıkmıştı galiba. Netten indirip kullanabilirsin.

Ayrıca 3DMark2001 ve 2005 benzeri programlarla dizüstünün grafik(3D) performansı hakkında fikir edinebilirsin. Benim makina da gelince test sonuçlarını karşılaştırma imkanımız olabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: AttilaMustafa

Alet benim hoşuma gitti, uzun süredir laptop kullanan biri değilim, pc kullanıyordum. Diğer laptoplarla karşılaştıramam. Fakat şunu diyebilirim, ev arkadaşımın toshiba satellite 100 gibi bir laptopu var, kesinlikle ondan iyi. Ram 512 geliyor, ben 512 daha eklettim ram'e şuan 1024. Vala ben gayet memnunum, bir haftadır kullanıyorum. Üçgündür hiç kapatmadım, devamlı açık "battlestar galactica"yı indiriyorum tüm sezonlarını. Sıcaklık değeleri nasıl ölçülür bilmiyorum. Öle ses falan çıkmıyor bir şey duyduğum yok, sadece dvd'ye bir şey atığım zaman okurken çıkıyor ee bunun da ne alırsanız alın bir çözümü yok bildiğim kadarıyla. Bu söylediklerim senin işine yarar mı bilmiyorum ama ben gidip şuan alacak olsam, bu paraya bu bilgisayarı yine alırdım 600 dolar.
    Benim tek sıkıntım şift ve yanındaki bir kaç tuş. nedeni şu, klavyede numerik tuşlar da var bunun içinde yer açmaları gerekmiş, yön tuşları i ş . ç şift gibi tuşlar bunun için küçük yapılmış. sağ elin vurduğu tuşlar yani. ehh çok yazı yazan biri olduğum için bu beni etkiliyor en azndan alışana kadar. bunun haricinde herhangi bir sorunum yok aletle. sadece ilk aldığımda vista ultimate kurdum, çalıştırdı canavar gibi ama kablosuz internet bağlantısını yapamadım, onun nedeni de sürücülerle ilgili olsa gerek. vista sürücülerini msi'ın sitesinden indirmiştim. daha sonra bir ara yenişden vistayı kuracam kesinlikle. Ha birde şu tuchpad masuna alışamadım, tırtıklı yüzeyi var tam hakim olamıyorum imlece. örneğin bahsetiğim ev arkadaşmın toshibasının dokunmatik yzeyi çok ok daha iyiydi, onu daha iyi kullanıyordum. ama mesela ev arkadaşıma bunu söylediğimde , o da tam tersini söyledi "bu tırtıklı yüzey beni daha çok hoşua gidiyor" dedi. Sana aktarabileceğim baka ne var bilmiyorum. ben memnunum. alan razı satan razı durumları kısaca. hatta exa bilgden aldım satıcı normalde çanta vermiyor, temsilci kız bana hp çanta hediye etti sağolsun, ben etkilendi herhalde :) şaka bir yana 40 dlar civarı da çantaya verecektim hediye etmeselerdi. Şunu diyiyim benim için altıyüz dolar az buz para değil başkaları için olabilir. Bu yüzden benim alıyüz dolarım oldukça değerli ve paramı boşa vermdiğimi düşünüyorum. Umarım ileride de değişmez bu düşüncem. Msi çalışanı gibi reklam yaptım vala :)

• ram konusundaki endişeni rami taktırmadan önce kesinlikle ben de taşıyordum, onun için işi sağlama aldım, aldığım yerin teknik servişsinde takdırdım ve "bu garantiyi etkiler mi" diye sordum, etkilemez dediler. yalan diildir herhalde, umarım oradaki kişinin garanti konusunda yalan söyleyip söylemdiğini hiç öğrenmeme gerek kalmaz :) tabi esprisi bu, ram sonuçta alıp bilgisayara bir webcam takar gibi takıyorsun. ha pci slotuna bir şey takmak ha rambusa ama sen yine de eşeğini sağlam kazığa bağla kardeşim.
  • Everest yükledim, sol alt köşede sıcaklıpık değerleri var

Yer istanbul.
    Sıcaklık CPU Diyot: 47-52 arası gidip geliyor, en çok 48'i seviyor.
    Sıcaklık CPU :75

birinde diyot yazıyor diiğeri sadece CPU. ben aradaki fark nedir bilmiyorum.
    Normal mi bu yazan sıcaklık değerleri? Yoksa çok mu sıcak su falan mı dökeyim? :)
    Çalışan programlar şunlar: flashget birşeyler indiriyor, messenger, üç internetexplorer, everest bir de dosya açık. Valla kıllandım yav, silecem bu programı. Köşedeki sıcaklık değeri her arttığın da benim içim hop hop ediyor, zavallı alet patlayacak sanıyorum :) aha şimdi de 45'e düştü bir kaç saniye durdu bi soluklandı 46. Bak yine 45 oldu valla dalga geçiyor benimle. diğeri akıllı 75'e demir atmış, "rabbin kim? ses yok" modunda.

Doktor?
  • Biri ölçülen değer diğeri en son ulaşabileceği sıcaklık değeri olabilir diye düşünüyorum.Çünkü işlemciler genelde 75 üstü kendini kapatır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RuPTuR -- 6 Haziran 2007; 18:19:02 >
  • Unutmadan söyliim: Amd turion 64+ tek çekirdek ne yazık ki.Uğraşmayın çift mi tek mi diye bulmaya.Turionun ayrı olarak x2 modeli var.Hepsi burada ve nova bilgisayarda satılan aynı laptop.nova bilgisayar x2 logosu koymuş şerefsizlik yapmış...

Ha üzülecek misiniz tek çekirdek diye ?bence hayır.
    İşlemci hızı gayet iyi.Amd L1 cache'den zaten kazanıyor,e o zaman??Sonuç olarak bu masa üstü değil laptop.Biraz fazla elektrik yer o kadar :) Çift çekirdek değil diye sevinin bence çünkü amd hala beceremedi şu laptoplara x2 çıkartmayı (core2duo'nun karşılığı olarak)
  • @AttilaMustafa
    O 75 rakamına kafayı takma. O değer herhangi bir sıcaklığı ifade etmiyor. SpeedFan programıyla masaüstü bilgisayarıma baktığımda Temp1, Temp2, Temp3, Core ve HDD değerlerini görebiliyorum. Burada Temp1 işlemci soğutucu sıcaklığını, Temp2 anakart sıcaklığını, Temp3 128C olarak sabit bir sıcaklığı, Core işlemci çekirdek sıcaklığını ve HDD harddisk sıcaklığını gösteriyor. İşlemci çekirdek sıcaklığı devamlı olarak işlemci kullanım oranına göre artıyor ve eksiliyor. Normal işlemci sıcaklığı ise daha stabil bir seyir izliyor. Ben de yeni aldığım laptopta aynı programla sıcaklıklara baktığımda sadece cpu ve hdd sıcaklık değerlerini görüyorum. Buradaki cpu sıcaklığı core yani çekirdek değerini ifade ediyor. Biraz yüksek olmasının sebebi bu yüzden. 70'lere kadar yolu var fazla korkma. Yalnız birkaç tane program denememe rağmen cpu sıcaklığı ve fan hızlarını göremedim. Anakart bu bilgileri programlara vermiyor. Neyse yeni aldığım laptopun incelemesini aşağıdaki linkte görebilirsin ve kenininkiyle karşılaştırırsın. Kolay gelsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_14852760/tm.htm

quote:

Orjinalden alıntı: AttilaMustafa

Everest yükledim, sol alt köşede sıcaklıpık değerleri var

Yer istanbul.
    Sıcaklık CPU Diyot: 47-52 arası gidip geliyor, en çok 48'i seviyor.
    Sıcaklık CPU :75

birinde diyot yazıyor diiğeri sadece CPU. ben aradaki fark nedir bilmiyorum.
    Normal mi bu yazan sıcaklık değerleri? Yoksa çok mu sıcak su falan mı dökeyim? :)
    Çalışan programlar şunlar: flashget birşeyler indiriyor, messenger, üç internetexplorer, everest bir de dosya açık. Valla kıllandım yav, silecem bu programı. Köşedeki sıcaklık değeri her arttığın da benim içim hop hop ediyor, zavallı alet patlayacak sanıyorum :) aha şimdi de 45'e düştü bir kaç saniye durdu bi soluklandı 46. Bak yine 45 oldu valla dalga geçiyor benimle. diğeri akıllı 75'e demir atmış, "rabbin kim? ses yok" modunda.

Doktor?

• merhaba arkadaslar elimde bi tane msi megabook s300 var vista ile calışıyor fakat vistadan baygınlık geldiği için xp kurayım dedim boot ettikten 3 sn sonra kilitleniyor buna bi açıklama getirebilcek bi arkadas var mı?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.