selamlar arkadaşlar.. ben laptop almayı düşünüyorum ilk önce dell almayı düşündüm fakat msı nın aşağıdaki ürününü görünce tereddüte düştüm, çünkü benim almak istediğim dell modelinden daha üstün özelliklere sahip ama bildiğiniz gibi sadece ekrandakiözelliklerle almamak lazım.. sonradan problem çıkarması bakımında servis bakımından ne durumdadırlar bilmiyorum.. fiyat olarak da aynı fiyatlar.. bu konuda bildi sahibi olanlar olumlu yada olumsuz görüşlerini paylaşırlarsa çok sevinirim.. ama lütfen reklam amaçlı yazılmasın hem firmaların hakkı söz konusu hemde size danışan insanın hakkı... şimdidenn teşekkür ediyorum. laptoplar şunlar:
MSI 12.1'' - DELL ise 13.3'' öncelikle karar vermen gereken konu bu , bence notebook için 14.1 ve 13.3 uygun boyutlar.ben DELL XPS derim.
teşekkürler spiritc85 ama sorun sadece ekran değilki şöyle diyim ben bilg.mühendisliği okuyorum, bitti sayılır aslında. bir çok yazılım programı kullanıcam, oyun oynamak için de almıyorum ama alığım bilgisayara programları yüklediğimde yavaşlamasın, donmasın, gittikçe hantallaşmasın istiyorum... bir kaç programı birlikte problemsiz kullanayım istiyorum.. donanımları arıza çıkarmasın, servisi problemli olmasın istiyorum biliyorum bu insan ürünü heristediğim olmaz ama :) bilenlerden, kullananlardan ikisi arasındaki performans farkını karşılaştırmasını rica ediyorum
quote:
Orjinalden alıntı: kardess
teşekkürler spiritc85 ama sorun sadece ekran değilki şöyle diyim ben bilg.mühendisliği okuyorum, bitti sayılır aslında. bir çok yazılım programı kullanıcam, oyun oynamak için de almıyorum ama alığım bilgisayara programları yüklediğimde yavaşlamasın, donmasın, gittikçe hantallaşmasın istiyorum... bir kaç programı birlikte problemsiz kullanayım istiyorum.. donanımları arıza çıkarmasın, servisi problemli olmasın istiyorum biliyorum bu insan ürünü heristediğim olmaz ama :) bilenlerden, kullananlardan ikisi arasındaki performans farkını karşılaştırmasını rica ediyorum
söylediklerine göre dell daha iyi bir seçim olacaktır. ufak tefek problemlerde netten araştırma yaparak sorunu çözmen MSI 'a göre daha kolay olacaktır ayrıca dell 'in 8400 ekran kartına sahip olması da bir avantaj kısacası dell daha iyi bir tercih olacaktır. arıza işine gelince bu elektronik işi birazda şans işi ama iş servise gelince bu konuyu forumda MSI PR200 ve DELL XPS kullanıcılarının açtığı topicler var ordaki arkadaşlara danışmanı tavsiye ederim. sonuçta sana en doğru bilgiyi , yazdığın modelleri kullananlar verecektir.
DELL INSPIRON 1720
Intel T7500 Core 2 Duo 2.2 GHZ 800Mhz 4M L2 Cache İslemci 4 GB 667 MHZ RAM 160G 5400RPM SATA hard disk NVIDA GEFORCE 8600 GT ekran KARTI 17'ekran (1920 x 1200) HD glossy UltraSharp Roxio Integrated High Definition Audio 2.0 8X DVD+/-RW Dual Layer Drive 8-in-1 memory card reader Integrated 2.0M Pixel Creative Webcam Dell Wireless 1505 Wireless-N Mini-card Integrated 10/100 Network Cardand Modem Bluetooth Dell Wireless 355 54mm ExpressCard slot Microsoft Windows Vista Home Basic Edition 56 WHr 6-cell Lithium Ion Prim
Kullanıyorum ve çok memnunum şiddetle tavsiye ederim
ekran kartları çok faklı, dell de 8400 128 mb eksternal ekran kartı var ram ile baraber 895 MB'a çıkıyor. MSI ise dahili ve max 384 MB'a çıkabiliyor.
Kalite farkını söylemiyorum bile...
quote:
selamlar arkadaşlar.. ben laptop almayı düşünüyorum ilk önce dell almayı düşündüm fakat msı nın aşağıdaki ürününü görünce tereddüte düştüm, çünkü benim almak istediğim dell modelinden daha üstün özelliklere sahip ama bildiğiniz gibi sadece ekrandakiözelliklerle almamak lazım.. sonradan problem çıkarması bakımında servis bakımından ne durumdadırlar bilmiyorum.. fiyat olarak da aynı fiyatlar.. bu konuda bildi sahibi olanlar olumlu yada olumsuz görüşlerini paylaşırlarsa çok sevinirim.. ama lütfen reklam amaçlı yazılmasın hem firmaların hakkı söz konusu hemde size danışan insanın hakkı... şimdidenn teşekkür ediyorum. laptoplar şunlar:
teşekkürler arkadaşlar.. bir kedi gördüm sanki verdiğiniz linkteki del xpsnin fiyatı vatan ve golddakine göre daha uygun ama oradaki özelliklerde farklılık var sanki yoksa aynı ürün mü tıpa tıp aynıysa fiyat farkı neden kaynaklanıyor acaba? turuncu sitesindeki dellin cpu hızı 2.0 ama normlade bu modelin 2.2 olması gerek...
quote:
teşekkürler arkadaşlar.. bir kedi gördüm sanki verdiğiniz linkteki del xpsnin fiyatı vatan ve golddakine göre daha uygun ama oradaki özelliklerde farklılık var sanki yoksa aynı ürün mü tıpa tıp aynıysa fiyat farkı neden kaynaklanıyor acaba? turuncu sitesindeki dellin cpu hızı 2.0 ama normlade bu modelin 2.2 olması gerek...
turuncu'da da 2.2,özelliklerini karşılaştırınca aynı gibi görünüyor.fiyat farkı uyguladıkları kar oranı ile alakalı olabilir.aynısı olup olmadığını forumun ustaları inceleyip cevaplarsa daha sağlıklı olur
2.0 dı.. düzeltmişler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme