Şimdi Ara

MSI MPG27CQ monitörde çözünürlük ve 144 Hz sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar MSI MPG27CQ monitör alddım , monitör HDMI 2,0 destekli ve wqhd 144 hz ancak ps4 pro da 2k görüntü alamadım, notebooka HDMI üzerinden bağladım(hem kendi HDMI ını hemde p4 pronun kablosunu denedim) ve herhangi bir çözünürlükte 60 hz in üsütünü göremedim, notebookta hd grapics 620 ve geforce 930mx ekran kartları var.. hd grapicste 60 hz ın usutu cıkmıyor, gf 930mx de ise bu karta bağlı monitör yok diyor ve 3d ayarları dısında bir ayar yok menüde... acaba monitördemi sorun var yoksa benim donanımmı uygun değil yardımcı olursanız sevinirim. notebook işlemcisi 7. nesil i5...

monitörün linki
    www.msi.com
    Monitor - Curved Gaming Monitor - MPG27CQ | MSI Global
    https://www.msi.com/Monitor/Optix-MPG27CQ

• Kesin olmamak üzere bahsetmiş olduğunuz sorun ekran kartlarınızın monitör özelliklerini destekleyememesinden kaynaklanıyor olabilir.

Yani ekran kartlarınız teknoloji olarak monitorunuzun teknolojisinden geri kalıyor.

Bahsetmiş olduğunuz ekran kartları 2K (2560x1440)çözünürlük desteklemiyor olabilir. Ekran kartlarinizin Websitesinden desteklediği en yüksek çözünürlükleri öğrenebilirsiniz.

144hz olmamasının sebebi:
    bazı monitorler 144hz yi sadece display port girişinden ekran kartını bağlarsanız destekliyor. Sizin monitorunuzde büyük ihtimalle bu şekildedir.

Zaten kullandığınız 2 ekran kartında da display port girişi yok. Bu da büyük ihtimalle 144hz yi alamamanizin sebebi.

Bu durumda bilgisayar en güçsüz en yetersiz olan donanım hangisi ise onun özelliklerinde bir kullanım sağlar.

İmkanınız varsa 1050ti ve üzeri ekran kartlı bir bilgisayarda monitörü çalıştırmaya deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyy -- 30 Kasım 2018; 22:58:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• heavyy H kullanıcısına yanıt
    Aydınlatıcı cevabıniz için teşekür ederim ...duru. böyleyse bu monitörü iade etmek mantıklı çünkü yakın zamanda yeni pc toplayamayacagim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ps4 proda 4k veya 1080p görüntü alabilirsiniz 2k desteklemez. pcde'de display port olmadığı için 144hz alamazsınız.
  • fink u freeky kullanıcısına yanıt
    pc de en azından 120 hz hdmı ile alabilirim diye tahmin ediyordum ama olmadı,iade işlemini başlattım, kulanamayacğım özellikler için boşuna para vermiş oldum.. standart fhd bir monitörler bana yetermiş ozaman, yorumun için teşekkür edeirim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monitör HZ sorunu.
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.