Şimdi Ara

MSI Optix G241 24' 1ms 144Hz IPS Monitör 1461 TL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.575
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: forever eagle

bu foruma kalsa hiç bir bk alamazsınız. monitörlerin hepsi sorunlu. tn, va, ips.....
    hepsinde ölü piksel, ışık sızması ne ararsan var.
    +1
  • omer_loopus kullanıcısına yanıt
    1 tane ölü pixel çıktı ve bazı ayarlarda görüntüde kareleşme vardı. Reddit de bu karaleşme ile ilgili yazan çok kişi var. Ama normal bir ayara alınca sıkıntı yoktu monitörde
  • Her monitörün eleştirilecek bir tarafı oluyor. Hele de bu seviyelerde ise muhtemelen olacaktır. Ben msi optix 27 2K kullanıyorum. Cidden yorumların olumlu olmasının bir sebebi steam kodu vs ancak insanlar o kodu aldıktan sonra da isterlerse olumsuz yorum yazabilirler değil mi?

Bence durum sadece o değil. Genel kitle monitörleri bizim kadar ince eleyip sık dokumuyor. Ghosting olayı mesela bunu herkes fark etmez veya monitörü o derece derin teste soktuklarını düşünmüyorum. Bir de tabi ilk aldığınızda cidden monitörün olumsuz yönlerini göremeyip üstüne önceki monitörünüzden daha güzel ise olumlu yorum yazabiliyorsunuz.

Color banding sorunu olmaması için bildiğim kadarıyla yüksek bit değerlerinde olması gerekiyor. Bu fiyatlarda öyle bir monitör bulmak pek mümkün olmasa gerek. Birde 2K monitörde 2K 4K film izleyince color banding olmuyor.

Işık sızması ise genelde pek dikkat edilmeyen ve göze çarpmayan bir şey. Benim için öyle özellikle.

Bazı optix monitörlerde siyah seviyesini ayarlamakta sıkıntı olabiliyor. Ayrıca Freesync ve Gsync olayında her oyunda aynı sorunsuz şekilde kullanmak mümkün olmayabiliyor. Ancak o fiyat aralığında hangi monitörler var ve daha mı iyi? bunları iyi araştırmak ve bilmek lazım ki seçim yapılabilsin.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.