ARKADAŞLAR MSI P35 PLATINUM ANAKARTIM & Q6700 CPU VAR ELİMDE ŞİMDİ FSB Yİ 333 YE ÇIKARMAK İÇİN JUMPER LARI AŞAĞIYA ALDIM VE DİREK CPU 3,33 GHZ YE VOLTAJ FALAN VERMEDEN ÇALIŞIYO BEN CPU YU 3,40 A ÇEKİP 1,35 VOLT VERDİM PC ÇOK GÜZEL ÇALIŞIYO AMA DOSYA FALAN KOPYALAMAYA FALAN YAPMAYA KALKTIĞIM ZAMAN PC ACAYİP KASILIYO NEDEN OLABİLİR.
çok basit bi cevabı var sistem stabil değil orthosda test etdinmi 1 saat muhtemelen ramlerden dolayıdır ram:fsb oranını 1:1 e getirip tekrar dene
Biostan kaynaklanıyor olabilir. Son biosu yükle. Yine düzelmezse güney köprüsünün voltajını biraz artırmayı dene. Yine düzelmezse işlemcinin çarpanı zaten 10 olduğundan 3.33 GHz in keyfini çıkarmaya bak, 3.4 GHz için şimdilik zorlama. Zaten arada hemen hemen hiç fark yok.
Bios 1.8 olması tabiki önemli ama tabiki sistemin stabil olmamasından olabilir, Jumperları çıkarmak yerine biostan fsb yükseltip deneseniz bir de ?
quote:
Orjinalden alıntı: CoolnQuiet
Biostan kaynaklanıyor olabilir. Son biosu yükle. Yine düzelmezse güney köprüsünün voltajını biraz artırmayı dene. Yine düzelmezse işlemcinin çarpanı zaten 10 olduğundan 3.33 GHz in keyfini çıkarmaya bak, 3.4 GHz için şimdilik zorlama. Zaten arada hemen hemen hiç fark yok.
Bios Version 1.8 JUMPER ağağıya çekilmiş vazıytette fsb 333 çalışıyot problem yok 3,40 , 3,33 öenli değil fakay yine bi sorun var bu sekil sadece JUMPER i ağaşağıya çekitiğim zaman ki halinle kalıyo ve cpu ya voltaj vermezsem windows açılmıyo cpu volajını 1,35 verirsem windows çalışıyo sorun yok. fakat nero ile cd yazarken pc herhanhi bir mavi ekran gelmeden kapanıyo, neroyu geçelim orthosu çalıştığımda ise orthos 1,5 dk sonra kendisi stop ediyo.
Orjinalden alıntı: BayALi
Orjinalden alıntı: CoolnQuiet
peki senin tavsiyen JUMPER yukarıda FSB kaç olsun ve CPU voltajını kaç vereyim yardımınız için saolun
Orthos stop ediyor ve sistem çalışıyorsa RAM stabil değildir. RAM voltajını artırmayı dene. 0.1 veya 0.2 volt. Jumperda 333'te kalsın. İşlemci voltajında 1.35 le stabilite sağladıysan o voltajı vermem lazım tabii ki. O zaman kuzey köprüsü ve güney köprüsü voltajlarınıda artır biraz. Tam değer veremiyorum. O anakartı kullanan arkadaşlar daha net konuşabilir.
Orthos stop ediyor ve sistem çalışıyorsa RAM stabil değildir. RAM voltajını artırmayı dene. 0.1 veya 0.2 volt. Jumperda 333'te kalsın. İşlemci voltajında 1.35 le stabilite sağladıysan o voltajı vermem lazım tabii ki. O zaman kuzey köprüsü ve güney köprüsü voltajlarınıda artır biraz. Tam değer veremiyorum. O anakartı kullanan arkadaşlar daha net konuşabilir.
tmm deneyeceğim bir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme