Şimdi Ara

MSI P6N SLI anakart ATI desteklemiyor mu (YARDIM) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: SchowaLie

arkadaşım eski anakartımda çalışıyor. yeni anakartta çalışmıyor görüntü vermiyor. herşeyin sorumluluğunu psu ya yüklemeyin. ben bu ekran kartını 350 lik psu da bile çalıştırdım. sorun psu değil. sorun bu anakart bu ekran kartını destekliyor mu desteklemiyor mu. bu sistemi kullanan varsa ben kullanıyorum ve şöyle yaptım diye yazsın. kullanmayan arkadaşlar lütfen yorum yapmayın, psu - işlemci - ram bunları boş geçin şimdi. sorunum gayet açık bir şekilde anlatıldı. saygılar

anakartın desteklememesi için bir neden yok.

önceki sisteminin özelliklerini yazmıyormusun ki
  • tam olarak ne tür bir hatayla karşılaşıyorsun.
  • anakartımız aynı. elimde fazladan bir asus x700 eksterme ekran kartı vardı. taktım, sorunsuz çalıştı.

sorunun kaynağı anakart olmayabilir... arkadaşların uyarılarını bir düşün istersen.
  • narada, resmi sitesideki açıklamaları okudum ve hatta test ettikleri kartların listeside vardı. ama içlerinde x1950xt yoktu. sorun tam olarak açık ve net olarak anlatıldı.

eski sistem: çoğu imzada yazıyo anakartım asrock 775dual-vsta ama onda çalışıyor 450lik psu var ve kart çalışıyor
    yeni anakartta görüntü gelmiyo ve arkadaşlarda psu yetersiz diyo ne alakaysa. halbuki 550 lik psu var bunun içinde

bu linki inceleyebilirsin. test sistemi ve denenen ekranla mevcut.
    http://global.msi.com.tw/uploads/test_report/TR1_1140.pdf
  • Arkadaşım Frisby güç kaynağım var diyorsun ve yeni aldım diyorsun. Kaliteli PSU sonradan alınan PSU demek değildir, gerçek değerini veren ve koruma devreleri iyi olan PSU dur.

Lütfen linke bakın. Özellikle 25. mesajda yer alan resimlere bakın ve bu PSU yu kullanmanın nelere neden olabileceğini görün. Yeni aldığınızı söylemişsiniz bence hemen iade etmeye çalışın ve gidip 480W lık gerçek bir PSU alın.

http://forum.donanimhaber.com/m_14418664/mpage_1/key_//tm.htm#14483981

Soruna gelirsek sanırım tek bir sefer denediniz kartı takmayı.

Öncelikle kartı MSI anakarta tekrar takın ve sistemi çalıştırın (Monitörü ekran kartına bağlamayı unutmayın. Şaka değil insan o anki heyecanla dalgınlığa gelebiliyor.). Ekrana görüntü gelmese de Windows açılır. Bilgisayar açıldıktan sonra kasadaki reset düğmesine basın ve tekrar başlatın. Gene gelmez ise yine Windowsun açılmasını bekleyin. Bu sefer sistemin açma düğmesine basılı tutun bilgisayar kapanana kadar. (Mantıksız demeyin. Bu gibi durumlarla karşılaştığım çok oldu.)

Kapandıktan sonra tekrar güç düğmesine basın ve sistemi gene açın.

Gene gelmedi ise anakartta bir sorun var demektir.

• dostum iin kısası sen gidip bir 400-450 watt psu alman lazım gerçek..
  • psu da sorun yok arkadaşlar neden hala psu diyosunuz onu anlamış değilim. Konu kapanabilir. anakartı değiştirdim Asus Commando aldım ve sistem gereğinden fazla kararlı çalışıyor. hoşça kalın saygılar
  • Arkadaşım sorun PSU da demedik ama lütfen verdiğin linke bir bak.

Bir kaç gün sonra anakartı ya da başka bir sistem bileşeni yanarak hakkı rahmetine kavuşursa ağlama sonra.

Verdiğim likteki yazıyı oku ve kalitesiz PSU nun yolaçtığı sorunların resmini gösteren 25. mesaja bakınız. Hatta ben ekliyorum resmi buraya.

quote:

Alıntı : Niyazi Saral

Ve sonuçları...

MSI P6N SLI anakart ATI desteklemiyor mu (YARDIM)

• resimler çok güzel. ama sen bu görüntünün sebebinin psu olacagına inanıyor musun? ben inanmıyorum. az oc yapsınlarda patlamasınlar. bundan önceki psu da 450lilik frisby di. bir seneden fazla kullandım rahatlıkla ve hiçbir sorunlada karşılaşmadım. ve hala saglam duruyor. thermaltake de vardı 350lilik ama patladı, kaliteli diyordunuz ama değilmiş demekki. benim için markası önemli değil. yeterki sistemimi çalıştırsın bu benim için kafidir.

bu zamana kadar istediğim bütün yardımlarda psu soruyolar. ihtiyacım olan yardım konusu anakart oldugu halde psu kaç hangi marka. psu sormakla zaman kaybedeceklerine hiçbişey yazmasınlar bence. bilen ve kullanan birileri mutlaka vardır asıl cevabı onların vermesi ve gereken yardımı yapması gerekir. yazı yazmasını bilen herkes bişeyler soruyor. yardım edeceklerine daha da yardıma muhtaç hale getiriyorlar.

saygılar
  • bilmiyorsunuz burdaki insanlar danışıyordunuz sonra da bilir gibi ahkam kesiyosunuz 550 lik teneke ile o kartı çalışıtrmaya çalışıyorsunuz.ben de x1900xtx i yaklaşık bir sene sli destekli bir anakart ile çalıştırdım sli yönünden problem yok ilk olarak psu göze çarpıyor sorun çıkarması muhtemel başka psu ile denersen sorunun psu da olmadığını amlarsın ve süpeerrr frisby niz ile mutlu mesut yaşarsınız o zaman biz de ekran kartın da yada ankartın ekran kartı slotunda problem olabilir diyebiliriz
  • 3 sorun olabilirdi

1.Anakart arızalıdır --->(bence keşke bu kadar zaman beklemeyip,anakartını direk değiştirseydin.)
    2.Psu yetersizdir
    3.Grafik kartı bozuktur.

bu 3 den biri olmuş zaten
  • @SchowaLie

Arkadaşım diyorum ki umarım anakartının yanmasıyla bile olacaksa kullandığın PSU nun ne olduğunu görürsün.En azından hayatını riske atmazsın. Malesef hala çalıştırsın yeter tarzında kullanıcılar var ve malesef gerçeklerin daha iyi anlatılması için bazı kurbanlar da gerekli oluyor. Her ne kadar şimdiye kadar yeterince kurban verilmiş olsa da insanlar anlamamakta diretiyor. O PSU sadece sistemi değil insan hayatını da riske atıyor. Bir gece dowload yaparken alev alması olası.

İnsan hayatı bu kadar ucuz değil.

Bu anakartlar OC ile yanmıyor. Zaten OC ile yanan anakart ya da işlemci yok artık zira firmalar uzun süredir OC sektörüne el attı ve birçok koruma önlemi alıyor.

O senin frisby dediğin güç kaynağının içinde koruma devresi diye bir şey yok. Gerilim dengeleyici yok, zener diyotlar bile yok.

Bu ne demek. Senin işlemcin çok hassas gerilimlerde çalışıyor ve eğer PSU gerekli gerilimi düzgün sağlayamaz ise büyük sorunlar yaşarsın. Ssitem kilitlenmeleri, durup dururken donmalar ve HDD arızaları. Bunlar kendiliğinden ya da yetersiz işlem gücünden kaynaklanıyor sanırlar ama PSU dandır. Gerekli gerilimi almayan işlemci stabil olmaz. Ramler düzgün çalışmaz ve HDD de dengesiz gerilimle kendini yer bitirir.

Arkadaşın biri şöyle diyordu forumda; "Ya benim PSU hep eksik gerilim veriyor, ben de gerilimi yükselttim.
    Bir şey değil bir gün gerilimi doğru verecek anakartı elime alacağım".

Diyorum ki verdiğim başlığa bak. Orada Niyazi bey (Biraz hakkında araştırma yap) sağolsun teknik resim olarak ta içyüzlerini bize gösteriyor.

400W denilen PSU nun içindeki sigorta da max 235W yazıyor ki bu PSU en fazla 210W verebilir demek.

O 550W lık ta en fazla 300W verir. Ki niyazi bey bir başlıkta daha gösterdiki 185W lık PSU lar farklı farklı etiketlenerek 250W tan 500W gibi değerlere kadar satılıyor. Zira içlerindeki sigorta bile aynı. Ama dışarıda yazan etiket faklı.

Demekki senin sistemin ihtiyacı 300W ın altında (altında olduğu risk yok demek değil daha önce dediğim gibi gerilim azlığı ve fazlalığı, koruma yetersizliği. Yakın bir çevreye yıldırım düştü diyelim. Kaliteli PSU yanar, kalitesiz olan ise tüm evi yakar.), e be kardeşim git o zaman gerçek 350W bir PSU al. En azından kalitesini bilirsin. Merak ettim kaça aldın onu.

İşte senin Frisby güç kaynağının iç yüzü.

MSI P6N SLI anakart ATI desteklemiyor mu (YARDIM)

Niyazi bey in dediği gibi allahtan ki sigortayı doğru koymuşlar. Oradaki adi yarıiletkenlerden 5A nın üstünde bir akım geçmesini hayal bile edemiyorum doğrusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 4 Haziran 2007; 7:41:42 >

• boşverin bence öğrenmeyene ve öğrenmemek için direnen inasnlara ne söylersen boş...x1950xt 8800GTS den bile fazla güç çekiyor çünkü 3d modunda çok yüksek hızlara çıkıyor ama siz devam edin kullanmaya..
  • dostum anakartın üstünde SLİ için soket gibi bişey var SLİ yaparken Takacaksın onu onu sok görüntü gelir birde Ekran kartına voltaj veren bir kablo var onuda tak zaten takmazsan anakart seni uyaracak tak Ülen diye. :=) ben 1950 PRO kullanıyorum msi p6n sli ile hiç memnun değiLim bu anakarttan 2.8 GHZ nin üstüne çıkamadım E6320 işlemci ile çıldırttı beni açılmıyo makına fazla yüksek değerler girince
  • @digitalworld arkadaşım noktayı koymuş adeta,son bişeyde ben ekleyim...burda bu kadar adam sana psudandır dedi sen gittin bir frisby uğruna boardu değiştirdin..yahu insan hiç olmassa bi merak eder ya bu kadar adam psu diyosa en azından bi başka psu eşten dosttan arkadaştan bulup bi deneyimde ondan sonra şu foruma girip cevabımı yazayım şu millete..ama dediğin gibi,haklısın, önüne klavyeyi alan yazı yazıyo senin gibi..bencede....hayır madem kimsenin fikrine burda saygı göstermessin o zaman ne diye kalkar konu açarsın nasıl olsa önünde frispy gibi bi canavar var değilmi..açtığın konuya değilde, bu kadar arkadaşın sana yardımcı olmak için verdiği-yazdığı emeklere yazık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 5 Haziran 2007; 22:11:57 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.