MSI PE60 6QE modelini aldığımı söylemiştim bir sorunum var ELEKTRİK KAÇAĞI alüminyum kasa olduğu için klavyenin alt kısmına veya ekranın arka kısmını parmağımla gezdirdiğim zaman bir titreşim oluşuyor karıncalanma gibi bunu fırçalanmış yüzeyden olduğunu sanmıştım ama fişi çıkartıp pille çalıştırdığım zaman karıncalanma gidiyor. 2 elimin parmaklarını kullanınca sanırım bir devre tamamlanıyor ve karıncalanma yine gidiyor tek elle gezdirince sorun aynı şekilde devam ediyor :D biraz araştırdım sanırım topraklama prizle alakalı emin değilim ama yinede bu bir sorun servise gönderip iade isteme şansım varmıdır sizce MSI servis ile iletişimi geçmişi olan varmı ?
İlginç birşey daha var oda çıplak ayak plastik terlik giydiğim zaman karıncalanma yine kayboluyor :D buda topraklama sorununu destekliyor ama yinede iade etme şansım varsa iade etmek istiyorum 14.12.2015 tarihinde alındı bu arada.
İade edebileceğini sanmam çünkü bu tamamen bilgisayarı topraklamasız bir prizle kullanıyor olmandan kaynaklıyor. Bütün laptop markalarında bu durum sorun yaratır zaten. Örneğin HP'nin alimünyum kasalarında da benzer sorun oluyor ya da touchpad saçma sapan hareket ediyor statik elektrik yüzünden vb. Ayrıca elektrik kesintilerinde ya da voltaj dalgalanmalarında falan adaptörü yakma ihtimalin de epey yüksek, haberin olsun.
Ya evde topraklama yok (çok eski bir bina ise) ya da bilgisayarı taktığın üçlü prizde topraklama kablosu yok. (çok eski dandik bir üçlü priz olabilir) Bilgisayarı direkt olarak duvardaki prize takıp evde topraklama olup olmadığını dene öncelikle. Varsa tek yapman gereken düzgün bir üçlü priz almak.
Teknik servise gönderirsen, kontrol edip hiç bir şey yapmadan geri sana geri gönderirler. Daha önce dorumda bununla ilgili çok sayıda konu açıldı. Laptop'un adaptörünü bağladığın prizin toprak hattı yok. Bu nedenle alüminyum üzerinde karıncalanma hissediyorsun. Topraklı prizde kullanırsan bir daha bu sorunu yaşamazsın.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme