Şimdi Ara

MSI PRO Z790-P WIFI kart için 8-pin cpu socket olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MSI PRO Z790-P WIFI kartıma i7 13700 işlemci ve ASUS GTX 4060 ekran kartı takacağım. Elimde thermaltake 750 watt PSU var ama cpu için sadece 1 adet 8-pin socket çıkışı var. Anakartta ise 2x8-pin cpu socket var. Yeni PSU almak istemiyorum. Sisteme zarar vermeden mevcut PSU kullanabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meretten -- 1 Aralık 2023; 19:32:5 >

• aliexpress.com
    42.64TRY 48% OFF|2020 CPU güç Splitter kablosu, 8Pin çift CPU 8 Pin (4 + 4) CPU anakart güç adaptörü Y Splitter uzatma kablosu (20 cm)|Bilgisayar Kabloları ve Konnektörleri| - AliExpress
    https://www.aliexpress.com/i/2255800105478279.html?gatewayAdapt=tur2glo4itemAdapt
    n11 den 2 3 yıl önce böyle bişey alıp takmıştım hem 8+4 e hemde 8+8 e çeviriyordu.13700 yük altında fazla çekebileceği için sıkıntı olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _İZ BIRAKAN_ -- 1 Aralık 2023; 19:59:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam işlemciye oc yapmayacaksanız olur.. Oc vs yapıcaksanız sanırım 180 watt üstünde sorun yaşarsınız.

Elimdeki 1050 Watt power bozuldu 2 gündür eski 750 watt powerımı kullanıyorum.

Bendeki anakartda 8+4 giriş var ama sizinle aynı şekilde sadece 8 pini takarak kuanıyoum pc yi.

Eskiden 8 pin yerine 4 pin denediklerim de olmuşdu. Oc olmadığı sürece sorunsuz çalışır.

• hatrix kullanıcısına yanıt

Ben OC yapmıyorum, Asus GTX dual 4060 ekran kartıda var. Bu güç kaynağı 10 yılı aşkındır bende ve kullanılıyor. Bugüne değin hiç sorun çıkarmadı. i7 6700 işlemci ve quadro ekran kartıyla 3D çizimler için falan kullandım. Kıyamıyorum atmaya birde durduk yerde 5-6000 TL 850 watt güç kaynağına para vermek istemiyorum. Artık emekliyim, bu benim son yaptığım PC olacak, yaş 65 oldu artık. Belki ATX 3 standardında bir güç kaynağı almam gerekebilir. Şu güç kaynağında gözüm var, fiyatta uygun Neyse kafanı şişirmeyim.

MSI PRO Z790-P WIFI kart için 8-pin cpu socket olur mu?amazon
    Thermaltake Toughpower GF 3 850W | PC-ATX-3.0 Güç Kaynağı | PCIe Gen 5.0 | 80-Plus-Gold | Tam Modüler | Sessiz 140 Fan | AB Sertifikalı | Siyah, Toughpower GF3 850W
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0BF5SYZX6/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3O5TP4R0OZYXZ&th=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meretten -- 1 Aralık 2023; 21:20:27 >

• Meretten kullanıcısına yanıt
    üstad 13700 pekala kuvvetli bir işlemci, genelde tek soket taksan olur vs diyenler olsa da bu seriler için oc olmadan da çift soket iyi olur diyorlar.
    takmazsan olacak 2 şey de zarar vermeyecek sanıyorum sisteme;
    1- pc kapanır, ya da belki hiç açılmaz.
    2- istediğin güçte çekirdekler çalışmaz.

2.si daha düşük ihtimal gibi sanki. Her türlü idare eder ama çoklayıcı da bir çözüm mü emin değilim. Tek kablonun verdiği gücü ikiye bölecek blr şekilde.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sorunu çözdüm sanıyorum. Aşağıdaki linkteki Y-kablo splitter sipariş verdim.

Kablo siyah geldi. kablolar orijinalden biraz ince.

Şu anda montajdayım montaj bitince sonucu bildiririm.

https://www.n11.com/urun/8-pin-islemci-cpu-y-kablo-splitter-4288213?magaza=yenikablo

• Splitteri taktım ve kablo kaynaklı sorun yaşamadım. Şimdi Corsair H115i sorunuyla uğraşıyorum. Corsair H115i su soğutucuyu intel 1700 işlemci takılı MSI PRO Z790-P anakarta monte etmek için gerekli braket nereden buluuz. Muvcut intel 1151 braket ile soğutma yapmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meretten -- 7 Aralık 2023; 13:56:35 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI anakat M.2 SSD mi görmüyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Corsair Hydro Series H115i water cooler, intel core i7 13700 işlemci takılı MSI Pro Z790-P WIFI anakart üzerinde cpu üzerine yeterince baskı yapamadığı için soğutma yapamıyor. Soğutucu kafasının takıldığı vidalar i7 13. nesil işlemcilere uyumlu olmuyor, uzun geliyor. Corsair sitesi CW-8960091 nolu vidayla kullanabilirsiniz diyor. Sipariş verdim oda kısa geliyor. Standoff dedikleri vidanın bir tarafı uzun bir tarafı kısa olmalıymış, resimlerinde öyle görülüyor. Bana boyu daha kısa standoff vidalar geldi. Gelen paketin üzerinde CW-8960091 yazıyordu, satın aldığım site durumla ilgilendi, yedek parçaları Corsair'den aldıklarını ve orijinal olduğunu söylediler ve Corsair'e sorunu ilettiler cevap bekleniyor. Ben eski sanayi çalışanı olduğum için altına pul koyup sorunu çözdüm. Ama biraz düzelme olmakla birlikte oyun falan oynamadığı halde cpu sıcaklığı 80-100 °C arasında geziyor. intel 13. nesil işlemciler için standoff vidaları değiştirsenizde Corsair H115i soğutucu yetersiz kalıyor.

• Spliterda aynı hattan besleniyor sonuçta biraz anlamsız gibi geldi molexten yada pciex den anakart cpu girişine çevirici lazım. Delta kablo diye bir yerden aldım ben pciex den anakart cpu girişine çeviriciyi. Bir kaç gün 8pin kullandım 14700kf yi sorun yaşadım, yabancı forumlarda birşey olmaz diyenler vardı. Kendimde araştırdım bir şey olmaz gibi geldi ama yinede garanti olsun istedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selmand kullanıcısına yanıt

Ayni şeyi düşünüyoruz galiba. 8 pini 2x8pin yapsaniz 150 w verecekken 200 w verir mi. Maximum ne verecekse onu vermez mi

Forumda x760 seasonic kullanan biri vardı. Onda pci ex çıkışı yazan yerlere cpu da yazmışlar. Bir 8 Pin oradan takmış, digerini cpu cikisindan takmis kullanıyordu. Onun pc 4 günde bir boşta olsa bile kapanma sorunu yaşıyordu. En son ne yaptı bilmiyorum

Konu sahibine tek 8 pin yeter çünkü maç turbo onda 219w.

Araştırdığım kadarıyla tek 8 lın en fazla 235 w veriyor. Sizde sorun olma ihtimali var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 8-pin cpu kablosında Y-splitter kullandığımda sorun çıkmadı. Benim Corsair Hydro series H115i sıvı soğutma yeterli soğutma yapamıyor ve cpu sıcaklığı 100 C ye çıkıyor ve bir süre sonra sistemi kapatıyor. Standoff vidalarını değiştirdim falan sonuç aynı. Yukarıda standoff vidalarla ilgili bilgiyi vermiştim. MSI PRO Z790-P WIFI kartın BIOS ayarlarında bir hata mı yaptım bilmiyorum. Sanıyorum Corsair Hydro series H115i intel i7 13700 işlemci için yeterli soğutma yapamıyor. Denememi istediğiniz bir çözüm varsa bilmek isterim.

• msi mag liquid cooler standoff larından sipariş edebilirsiniz, büyük ihtimal aynı parça ve istediğiniz gibi bir ucu kısa giriş diğeri uzun

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.