Şimdi Ara

MSI R9 290X GAMING 8G hk (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 960 4gb almak gibi 290i de 8gb almak saçma. 8gb dolduracak kadar detaylı ve 4k çözünürlüklü bir oyun piyasaya sürüldüğünde 290x eskimiş olacak bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dudewithafez

960 4gb almak gibi 290i de 8gb almak saçma. 8gb dolduracak kadar detaylı ve 4k çözünürlüklü bir oyun piyasaya sürüldüğünde 290x eskimiş olacak bence.

Crossfire yapılacaksa vazgeçilmez olur ama.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fazla vram göz çıkarmaz. Hayırlı olsun kartınız.
  • Crossfire yıllardır var lakin hala çoğu oyunda onerilmiyor. Tutki cf bayağı ilerledi. Bu sefer de olay şu olacak, bi tane 290x daha almak yerine elindekini satıp üstüne 290xin fiyatı kadar para koyayım gidip r9 480 alayım.

• fps drop yasamazsin merak etme kullanan arkadasim var oyle seyler olsa simdiye 50 kere degistirmisti karti.4gb parasina 8gb almissin ise yarar yaramaz cok da dert degil.kart sorunsuz olduktan sonra mesele yok yillarca kullanilir.bios sorunudur artifact'tir coil wine'dir(amd'de de olabilir) sorunlar olmasin da gerisi sorun degil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dudewithafez

Crossfire yıllardır var lakin hala çoğu oyunda onerilmiyor. Tutki cf bayağı ilerledi. Bu sefer de olay şu olacak, bi tane 290x daha almak yerine elindekini satıp üstüne 290xin fiyatı kadar para koyayım gidip r9 480 alayım.

Şu an için Crossfire yapmak çok gerekli değil veya gelişmedi vs vs birçok şey söylenebilir ama yukarıda da yazılmış hocam fazla vram göz çıkarmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam tabiki fiyat farkı yoksa yahut cüzi ise neden olmasın.

• Tesekkurler

Peki hocam ayni karttan alip crossfire yapsam fx8350 ye darbogaz yaparmi? Total bellek 12gb mi olur

• quote:

Orijinalden alıntı: rawenheart

Tesekkurler

Peki hocam ayni karttan alip crossfire yapsam fx8350 ye darbogaz yaparmi? Total bellek 12gb mi olur

crossfire'nin islemci ihtiyaci cok yuksek.mesela bende 6850 cf vardi x6 1090 islemci ve full hd'de ve 20 fps aldigim metro oyununda cf ile 40 fps aliyordum.simdi sorsan %30 etki eder diye biliyor forum aslinda %100 tabi oyununa gore degisir.6000 serisi ve sonrasinda cf'yi duzelttiler 4000-5000'de harbiden kotu.simdi 6850 cf x4 phenomII'de ve cozunurluk de 1280 olunca cift kart tek karttan daha kotu oluyor bf3 multi'de islemcinin cani cikiyor.1920 monitor bile alsam yine de veremeyecek %100'u.olay o yani 50 alirken 100 alabilmek icin uygun oyunda tabi cok iyi islemcin olmasi lazim ve ben 8320 oc'li yaninda 280x de kullaniyorum ikinciyi takmiyorum mesela %100 alamam diye.o islemcinin yanina 290x cf yaparsin ama aldigin performansa degmez daha iyi islemci lazim oldugunu zaten anlarsin tek buydu cift niye boyle oldu diye.bence yapma cf cok masrafli sifirdan kurulmasi gereken anakartidir ivirdir ziviridir oyle bir icat.

oteki soruna gelirsek 8gb ile cf yaparsan dx11'de yine 8gb olur ikisi ama dx12'de birlesecekmis yani 16gb olur.

bilmiyorum fikir verir mi?

http://forum.donanimhaber.com/m_86774078/f_//tm.htm

• eski ekran kartım phenomii 945 idi ve 7870 ekran kartı ile kullanmıştım
    o işlemcide darboğaz yapmamıştı ama son zamanlarda işlemcilerde darboğaz çok konuşulur oldu

ilerde crossfire yaparım hayali anakartı ile asus crosshair formula z almıştım
    acaba dx12 ile oyunlarda işlemcinin üzerindeki yükü daha çok ekran kartına verecekler gibi bir şehir efsanesi dolaşıyor doğrumudur bilemiyorum :)

ekran kartı gelsin bir kaç test yapacağım

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: rawenheart

eski ekran kartım phenomii 945 idi ve 7870 ekran kartı ile kullanmıştım
    o işlemcide darboğaz yapmamıştı ama son zamanlarda işlemcilerde darboğaz çok konuşulur oldu

ilerde crossfire yaparım hayali anakartı ile asus crosshair formula z almıştım
    acaba dx12 ile oyunlarda işlemcinin üzerindeki yükü daha çok ekran kartına verecekler gibi bir şehir efsanesi dolaşıyor doğrumudur bilemiyorum :)

ekran kartı gelsin bir kaç test yapacağım

teşekkürler

dx12'nin islemci yukunu azaltacagi dogrudur.tek kartla da farkini gorursun ciktiginda ve yayginlasirsa o zaman cf yapanlara bakarsin ama gunumuz sartlarinda dx11 ile olacak is degil.dx12 icin win10 kurmak istemezsen bir de vulkan var win7-8.1'de calismasi bekleniyor.simdilik acele etme ayni karti belki piyasadan cekilirken daha ucuza bulursan ve dx12 olayi iyi olursa yapma ihtimalin var ama kart gelsin kullan onceki kartina gore cok kuvvetli bir kart belki gerek bile gormeyeceksin cf'ye.

• Vatan Bilgisayardan mağazaya gidip, kapalı kutuyu gözünüzle görmeden alışveriş yapmanızı tavsiye etmiyorum, hele ki bu tarz internete özel yazılı kampanyalardan uzak durun.

Böyle bir kampanya varsa, yakınlarınızda da 1-2 VB mağazası varsa mutlaka bunlardan birinde de indirim oluyor ve kutuyu görerek alın.

Size gelen kutu nasıldı bilmiyorum belki de açık vs olması anlamında bir sorun yoktu ancak yine de internete özel indirimli vs kampanyalarından uzak durmanızı tavsiye ederim.

Yıllardır VB den alışveriş yapıyorum ancak bir şartla, tabiri caizse "malı" görerek. Şimdiye kadar tek sorun yaşamadım ve sürekli alışveriş yaptığım bir yer.

Mağazadan aldığınız ürün bozulursa o mağazaya giderek değişim yapmanız oldukça kolaylaşıyor özellikle pc bileşenlerinde. Hele ki topkapı gibi merkez değilse daha da çok ilgileniyorlar.

Örn: Etiler şubesi, Astoria şubesi.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.