Şimdi Ara

MSI R9 290X GAMING 8G hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

dün akşam vatanbilgisayarın sitesinde gezerken
    son 3 adet 1299 tl kampanya vardı,bu kampanyadan yararlanıp internet üzerinden satın aldım(not: kart daha gelmedi)
    bu sabah baktığımda kartın fiyatı 1449 tl olmuş

şahsi fikrim 4gb modeli ile 8gb modeli arasında performans olarak 2 sene bir fark gözükmeyecektir
    8gb 290x sadece sapphire de modelleri mevcutu
    sanırım amd 300 serisi öncesi üreticilerin bu kartları satmak için son çırpınışları

Sizce şu an için 1300 tl ye 8gb msi r290x almakla iyimi ettim?(not r300 serisini daha bekleyemeyeceğim)

----------------------------
    31.03.2015 ekran kartını dün aldım
    ekran kartı üzerinde vga çıkışı yokmuş hdmi to vga çevirici ile kullanıyorum yakın zamanda 2k monitör alacağım

Dün akşam çok sinir bozucu bir durumla karşılaştım
    herşey normal çalışıyor.bilgisayarda yeniden başlat dediğim zaman bios ekranında yada bios ekranından hemen sonra bilgisayar siyah ekranda kilitleniyor
    bu olurken pc başlangıcında 6-7 sn monitöre de ekran gelmiyor
    daha önceki kartımda böyle bir durum yaşamıyordum :( bu sorunu çözer çözmez sizlerle oyun testleri paylaşacağım

Hayırlı Forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rawenheart -- 31 Mart 2015; 10:07:22 >

• rawenheart R kullanıcısına yanıt
    1300tl 290x 8gb için çok yüksek bir rakam sayılmaz gtx970'in fiyatı göz önüne alındığında. Dx12 desteklemeyecek sanırım ama 290x serisi, yanlış biliyorsam düzeltilebilir, bu nedenle bence yeni serinin de gelmesine yakınken alınası bir kart değil. Sıcaklık değerlerine de baktım 80'nin üzerinde tam yük altındaki değerleri bu da biraz gürültüye neden olmuş haliyle. 8gb'ın getirisi belki CF kurulumlarında 4k çözünürlükte görülebilir bunun dışında 2k ve 1080p'de 4gb'ın üstünde bir vram kullanımı için saçma sapan bir şekilde AA ayarları çok yükseltilmeli.

Memnun kalmadığınızı, gürültülü vs. deyip iade edebilirsiniz 2 hafta içinde. Vatandan online alışverişe forumdakilerin geçmiş tecrübelerine dayanarak ben hep mesafeli bakmışımdır. Tercihiniz kötü değil beğenirseniz kullanırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 25 Mart 2015; 13:11:17 >
    iade etmenize gerek yok. Yeni nesil , nereye kadar. Almişsiniz kullanin gitsin. Şu zamanda oyunlar ultra için 3-4 gb vram istiyor belki yeni çikacaklar daha çok istiyecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış hatırlamıyorsam full directX12 desteği var 290'ların.

• HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    DX12 destekleyecek hocam ne yaptınız
    bütün gcn mimarili kartlar dx12 desteylikcek, şu ana kadar söylenen öyle yani

quote:

Microsoft tarafından geçtiğimiz gün yayınlanan dökümana göre firma piyasadaki mevcut ekran kartı ve grafik birimlerini Tier 1, Tier2 ve Tier 3 olarak üç ana kategoriye ayırmış. Buna göre Tier 1 kapsamına giren kartlar ve GPU’lar Dx 12 destekli oyunları çalıştırabilecekler ama Dx 12’nin nimetlerinden pek fazla yararlanamayacaklar. Tier 2 ise bazı eksiliklere rağmen Dx 12’yi büyük oranda desteklerken Tier 3 sınıfına girneler ise Dx 12’nin tüm nimetlerinden yararlanabilecek.

TIER 1: Intel Haswell ve Broadwell IGP( HD4000 ve 5000) , NVidia Fermi-Kepler-Maxwell 1 mimarisi ( Geforce GTS 450 ve GTX 970 Arası )
    TIER 2: Nvidia Maxwell 2 mimarisi ( GTX 970 ve üzeri )
    TIER 3: XBox One, AMD GCN mimarili ekran kartları ( HD7000 ve üzeri tüm AMD kartlar ve A-7000 serisi APU’lar )

http://www.donanimcibaba.com/2015/03/microsoft-dx-12-ekran-karti-destek-listesini-acikladi.html

• quote:

Orijinalden alıntı: rawenheart

Merhaba,

son 3 adet 1299 tl kampanya vardı,bu kampanyadan yararlanıp internet üzerinden satın aldım(not: kart daha gelmedi)

şahsi fikrim 4gb modeli ile 8gb modeli arasında performans olarak 2 sene bir fark gözükmeyecektir
    sanırım amd 300 serisi öncesi üreticilerin bu kartları satmak için son çırpınışları

Sizce şu an için 1300 tl ye 8gb msi r290x almakla iyimi ettim?(not r300 serisini daha bekleyemeyeceğim)

Mesafeli satışlar gereği kartı takıp 2 el oyun oynayıp iade etsem kabul ediyorlarmı?

Hayırlı Forumlar

780 Ti bile 3GB belleği dolduran grafiği ancak işleyebiliyorken o kart için 8GB aşırı gereksiz olmuş bana göre.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W

quote:

Merhaba,

Mesafeli satışlar gereği kartı takıp 2 el oyun oynayıp iade etsem kabul ediyorlarmı?

Hayırlı Forumlar

780 Ti bile 3GB belleği dolduran grafiği ancak işleyebiliyorken o kart için 8GB aşırı gereksiz olmuş bana göre.

bencede 8 gb gereksiz gibi :)
    sapphire in 4gb ve 8gb 290x versiyonlarını karşılaştırmalarını izledim
    şuanki oyunlarda fps de bir fark yok

8gb olmasının ilerde satmayı düşünürsem diğer 290x lere göre daha talep edilebilir
    ayrıca 8gb versiyonu yeni üretildiği için eskisine göre belki + ları olabileceğini düşünüyorum

• Tamam beyler teşekkürler. Epey geniş yelpazede bir destek geliyormuş. Ben gtx780 ve r9 290'ların falan desteklemediğini sanıyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Tamam beyler teşekkürler. Epey geniş yelpazede bir destek geliyormuş. Ben gtx780 ve r9 290'ların falan desteklemediğini sanıyordum.

dx12 biz pc oyuncuları için çok hayırlı olacak gibi görünüyor :)

bu konuda okuduğum makalelerde dx12 sdk sı ile hazırlanmamış oyunlarda bile gözle görülür performans artışı olacağını iletiyorlar
    mevcut konsollardaki işlemci gpu ile çok iyi stabilitede oyunlar oynanıyor umarım aynısı biz pc oyuncuları içinde olur
    Umarım öyle olur. Ben hala işlemci sınırına takılmayan ekran kartlarının dx11'e göre aynı oyunda,d daha iyi performans gösterebileceğini düşünmüyorum. Tabi sizin gibi makale falan okumadım araştırmadım bile bu dx12 getirilerini hatta neye destek verip vermediğini bile Umarım fark yaratır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 25 Mart 2015; 14:33:12 >
  • quote:

Merhaba,

Hayırlı Forumlar

Bana kalirsa fiyatina gore gayet iyi bir secim yapmissiniz gtx 970 almaktansa ayni performansa sahip r9 290x almak daha iyi benim gozumde ayrica kart dx12 destekleyecektir yazilan bilgilere gore

• Kart gayet guzel, performansi da gtx970'e cok yakin. 8 ile 4 arasinda siz performans olarak hic bir fark gozlemezsiniz ancak belki ileride bir fark yaratir. 4gb fiyatina almissiniz neredeyse gayet guzel bir fiyat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamb0fGod -- 25 Mart 2015; 14:45:56 >
  • Kasımda çıkmış ama yeni geliyor bize, gtx970 alırken bunu görsem alırdım, şimdi gtx970'i iade ettim bunu alabilirim fakat bu seferde r9 300 serisi çıkacak ve az daha koyup r9 380 alabilicem (HBM'yide unutmayalım)
    kart geldimi varmı bir sorun oyun görüntüsü paylaşabilirmisin
  • MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    Amd kendi bacagina sikmaz bence.yeni seri o fiyat araliginda ciksa bile aldigin kart 100lira duser ki sen uygun almissin. Seni uzcek bi performans kaybida yasamicaksin zaten ust seviye bir kart almisin. 8gb gereksiz diyenlerde o karti 2. Elde gorunce 50lira pahalida olsa atlar ustune baliklama. Bu gun icin gereksiz olabilir ama uzun sure kullancaksan bi sonraki nesil oyunlarda illaki faydasi olur

• quote:

Orijinalden alıntı: fthyrr1976fy

kart geldimi varmı bir sorun oyun görüntüsü paylaşabilirmisin

selam,

kart gelmedi,distibütör den daha vatan stoklarına girmemiş
    bu hafta teslim alamayacağım sanırım bendeki şanssızlık :(

kart gelince birkaç oyunda ayarlar ve oynanabilirliği hakkında yorum yazabilirim
    ama test konusunda ince detaylara inecek kadar bilgim yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W

quote:

Merhaba,

Hayırlı Forumlar

İnsanlara şunu yıllarca anlatmaya çalışıyoruz.

GTX760 dada aynı şeyi yaşadık.

Bakın arkadaşlar.GTX760 ın 4 gb modelini alanlara hep dedik o gpu zaten 4gb dolduracak grafiği kaldıracak güçte değil.GB yetersizliğinden önce zaten oyun detay yüzünden kasacak siz zaten ayarları kısacaksınız o kısmanında etkisiyle ram kullanımı düşecek.Kısaca kart zaten kendine denk olarak 2gb gelyor dedik.

Ha sli düzeninde 4gb yi hakediyor belli bir miktar 760

r9 290x içinde 8gb olayı aynı.CF + 4k gaming için belki 1 2 küçük fps farkı yaşarsınız ama onun dışında r9 290x in 8gb alınması anlamsız.

zaten r9 290x cf için harcayacağınız elektirik için gidin fabrika kurun daha iyi.

Bugün GTX960 gibi ki bence nvidianın 60 serileri hep kötü olmuştur bence, aynı durum devam ediyor.960 için 4gb gereklimi bence hayır.Sli yapmayacaksanız 2gb modeli yeter.

@rawenheart
    cevabın için çok teşekkür ederim
    290(x) dx12 ve vulkan tier 3 destekliyor.
    Nvidia vulkan tier 2 destekliyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.