Şimdi Ara

MSI Rtx 2060 8gb'li Sistem Fps Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, yaklaşık 2 gün önce VATAN Bilgisayardan aldığım sistemimde istediğim FPS'e ulaşamıyorum.

Sistem özellikleri ve userbenchmark test sonuçları aşağıdaki gibidir:

UserBenchmarks: Game 97%, Desk 104%, Work 91%
    CPU: AMD Ryzen 5 3600 - 80.5%
    GPU: Nvidia RTX 2060S (Super) - 101.2%
    SSD: TOSHIBA-RC500 500GB - 231.2%
    RAM: Corsair Vengeance LPX DDR4 3000 C16 1x16GB - 42.1%
    MBD: MSI B450M-A PRO MAX (MS-7C52)

Monitör olarak ise 60HZ kullanmaktayım. Sistemi yeni aldığım için daha yenisini alma fırsatım olmadı.

Ayriyetten aldığım link:
    www.vatanbilgisayar.com
    AMD 3600-MSI RTX2060 SUPER VENTUS GPOC-B450M-A PRO MAX-OCZ 500GB NVME-CORSAIR 16 - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/uyeBilgi/amd-3600-msi-rtx2060-super-ventus-gpoc-b450m-a-pro-max-ocz-500gb-nvme-corsair-16.html

BIOS en güncel versiyona cekilmiş durumda ve DDR hızını 3000MHZ de yaptım.

GTA V yüksek ayarlarda test ettiğimde ise FPS sonucları aşağıdaki gibidir:

Benimle beraber yaklaşık aynı sisteme sahip olan sistemlerin testlerini izledim ve sonucunda benim sistemim ile arasında yaklaşık 30-40 FPS kadar fark var. Aşağıda video linklerini de bulabilirsiniz:
    Benchmarksyoutube
    GeForce RTX 2060 -- AMD Ryzen 5 3600 -- Dota 2 FPS Test
    https://www.youtube.com/watch?v=HNP_oRFk960

Gentlemanyoutube
    RTX 2060 SUPER + RYZEN 5 3600 TEST IN 20+ GAMES
    https://www.youtube.com/watch?v=3RzPmcPmm1g

DOTA 2 de bile FPS istediğim gibi olmuyor. Yüksek ayarlarda anca 120 görebiliyorum.

Ayrı olarak driverbooster kullanarak tüm sürücüleri güncelledim. Windows updateleri de en güncel şekilde yapıldı.

PUBG'de ise genelde 90-120 arası FPS aldım. Ama yine de ortalama değerlere göre aşağıda kaldı.

Donanımsal bir problem oldugunu düşünüyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Betrieber -- 24 Mayıs 2020; 17:14:55 >

• Cevap:(
  • Up

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Driver booster tarzı uygulamaları kullanmamanızı tavsiye ederim sürücüleri manuel olarak ayrı ayrı indirip kurun ayrıca rami çift kanal yapmak fps artışı sağlayacaktır bi 16 daha ekleyin derim

• Anakartta 2 tane 8 GB'lık DDR4 RAM değil de 1 tane 16 GB'lık DDR4 RAM takılıysa, yani tek kanal çalışıyorsa performansı olumsuz yönde etkiler.
  • Hocam, bende single channel Ram kullanıyordum. Dual channel yapınca 15-20 fps civarı artış oldu oyunlarda. Diğer arkadaşların dediği gibi Rami Dual channel yapın, biraz artış olacaktır.

• Cevaplar için çok teşekkürler en kısa zamanda dual channel yapıp konuyu up edeceğim
  • Driver Booster kullanmayın elle kur tüm sürücüleri teker teker. Yoksa zarar bile verebilir sistemine.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selamlar cevaplar için tekrar cok teşekkürler bir 16gb daha ekledim ve dual channel olarak kullanmaya başladım.

En yüksek ayarlarda

Warzone: 100-150 arası FPS

Dota: 140-180 arası FPS

Pubg: 120-150 arası FPS

almaya başladım. GTA 5 için ise 10 fps oynadı ya da oynamadı sanırım EPIC Games ile alakalı bir sorun.

Tekrardan cok teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.