Şimdi Ara

MSI S271- FAN SESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    MSI S271 laptopum var. Bilgisayardan genel olarak memnunum ama fan sesi çıldırtacak beni. Fanın üflediği hava öyle ses yapıyor ki bilgisayarı kapattığımda oh be kulaklarım dinlendi diyorum. yanlış anlaşılmasın sadece üflenen havanın sesi var.
    Bu soruna bir çözüm yolu bilen varsa lütfen yazsın.
    İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekür ederim

• bir tyane program var adı speed fan4.31 linki de buhttp://www.almico.com/sfdownload.php
    fan hızlarını ayarlamanda yardımcı olabilir
  • fan hızı aazldığında ses de azalacaktır ama diyelim bu programı kullanarak fan hızını düşürdüm. bilgisayara zarar verir mi acaba? ya da programın işleyiş mantığı nedir?

quote:

Orjinalden alıntı: mahho88

bir tyane program var adı speed fan4.31 linki de buhttp://www.almico.com/sfdownload.php

• quote:

Orjinalden alıntı: yildiz12

fan hızı aazldığında ses de azalacaktır ama diyelim bu programı kullanarak fan hızını düşürdüm. bilgisayara zarar verir mi acaba? ya da programın işleyiş mantığı nedir?

quote:

Orjinalden alıntı: mahho88

bir tyane program var adı speed fan4.31 linki de buhttp://www.almico.com/sfdownload.php

Tek basina SpeedFan kullanmak cok dogru degil. Ben imzamdaki makineyi aldigim gunden beri SpeedFan + Notebook Hardware Control programlariyla birlikte kullaniyorum. NHC ile default 1.384 olan islemci voltajini 1.084 e cektim. Dolayisiyla islemci artik cok daha az isiniyor. Bu da fan hizini dusurmeye imkan taniyor... (mesela su anda CPU fani tamamen durmus durumda, voltaji dusurmeseydim 1800-2000 li devirlerdeydi.)

Programin isleyis mantigi su sekilde: Bilgisayarin icerisinde fan hizlarini ayarlayan bir entegre var, bunun gorevi fani olan parcalarin (cpu, gpu, ...) sicakliklarini surekli gozlemleyip fanlarinin voltajlarini artirip azaltarak fan devir sayisini kontrol etmek. SpeedFan dogrudan o entegreyi kontrol altina aliyor, max. devir sayisi, fanin devreye girme sicakligi gibi degerleri program ayarlamaya basliyor... Gayet ise yarar birsey bence...

• Arkadaşlar bu fan sesi için servise gitsem işe yarar mı acaba?
    Üretim hatası falan olabilir mi? Yoksa bütün s271 lede var mı bu aşırı fan sesi? Bilen , kullanan varsa yardımcı olsun lütfen !!
  • ben önce s271 siyah modelini aldım onda fan sesi fazlaydı ki ondan önceki laptopum hp pavillion dv4000 di. hp ye kıyasla baya sesli bir fanı vardı. s271 siyah modelinde bazı problemler yaşadım değişime götürdüm s271 silver modelini verdiler işlemcisi biraz daha hızlı ve hdd 120 gb olan bu silver modelinde inanın ne bir fan sesi duyuyorum nede başka bir ses. arkadaşım o dediğin ses malesef 271 siyah modellerinde var. fan programlarına hiç girme işlemci amd olduğundan çok ısınıyor. bilgisayara zarar verebilirsin. ama keşke bi 100 $ fazla verip silver modelini alsaydın
  • öncelikle tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
    271' i ne kadar kullandıktan sonra değştirdiniz? ben bilgisayarı alalı 6 ay oldu. değiştirme şansım var mı sizce?
    böyle olduğunu bilsem zaten almazdım. yani 100$ daha verirdim ama bilmiyordum
    selam ve sevgiler...

quote:

Orjinalden alıntı: BAYT

ben önce s271 siyah modelini aldım onda fan sesi fazlaydı ki ondan önceki laptopum hp pavillion dv4000 di. hp ye kıyasla baya sesli bir fanı vardı. s271 siyah modelinde bazı problemler yaşadım değişime götürdüm s271 silver modelini verdiler işlemcisi biraz daha hızlı ve hdd 120 gb olan bu silver modelinde inanın ne bir fan sesi duyuyorum nede başka bir ses. arkadaşım o dediğin ses malesef 271 siyah modellerinde var. fan programlarına hiç girme işlemci amd olduğundan çok ısınıyor. bilgisayara zarar verebilirsin. ama keşke bi 100 $ fazla verip silver modelini alsaydın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben onu mavibilgisayardan almıştım ankaradan 1 ay içinde bir problem yaşarsanız değiştiriyorlar ancak sizin 6 ay olmuş sanırım değişim malesef yapılmaz ama yine de kulağınıza gürültü fazla geliyorsa bi servisine gösterin. servisinde telefonlada olsa tanıştığım bir arkadaş var yardımcı olmaya çalışırım. ilgilenirseniz veya daha detay konuşmak isterseniz msn adresimi pm olarak gönderiyorum. saygılar
  • selamlar
    ben de ağustos 2007 de msi s271 aldım mavi den. maalesef ben dekinde de fan problemi var. aşırı ses yapıyor. iki kademesi var ama 2. kademesine hemen geçiyor. fan sesi hiç durmuyor. özellikler geceleri kendini çok hissettiriyor. müzik açmak gerekiyor. siz probleminizi nasıl çözdünüz. insan o kadar para ödüyor iyisi olsun diye sonra böyle uğraşıyoruz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.