Şimdi Ara

MSI-ServisPoint-Eksen Bilgisayar Üçgeni :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle anakart konusunda hiç garantiyle uğraşmamış biri olarak ilk deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.Aralık ayında EKSEN bilgisayar'dan almış olduğum MSI Z97 Gaming 7 anakartımın test amaçlı kurulumun yaptıktan sonra bastım düğmeye :) Ufak ince ayarlar vs derken dedik bide elimizde 4770K varken bi Limitleri zorlayalım :) Neyse bir türlü beceremedim doğal olarak :D Daha bilgili bi arkadaşımı çağırdım kendisinde MAX AC mevcut oda sürekli denedi olmadı yapamadık :) Neyse sistemi dağıttık biraz bekledik işlemciyi sökmemizle işlemci tırnaklarının 2sinde kırık olduğunu farkettik.Sanırım hata benim dedim ve kartı Eksen'e yolladık.Aradan geçen zaman zarfında 20 iş günü takibine başladık.Neyse bu süre zarfında eksenden bilgi aldım.Sürekli henüz bi sonuç yok cevabı alırken ve sonunda aldığım cevap beklentilerde olduğu gibi Kullanıcı Hatası :) Neyse dedik tamam olabilir insanlık halidir.Ama mail'de gelen cvp'ta ürünün GARANTİ DIŞI olduğu gibi bi ibare söz konusu.
    Bu kafa kurcalayıcı olduğu için aradık Eksen'i ServisPoint'in sorumlu olduğu orasıyla görüşmem gerektiği söylendi.Neyse aradım servisi servisteki arkadaş üründeki arızanın kullanıcı hatası olduğu ve Garanti dışı kaldığını söyledi.Kullanıcı Hatasını anladık'ta garanti dışı nedir dedim.Bundan sonra ürünle ilgili herhangi bi tekrar arıza durumunda işlem yapılmayacağı anlamına geliyomuş :) Böyle bişey olamayacağını ürünün 23 daha garantisi olduğunu herhangi bi arızada tekrar oraya göndereceğimi söylememe rağmen hiç oralı olmadılar.
    Ardına ekseni tekrardan aradım Haşım bey Sağolsun bir takım önerilerde bulundu.
    Öneriler ASUS ve GIGABYTE ile görüşmem ve onlardan arızalı ürünü para karşılığı yaptırmamdı.Neyse aradık asus'u gigabytı ama tabi sonuç hüsran adamlar haklı olarak böyle bişey yapmadıklarını dile getirdiler.Neyse Forumdan işlemci aldığım @edacsac nickli arkadaşımdan yardım istedim.Kendisi tekrardan servisi arayıp ürünü para karşılığı yaptırmak istediğimi söylememi istedi.
    Servisi tekrardan aradık.Servisteki arkadaş ücret karşılığı dahi olsa RMA ile ilgili işlem yaptıklarını ve tamir yapamayacaklarını dile getirdi :D Israrlarım laflarımın arkasına ürünün ellerinde olmadığını sipariş durumunda yurtdışından geleceğini bunlara hiç gerek olmadığını bunların maliyetinin anakartın sıfır maliyetine yaklaşacağını parça-işçilik vs gibi şeylerden bahsetti.Bizde yemedik tabi :) Ardına Haşim beyi arayarak MSI türkye'nin telefon numarasını istedim sağolsun kırmadı ve MSI TÜRKİye macerası başladı :) MSI türkiye ile yaptığım görüşmelerde ürünü bana gönderdikleri taktirde benim ürünü kullanamayacağımı ve çöpe atmam gerektiğini dile getirdim.Kendilerine tamir ücretine kafi olduğumu ürünümün derhal yapılmasını istediğimi dile getirdim.Bu dönemde EKSEN bilgisayarında araya girmesiyle tam bir ÜÇGEN oluştu yazışmalar mailler vs gibi şeylerin sonunda MSI TÜRKİYE ürünümün SIFIR ürünle değişimine Karar vermiş bulunmaktadır.

Tavsiyeler ; Hangi ürün olursa olsun arkasında durun.Çünkü servis ürünün çalışıp çalışmadığını bile bana sordu ilk aradığım gün :)
    Tavrınız kesin ve tam olsun yani şöyle yapsak şöyle yapsanız gibi cümlelerden uzak durun anlamıyolar.

Sonuç olarak ; Eksen Bilgisayarın Müşterimi mağdur etmeyin yaa tamir yaa değişim yapın baskısı ( Kesinlikle tereddütsüz alışveriş yapılacak bir firma ) ;
    ServisPoint denen firmanın kesinlikle beş para etmez bir firma olduğu ve ürün alırken mutlaka servisinin bu firma olmadığını teyit edin ;
    MSI'ın İSMİ VE ŞANI adına kesinlikle en kısa zamanda ServisPointten uzak durması gerektiği KAÇINILMAZ bir gerçektir.

Yazım biraz uzun oldu bu süreç tam hafta sonu dahil 8 gün sürdü.Yorumları görüşleri Siz değerli forum üyelerine bırakıyorum.İYİ FORUMLAR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harun_n -- 17 Şubat 2015; 16:58:22 >

• Bilgilendirme için teşekkürler.
    Azminizden dolay size, müşteri memnuniyeti açısından MSI'a tebrikler...

Eksen'e gelince...
  • Bende de Gaming 5 var. Yalnız ben Vatan'dan aldım. Servis-firma deneyimleri öğrenmek iyi oldu. Teşekkürler. Merak ettiğim şey pinlerin nasıl kırılmış olduğu ? Kilidi açıp, uygun şekilde çentiklerine koyduktan sonra nasıl kırılabilir?
  • Servis Point dediğiniz gibi gerçekten beş para etmez bir firma. Anakart aldığımda bios güncellemesi için aradım kibar bir bayan gönderin bize yaparız dedi. Birkaç gün sonra tekrar aradığımda insanlıktan nasibini almamış bir kıro telefonu açtı, siz bize niye gönderdiniz satın aldığınız yere vereceksiniz onlar gönderecek bize ancak o şekilde olur dedi. Ben de anakartı göndermeden önce aradığımı ve hanımefendinin gönderin dediğini söyledim. "O hanımefendiye ben bir şey diyeceeem yakında, çok oluyor o" gibi saçma sapan bir şeyler dedi. İyi geri gönderin ürünü o zaman dedim, içimden de diyorum ulan çalıştıracak adam diye bula bula bu hırboyu mu buldunuz diye. Önceki bayanın kargo anlaşmamız var ücret ödemiyorsunuz demesine rağmen ürünü bana tekrar alıcı ödemeli kargoyla gönderdiler. İşin özü amatör ötesi saçma sapan bir firmadır bu Servis Point.

• Prof.Matematik kullanıcısına yanıt
    Herkesin firmalarla farklı diyolagları oluyo hocam dediğiniz gibi ServisPoint'e kalsak mağdur olacaktık ki adamlar umursamıyor bile.Devreye MSI'ı sokmam iyi oldu ve Eksen Bilgisayar'ın fikir paylaşımları da bu yolda yardmcı oldu baya rica ederim.
  • Powerofdreams kullanıcısına yanıt
    Orasını inanın ki bende bilmiyorum.Sonuçta o ürüne bi ton para verdim.Servisin tavırları hoş değildi.MSI servispointle çalışıyo üründe arıza olursa mutlaka peşini bırakmayın.Aksi takdirde haberiniz bile olmadan size geri gelecektir :)
  • Kesinlikle katılıyorum.ServisPoint uzak durulması gereken çalışanlarıyla çok amatör bir firmadır benim içinde çünkü adamlar gerçekten gelen ürünlerle ilgilenmiyolar.Ben arızasını kağıda not düşüp anakart'ın içine koymuştum.Bu yüzden anakartı test bile etmemişler.Adam bana soruyo gönderirken ürün çalışıyo muydu diye :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Netbook'umu tamire vermiştim, üstelik elden. 1 hafta geçti, bir hanımefendi aradı, "Tamirin yapılmasını istiyor musunuz?" derken sesindeki tereddütte sezdirdiği çekince sanki bir haftadır tamir için sıra beklememişim gibi bir durum beklentisi içindeydi. Yani, arayacağım, bir dağ başında yerini bulup, hafta içi elden teslim edeceğim, 1 hafta geçecek üstüne de söyledikleri absürd tamir ücretini duyunca, "Hayır eksik olsun" diyecekmişim gibi. Üstüne netbook'u tekrar birleştirirken klavye girişini geri bağlamayı unuttular...
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Benim yaptığım görüşmelerden çıkarttığım netice firmanın ürünün arızasının neden kaynaklandığını bulmaları ve ve arızanın genellikle kullanıcıya yönelik olarak atamalarını istemeleri oldu açıkçası.Çünkü servisteki elemanın dediği biz RMA servisiyiz %90 ürün değişimi yapıyoruz demesi ve ellerinde yedek parça olmadığını söylemesi genel olarak RMA işiyle uğraştıklarını ortaya koyuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: harun_n

Merabalar;

Öncelikle anakart konusunda hiç garantiyle uğraşmamış biri olarak ilk deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.Aralık ayında EKSEN bilgisayar'dan almış olduğum MSI Z97 Gaming 7 anakartımın test amaçlı kurulumun yaptıktan sonra bastım düğmeye :) Ufak ince ayarlar vs derken dedik bide elimizde 4770K varken bi Limitleri zorlayalım :) Neyse bir türlü beceremedim doğal olarak :D Daha bilgili bi arkadaşımı çağırdım kendisinde MAX AC mevcut oda sürekli denedi olmadı yapamadık :) Neyse sistemi dağıttık biraz bekledik işlemciyi sökmemizle işlemci tırnaklarının 2sinde kırık olduğunu farkettik.Sanırım hata benim dedim ve kartı Eksen'e yolladık.Aradan geçen zaman zarfında 20 iş günü takibine başladık.Neyse bu süre zarfında eksenden bilgi aldım.Sürekli henüz bi sonuç yok cevabı alırken ve sonunda aldığım cevap beklentilerde olduğu gibi Kullanıcı Hatası :) Neyse dedik tamam olabilir insanlık halidir.Ama mail'de gelen cvp'ta ürünün GARANTİ DIŞI olduğu gibi bi ibare söz konusu.
    Bu kafa kurcalayıcı olduğu için aradık Eksen'i ServisPoint'in sorumlu olduğu orasıyla görüşmem gerektiği söylendi.Neyse aradım servisi servisteki arkadaş üründeki arızanın kullanıcı hatası olduğu ve Garanti dışı kaldığını söyledi.Kullanıcı Hatasını anladık'ta garanti dışı nedir dedim.Bundan sonra ürünle ilgili herhangi bi tekrar arıza durumunda işlem yapılmayacağı anlamına geliyomuş :) Böyle bişey olamayacağını ürünün 23 daha garantisi olduğunu herhangi bi arızada tekrar oraya göndereceğimi söylememe rağmen hiç oralı olmadılar.
    Ardına ekseni tekrardan aradım Haşım bey Sağolsun bir takım önerilerde bulundu.
    Öneriler ASUS ve GIGABYTE ile görüşmem ve onlardan arızalı ürünü para karşılığı yaptırmamdı.Neyse aradık asus'u gigabytı ama tabi sonuç hüsran adamlar haklı olarak böyle bişey yapmadıklarını dile getirdiler.Neyse Forumdan işlemci aldığım @edacsac nickli arkadaşımdan yardım istedim.Kendisi tekrardan servisi arayıp ürünü para karşılığı yaptırmak istediğimi söylememi istedi.
    Servisi tekrardan aradık.Servisteki arkadaş ücret karşılığı dahi olsa RMA ile ilgili işlem yaptıklarını ve tamir yapamayacaklarını dile getirdi :D Israrlarım laflarımın arkasına ürünün ellerinde olmadığını sipariş durumunda yurtdışından geleceğini bunlara hiç gerek olmadığını bunların maliyetinin anakartın sıfır maliyetine yaklaşacağını parça-işçilik vs gibi şeylerden bahsetti.Bizde yemedik tabi :) Ardına Haşim beyi arayarak MSI türkye'nin telefon numarasını istedim sağolsun kırmadı ve MSI TÜRKİye macerası başladı :) MSI türkiye ile yaptığım görüşmelerde ürünü bana gönderdikleri taktirde benim ürünü kullanamayacağımı ve çöpe atmam gerektiğini dile getirdim.Kendilerine tamir ücretine kafi olduğumu ürünümün derhal yapılmasını istediğimi dile getirdim.Bu dönemde EKSEN bilgisayarında araya girmesiyle tam bir ÜÇGEN oluştu yazışmalar mailler vs gibi şeylerin sonunda MSI TÜRKİYE ürünümün SIFIR ürünle değişimine Karar vermiş bulunmaktadır.

Tavsiyeler ; Hangi ürün olursa olsun arkasında durun.Çünkü servis ürünün çalışıp çalışmadığını bile bana sordu ilk aradığım gün :)
    Tavrınız kesin ve tam olsun yani şöyle yapsak şöyle yapsanız gibi cümlelerden uzak durun anlamıyolar.

Sonuç olarak ; Eksen Bilgisayarın Müşterimi mağdur etmeyin yaa tamir yaa değişim yapın baskısı ( Kesinlikle tereddütsüz alışveriş yapılacak bir firma ) ;
    ServisPoint denen firmanın kesinlikle beş para etmez bir firma olduğu ve ürün alırken mutlaka servisinin bu firma olmadığını teyit edin ;
    MSI'ın İSMİ VE ŞANI adına kesinlikle en kısa zamanda ServisPointten uzak durması gerektiği KAÇINILMAZ bir gerçektir.

Yazım biraz uzun oldu bu süreç tam hafta sonu dahil 8 gün sürdü.Yorumları görüşleri Siz değerli forum üyelerine bırakıyorum.İYİ FORUMLAR...

Hocam anakartı aldığın zaman işlemci pinleri sağlam mıydı?

• Bilgi verdiğiniz için tesekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SpecialForces kullanıcısına yanıt
    Montaj yaparken bu konuya hiç dikkat etmedim açıkçası kırık desem de değil desem de yalan olur.Ama yarın gelecek sıfır anakartın pinleri muhakkak kontrol edecem :D
  • MuscleTower kullanıcısına yanıt
    Rica ederim başımızdan geçen olayları anlatarak fikir sahibi olmak güzel birşey..
  • vatan veya başka bir kuruluştan alınan parça garanti kapsamına giriyor ise netten alışveriş kuponu nu tanımlatabiliyormuyuz ve nasıl oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.