Şimdi Ara

HIZLIAL.COM'da Msi R9 280X aldım ama...?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    dün gece saat 02:16 da Hızlıal.com'dan, Msi r9 280x siparişi verdim. Fiyatı da 697,59 TL idi. Bu sabah hesabım sayfasına baktığımda ise, satın almış olduğum ürün R9 280 ile değiştirilmiş ve bana gönderilen ürün 280x yerine 280 modeli. Yarın bana ulaşmış olur. Açmadan iade edeceğim. Site yetkililerini aradığımda, bana yanlışlık olduğunu söylediler. Dalga geçiyorlar sanki.
    Şimdi bu işi bilen arkadaşlarıma sorum olacak. Ne yapmam gerekir? Para iadesi istemiyorum. Aynı ürünü aynı fiyattan isteme hakkım var mıdır? Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.
    Herkese teşekkür ederim.
    Saygılarımla...

• self_control35 kullanıcısına yanıt
    hocam sorunu site yönetimiyle halletmen gerek
    ayrıca şahsi görüşüm ürünü yanlış girmişlerdir siteye r9 280 düz 740 lira civarı
    280 x versiyonları da 100 lira daha fazla olarak piyasada satılıyor
    yanlış düzeltilince siparişteki işlemde düzeltime gitmiştir o söylediğin fiyata 280x alabilirsen baya kara geçersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: musacakar

hocam sorunu site yönetimiyle halletmen gerek
    ayrıca şahsi görüşüm ürünü yanlış girmişlerdir siteye r9 280 düz 740 lira civarı
    280 x versiyonları da 100 lira daha fazla olarak piyasada satılıyor
    yanlış düzeltilince siparişteki işlemde düzeltime gitmiştir o söylediğin fiyata 280x alabilirsen baya kara geçersin

Cevap için teşekkürler. Site yönetimi aldığım ürünün ne olduğunu bile bilmiyor:)
    Benim yasal olarak 280x isteme hakkım var mı yok mu? Bunu merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi self_control35 -- 28 Mayıs 2015; 19:33:12 >
    280X i satın almışsın e mail dekontunda da yazıyor o ürün artık senin yasal hakkındır. Firma ile görüş 280X göndermelerini iste elinde email dekontu olduğundan bahset kabul etmezlerse tüketici haklarına başvur yasal olarak 280Xi satın almak hakkındır özellikle para kredi kartından veya banka hesabından çekilmiş ise.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lazeran

280X i satın almışsın e mail dekontunda da yazıyor o ürün artık senin yasal hakkındır. Firma ile görüş 280X göndermelerini iste elinde email dekontu olduğundan bahset kabul etmezlerse tüketici haklarına başvur yasal olarak 280Xi satın almak hakkındır özellikle para kredi kartından veya banka hesabından çekilmiş ise.

Cevabınız için teşekkür ederim. Evet para sonuçta kredi kartımdan çekildi. 50 TL worldpuan'da 19 Haziran'da tarafıma yansıtılacak. Az önce aradım, bana dedikleri şey şu ''Bu ürünü temin edemiyoruz'' Bende o zaman sapphire vapor-x tri-x modelini gönderin dedim. Yarın beni arayacaklarmış. Bakalım ne olacak?
    Yasal olarak hakkın o ürünün aynısı satın almaktır çünkü ona göre fatura kesilecek sana banka ödemende MSI 280X aldın şeklinde görülecek.

Bu ürünü temin edemiyoruz demeleri seni ilgilendirmiyor tüketici hakları mahkemesinden talep edebilirsin veya hızlıal.com ile uzlaşıp orta yol bulabilirsin sana kalmış.

Yasal olarak seçeneklerin:

1-Para iadesi ve sipariş iptali
    2-MSI 280x
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lazeran

Yasal olarak hakkın o ürünün aynısı satın almaktır çünkü ona göre fatura kesilecek sana banka ödemende MSI 280X aldın şeklinde görülecek.

Bu ürünü temin edemiyoruz demeleri seni ilgilendirmiyor tüketici hakları mahkemesinden talep edebilirsin veya hızlıal.com ile uzlaşıp orta yol bulabilirsin sana kalmış.

Yasal olarak seçeneklerin:

1-Para iadesi ve sipariş iptali
    2-MSI 280x

Bana sunduğunuz seçeneklerden 2. olanı seçsem ayıp olmaz değil mi? :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gigabyte 1660 ti O.C TR GARANTİ
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Açıkcası ben o ürünün 690TL olmadığını biliyorum ve gerçekten de yanlışlıkla 280 yerine 280X yazıldığını düşüyorum ahlaklı bir birey olarak siparişimi iptal ederdim ve tüketiciyi korumaya yönelik yasaları kötü yönde kullanmamayı tercih ederdim. 2. seçeneğe başvurup başvurmamak size kalmış.

Son olarak tüketici hakları mahkemesinde gidecekseniz imzalamış olduğunuz uzaktan satış sözleşmesini okuyunuz değerinin altında satılan mallar için satıcı iptal hakkını saklı tutuyor ise hiç boşuna uğraşmayın.
  • hızlı al böyle yanlışlık yapmazdı hayret
  • Size istediğinizden farklı bir mal teslim edilmiş, dolayısıyla aluid söz konusu. Bu durumda hem aynen ifayi yani 280x'i, hem de gecikme nedeniyle uğradığınız tazminatı isteyebilirsiniz. Eğer satın aldığınız vakit site sayfasında '' stokla sınırlıdır'' vs. gibi bir ibare vardıysa, o zaman hızlıal da paranızı iade edip ürünü sizden geri alabilir. Aksi taktirde yukarıda belirttiğim gibi ifadan kaçınamaz. 280x'i temin edemeyeceklerini bildirirlerse, hem paranınızın iadesini hem de mevcut 280x bedelleriyle ödediğiniz bedel arasındaki farkı yani müspet zararınızı da karşı taraftan talep edebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frostmourne Hungers

Size istediğinizden farklı bir mal teslim edilmiş, dolayısıyla aluid söz konusu. Bu durumda hem aynen ifayi yani 280x'i, hem de gecikme nedeniyle uğradığınız tazminatı isteyebilirsiniz. Eğer satın aldığınız vakit site sayfasında '' stokla sınırlıdır'' vs. gibi bir ibare vardıysa, o zaman hızlıal da paranızı iade edip ürünü sizden geri alabilir. Aksi taktirde yukarıda belirttiğim gibi ifadan kaçınamaz. 280x'i temin edemeyeceklerini bildirirlerse, hem paranınızın iadesini hem de mevcut 280x bedelleriyle ödediğiniz bedel arasındaki farkı yani müspet zararınızı da karşı taraftan talep edebilirsiniz.

Cevabınız için teşekkür ederim. Site'de '' stokla sınırlıdır'' yazısı yazmıyordu. Şuan baktığımda da böyle bir yazı yok. Benim kızdığım şey şu; madem böyle bir yanlışlık var, niçin beni arayıp hata olduğunu söylemediler de, keyiflerine göre 280 modelini gönderdiler? Hata olduğunu bal gibi biliyorlar. Mevcut fiyatta %18 indirim yazısı olduğu için satın aldım. Yani normal fiyatı 823.10 TL. %18 indirim ile 697.55 TL yapıyor. Bu 280x fiyatı.
    Tam tersi yapalım. R9 280 olan model, %18 indirim olmasa 823.10 TL'ye mi satılacak? Kafam çok karıştı. Eğer böyle ise, tüketiciyi kandırıyorlar. Bu ahlaki bir durum değil!

• R9 280x'i yanlış fiyattan alabileceğinizi sanmam. Sadece elinizdekini iade yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Hızlıal'dan almadan önce lütfen hıyarlı reyiz'i bir kez daha düşünelim.
  • Evet arkadaşlar. Hızlı al benimle iletişime geçti ve MSI R9 280 yerine Sapphire vapor-x tri-x oc 280x modelini yollayacaklarını söyledi. Bekleme durumundayım.
  • Vay be 700tl için sapphire r9 280x vapor-x tri-x kral kart. Hatta en iyi 280x modeli. Hayırlı olsun
  • Hızlıal-gold bilgisayardan beklenmeyecek müşteri memnuniyeti olmuş :)

Aslında suç kendilerinin hani atıyorum 1000 liralık ürünü 50 lira yazarlar öyle bir durumda pek yapacak birşey olmaz ama bu durumda tamamiyle kendi sorumlulukları var, neyseki sizin lehinize sonuçlanmış olay.
  • Hızlıal da suan sapphire modelinden başka 280x yok. Fiyatı 950 tl. Bende şaşırdım açıkçası. Sorun çıkarmadan,hiç birşey demeden bu modeli göndereceklerini söyledi. 19 haziranda da 50 tl worldpuan alacağım:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Vay be 700tl için sapphire r9 280x vapor-x tri-x kral kart. Hatta en iyi 280x modeli. Hayırlı olsun

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: self_control35

Herkese merhaba,
    dün gece saat 02:16 da Hızlıal.com'dan, Msi r9 280x siparişi verdim. Fiyatı da 697,59 TL idi. Bu sabah hesabım sayfasına baktığımda ise, satın almış olduğum ürün R9 280 ile değiştirilmiş ve bana gönderilen ürün 280x yerine 280 modeli. Yarın bana ulaşmış olur. Açmadan iade edeceğim. Site yetkililerini aradığımda, bana yanlışlık olduğunu söylediler. Dalga geçiyorlar sanki.
    Şimdi bu işi bilen arkadaşlarıma sorum olacak. Ne yapmam gerekir? Para iadesi istemiyorum. Aynı ürünü aynı fiyattan isteme hakkım var mıdır? Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.
    Herkese teşekkür ederim.
    Saygılarımla...

Bildigim kadarıyla seni madur etmeyecek kanun var musteri bir urunu etiket fiyatıyla alır buda soyle

Sıradan bi market dusun atıyorum meyve suyu indirimi var ki bu basit bisey normal fiyatı 2.5 tl olsun indirimli fiyatı 2 tl sen kasaya gittiğinde ürünün indirimi bitti satış 2.5 tl diyemez çünkü sen o fiyatta görmüşsündür o fiyat gecerli isterse 1000 tl lik urune yanlışlıkla oldu ya 100 yazsın sen buna denk gel 100 liraya alırsın direttiler mi elinde kanıtın varsa o fiyata dair tuketici haklarına veya hukuk bürosuna başvurursun söke söke o ürünü o yazan fiyattan alırlar hatta bi ara n11 de 4690k fiyati 350$ ken 350tl yazılmış müşterinin biri bunu almış sonra firma yanlıştı şöyleydi böyleydi demesine rağmen adam o fiyata o firmadan urunu aldı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sahte Kabadayı

quote:

Herkese merhaba,
    Herkese teşekkür ederim.
    Saygılarımla...

Bildigim kadarıyla seni madur etmeyecek kanun var musteri bir urunu etiket fiyatıyla alır buda soyle

Sıradan bi market dusun atıyorum meyve suyu indirimi var ki bu basit bisey normal fiyatı 2.5 tl olsun indirimli fiyatı 2 tl sen kasaya gittiğinde ürünün indirimi bitti satış 2.5 tl diyemez çünkü sen o fiyatta görmüşsündür o fiyat gecerli isterse 1000 tl lik urune yanlışlıkla oldu ya 100 yazsın sen buna denk gel 100 liraya alırsın direttiler mi elinde kanıtın varsa o fiyata dair tuketici haklarına veya hukuk bürosuna başvurursun söke söke o ürünü o yazan fiyattan alırlar hatta bi ara n11 de 4690k fiyati 350$ ken 350tl yazılmış müşterinin biri bunu almış sonra firma yanlıştı şöyleydi böyleydi demesine rağmen adam o fiyata o firmadan urunu aldı

Evet arkadaşlar
    Sorun çözüldü Hızlıal sözünde durarak sapphire 280x modelini kargoya verecek bugün. Yarın elimde olur hayırlısıyla. Cevap veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
    Saygılarımla

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sahte Kabadayı

quote:

Herkese merhaba,
    Herkese teşekkür ederim.
    Saygılarımla...

Evet arkadaşlar
    Sorun çözüldü Hızlıal sözünde durarak sapphire 280x modelini kargoya verecek bugün. Yarın elimde olur hayırlısıyla. Cevap veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
    Saygılarımla

arkadaş bi bana denk gelmiyor böyle şeyler :D bi denk gelse 3 tane birden alıp perkande ben satacam :D :D hayırlı olsun 280 fiyatına 280x vaporx ki benim gözümde en iyi 280x :D

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.