Şimdi Ara

MSİ TOMAHAWK MAX Voltaj sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3700x işlemcim voltaj sorunu nedeniyle çok ısınıyor boşta 50-60 arası geziyor. Bu anakartlar sorunlu mu acaba iade mi etsem.

Sistem
    CPU: AMD 3700x
    Anakart : MSİ Tomahawk Max
    PSU: FSP 850 80+ Gold

• Yine Msi B450 yine ısınma sorunu budamı gol değil Hakim bey ?
  • Voltaj kaç peki? hangi soğutucuyu kullanıoyrsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: donda

Voltaj kaç peki? hangi soğutucuyu kullanıoyrsunuz
    Bios ayarlarini varsayılan yaptığımda 1,4** veriyor. Voltaj düşündüğümde işlemcinin hızı dusuyor sıcaklığı ise 45-55 arası dolaniyor. Kendi sogutucusunu kullanıyorum. Kasa mb520 RGB önde 3 arkada 1 egzoz fani var kasanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nefbote -- 25 Eylül 2019; 13:37:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nefbote

Bios ayarlarini varsayılan yaptığımda 1,4** veriyor. Voltaj düşündüğümde işlemcinin hızı dusuyor sıcaklığı ise 45-55 arası dolaniyor. Kendi sogutucusunu kullanıyorum. Kasa mb520 RGB önde 3 arkada 1 egzoz fani var kasanın.

Alıntıları Göster
    Kendi soğutucusu iş görsede 3700x için biraz zayıf kalıyor araştırdğımda, stok soğutucuyu bu yüzden hiç takmamıştım ama sanırım bu sıcaklıklar stok soğutucu için normal gibi güncel chipset driverı kurun eğer kurmadıysanız, işlemci idle durumda 0,8-1,5v arası bir değeri zaten tüm anakartlarda kullanıyor.

• İlla gidip bu işlemciler için x570 anakart mı alalım? Bende ryzen 3600 için bu anakartı almak istiyordum fiyatından dolayı.
    Bu voltaj sorunu sadece b450'de mi var acaba?
  • İşlemcinin sıcaklığı çok dalgalı 50 c iken birden 65 e fırlıyor 1-2 derece oynasa normal dersin. Diğer marka anakartlardada bu durum varmı acaba
  • quote:

İşlemcinin sıcaklığı çok dalgalı 50 c iken birden 65 e fırlıyor 1-2 derece oynasa normal dersin. Diğer marka anakartlardada bu durum varmı acaba
    %99 u Msi B450 Anakart.
  • quote:

İşlemcinin sıcaklığı çok dalgalı 50 c iken birden 65 e fırlıyor 1-2 derece oynasa normal dersin. Diğer marka anakartlardada bu durum varmı acaba
    Idle 28-35 kullanıyorum örneğin browser açınca 50 gibi rakmlara çıkıyor sıcaklık x370 anakart kullanıyorum
  • Bende 3600x ve MSI x470 Pro Carbon ile deneyeceğim akşama. x470 de bu ısınma problemleri var mı acaba? Gerçi BIOS ile çözülür diye düşünüyorum.
  • Öncelikle siz şu "mogolkhan" denen msi düşmanı ve forumda msi anakart kullananların sorun yaşaması için AÇ KÖPEK gibi bekleyen şahsı aldırmayın

Asus x570 prime kullanan arkadaşımda 1.4** voltaj veriyor işlemciye. Hiç öyle msi ve özellikle b450 kullananlar diye yargılayamaz onu zaten yakında dumur edicem

Öncelikle b450 max serileri olmak üzere x470 x570 bütçenize uygun ne anakart varsa alabilirsiniz

Kendi değerlerimi paylaşıyım. B450 tomahawk max versiyonu değil, 3600, stock soğutucu

1.25 voltaj 4.0 ghz sabit cinebench testi maksimum 75 derece tek çekirdek testi maksimum 53 derece oyunlarda ise 63 derece maksimumum

Bios ayarlarından advenced cpu configurationa girip precision boost overdrive ve core performance boostu disabled yapıp ghzi 4.0-4.2 arasında bi ghz belirleyip 1.37 voltaj sınır olmak üzere 1.25/1.27 den başlayıp 1.37 ye kadar mavi ekran vermeyene ve stabillik bozulmayana kadar işlemciyi test edin. Baktınız verdiğiniz voltaj ve ghzde stabil öyle devam edin ryzenla mutluluklar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.