Şimdi Ara

MSI Türkiye Firmasının Küresel Q Klavye Dayatması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Ülkemizdeki Bilgisayar Firmalarının, Müşterilerinin Türkçe klavye ihtiyaçlarını hiçe saymalarından dolayı şiddetle kınıyor, Görüş ve önerilerinizi paylaşmak üzere bu konuyu açıyorum. Bütün sıkıntım bu hafta içinde hepisburada.com sitesinden almış olduğum MSI VR600 model bilgisayarı satın aldıktan sonra oldu. Yıllardır F klavye kullandığım için bu gelecek bilgisayarın klavye düzeninide F düzenine değiştirmek için klavye değiştiren firmalara müracaat ettim. Olumlu yanıt verdiler. Birde MSI Türkiye firmasına müracaat ettim sakınca varmı diye görüş sordum. Adamlar ne kadar anlayışsız, yardım edecekleri yerde kesinlikle klavyesini değiştiremezsiniz diyorlar aksi halde garanti kapsamından çıkar diyorlar. Ama sorunumu etiketle çözebileceğim tavsiyesi yapılıyor. Hem yıllarca Türkiyedeki okullarda F klavye öğretsinler ondan sonra Küresel Q klavye dayatması yapsınlar anlaşılır gibi değil valla. Bizim Türkiyedeki ahmak firmalarsa İngiliz Q klavyesine türkçe karakterler ekletip Türkçe Q diye uydurma klavye icat etmişler. Türkçe Q diye bir klavye yoktur. Çünkü bizim gramerimize tamamen terstir. Tamamen İngilizce gramerine uygundur. Türk Bilim adamlarımızın 40 yıl üzerinde çalışarak icat ettikleri tamamen Türk gramerine göre hazırlanmış bir klavyenin yok sayılması Türk insanının diline bir hakarettir. Türkçe F klavye ile klavye hız yarışmalarında Uluslararası birinciliklerimizin olduğu unutulmaktadır. Geçlerimiz pek olayın farkında değillerdir. Dayatmalara alıştıklarından dolayı, bilgisayar firmalarına hiç bir direç göstermemektedirler. Hatırlayalım; 2005 yılında 3 bilgisayar firmasının öğretmen kanpanyasınada aynı dayatmayı denemişler ve Öğretmenlerce büyük bir direç gösterilmiş ve Bakanlığın protesto edilmesi sonucu bakanlık ek maddeyle istek olması halinde Bilgisayar firmalarının F klavye olarak bilgisayarları göndereceğini şartnameye ekletmiştir. Türkçe klavye sorunumuz Ülke gündemine oturmuş, ulusal gazetelerin köşelerinde bile tartışılır hale gelmişti. Sonuçta; Öğretmenlerimizin %65'i orjinal F klavyeli bilgisayarlarına sahip olmuşlardır. Sonuç olarak; Türk Milleti olarak bu konularda firmaların dayatmalarına direç göstermemiz gerekiyor. Sonuçta gelen bu bilgisayarlar ülkemize girdiğinde hiçbir türkçe karakter bulunmamaktadır. Yani zaten klavye üzerinde değişim yapılarak satışa sunulmaktadır. Satışlarda F klavye opsiyonunun olması firmalara ek bir maliyet getirmeyecektir. Bizim amacımız bu zihniyeti yıkmak Türkçe F klavyemizi ana seçenek yapmak Q klavyeyi ise müşterinin isteği üzerine opsiyon olarak satışa sunulmasıdır. Kusura bakmayın Arkadaşlar; MSI Türkiye firmasının en doğal hakkım olan klavye değiştirme konusunda yardımcı olacağına Ürünün garanti koşulunu bir şantaj unsuru olarak kullanması inanın çok kızdırdı. Saygılarımla Hüseyin Tosun

• Bu konuda ihtiyaç hissedildiği açık Dostumuzu destekleyelim bence
  • dostum söylediklerinin hepsinde %100 haklısın, bırak Türkçe Q klavyeyi ingilizce Q klavye bile uydurma, amerikada üniversitelerden biri yeni klavye düzeni geliştirmiş Q klavyeden iki kat hızlı yazılıyormuş ama kabul görmemiş...
    normalde laptop alırken F klavye istediğini bildirdiğinde distribütör bunu kısa zamanda hallediyor...aldıktan sonra işler değişiyor galiba...
    burdan MSI distribütörüne
  • alma arkadaşım MSI. beynine silah mı dayadılar.

belki senin MSI ürünlerini almaman ve boykot etmen firmayı çok üzer de değişirler
  • quote:

Orjinalden alıntı: quamtum83

alma arkadaşım MSI. beynine silah mı dayadılar.

belki senin MSI ürünlerini almaman ve boykot etmen firmayı çok üzer de değişirler

Bence konu gayet ciddi

Hüseyin Tosun arkadaşımızın söyledikleri çok doğru yalnız bu vakitten sonra Q sistemden F'e geçmek imkansız gibi görünüyor. Çünkü kullanıcılar artık Q'ye standardize olmuş, kendi şahsım adına söyleyim, boykot niyetli olsa bile F'i tercih etmem, edemem... Çünkü Q'ye bağanlanmışız bir kere...

• tamam konu ciddi milli onurumuz söz konusu
    velakin f klavye ile ilgili bazı sorunlar var mesala f klavye bilimadamlarımız! tarafından 40 yıllık çaba sonunda ortaya cıkmıs degildir.
    F klavyenin mucidi İhsan Yener"dir.Kendisi 1946 dan 1953 e kadar kabul edilmesi icin ugrasmıstır.F klavye ne kadar basarılıdır bilemem mecbur olmadıkca kullanmak istemem madem ki küreselleşme denen bişey var madem ki biz Türkler dünyanın dört bir yanında çalışmak durumundayız,f klavyeyi mesela Singapur da bulabilecek miyiz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: quamtum83

alma arkadaşım MSI. beynine silah mı dayadılar.

cevaba bakın ya
    git kardeşim çocuk forumlarına ne işin var burada...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sigma Q

tamam konu ciddi milli onurumuz söz konusu
    velakin f klavye ile ilgili bazı sorunlar var mesala f klavye bilimadamlarımız! tarafından 40 yıllık çaba sonunda ortaya cıkmıs degildir.
    F klavyenin mucidi İhsan Yener"dir.Kendisi 1946 dan 1953 e kadar kabul edilmesi icin ugrasmıstır.F klavye ne kadar basarılıdır bilemem mecbur olmadıkca kullanmak istemem madem ki küreselleşme denen bişey var madem ki biz Türkler dünyanın dört bir yanında çalışmak durumundayız,f klavyeyi mesela Singapur da bulabilecek miyiz?

arkadaşım bilmiyorsan hiç konuşma...
    merak etme singapura gidip onlarla anlaşabiliyorsan f klavye de bulabilirsin...
    hatta çocuğuna hiç Türkçe öğretme singapurda lazım olmayacak...

• Arkadaşım bence Türkçe F klavyemizi bu kadar aşalamana hiç hakkın yok. Yeterli bilgiye sahip değilsin sanırım. Cumhuriyet tarihinden bu yana Ülkemizin bütün resmi kurumlarında 2 klavye çeşiti kullanılmıştır. (Daktilo) 1. A klavyedir. 2. F klavyedir. ve F klavyemiz bugün 2 milyona yakın devlet görevlisi tarafından yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Ve okullarımızda da halada F klavye öğretildiği bir gerçektir. Ülke genelinde 10 milyona yakın insanın F klavyeyi bildiğide bir gerçektir. Bu ülkede gazeteci,yazar,memur vs.. f klavye kullanmaktadır. Bu ülkede şimdiye kadar satılan milyonlarca Daktilo'nun klavyeside F klavye idi. O yokluk yıllarında bile F klavye üretmek hiç zor olmadığı ortadadır. Şimdi ise F klavyeyi üretmenin zor olmasının sebebi insanlarımızın duyarsız davranmasıdır. İnsanlar duyarlı davransa Politikacı böyle davranmaz, Firmalara şart getirir. Kardeşim bu serbest piyasada istediğin çeşit klavyeli bilgisayar satabilirsin ancak türkçe F opsiyonunun olması mecburidir desinler bak ozaman bilgisayar firmalarının insanlara yaklaşımını. Bu konuda bir devlet politikasınında olmadığı bir gerçektir. Senin gibi düşünen devlet adamları yüzünden dilimize kültürümüze sahip çıkamamaktayız. Cumhuriyetimizin başında kurulmuş olan Türk Dil Kurumu dili ve kültürümüzü korumakta en hassas bir kurum olması gerekirken bugün gidin Türk Dil Kurumunun Bilgisayarlarının klavyelerine bakın! Yoksa benim Milliyetçilik falan yaptığım yok. Sadece dilimizi, kültürümüzü korumakta biraz duyarlı olsak. Diye düşünmekteyim. Saygılarımla.

Bir millet kültür ordusuna malik olmadıkça, muharebe meydanlarında
    ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin o zaferlerin
    sürekli neticeler vermesi ancak kültür ordusunun varlığına
    bağlıdır. Bu ikinci ordu olmadan birinci ordunun verimli
    sonuçları kaybolur. M.Kemal ATATÜRK 1923

MSI Türkiye Firmasının Küresel Q Klavye Dayatması

• Bazı arkadaşlar konuyu farklı algılıyorlar. Tabikide kimsenin başına silah dayayıp zorla satmıyorlar bunları, ancak Ülkemizde klavye sorunuda bir gerçektir. MSI markasının ülkemizde 2 veya 3 tane distribütörü mevcuttur. Hiçbiride bu konuda duyarlı davranmamaktadır. Bırakın bu firmaları hiçbir firma duyarlı davranmamaktadır. Toshiba,Casper,Dell firmaları zoraki sırf ürün satmak için geçici olarak F opsiyonlu bilgisayarlar çıkarmışlardır. Türk Şirketlerinden malesef Beko ve Vestel'de duyarlı davranmamaktadırlar. Gözlemlediğim kadarıyla istek olması halindeAcer firması TravelMate serisi için F klavye opsiyonu vermektedir. Bu sorunun ana kaynağı devletin zamanında olaya dur demesi gerekirdi. Çünkü kişisel Bilgisayar kullanımı Ülkemize 80'li yılların sonlarında gelmiştir. Ama F klavye 40 yıldan fazla bir zamandır ülkemizde kullanılmakla birlikte halada okullarımızda öğretilmektedir. Benim anlayamadığım budur, yoksa ülkemizdeki bilgisayar kullanıcıların %90'a yakını uydurma Q klavyesi kullandığıda bir gerçektir. Sırf bu yüzden bilgisayar firmaları bu yola girmektedir. Yoksa benim Q klavye kullanıcılarına birşey dediğim yok önlerine öğle seçenek sunulmuş onlarda olayın farkında olmadan öyle alışmışlar. Yoksa ben başımın çaresine bakarım. Bazı bilgisayarların tuşları çok basit bir şekilde sökülüp takılabiliyor. (Özelliği bu) Mesela Acer bilgisayarlarının bazı modellerinde var. Ama çoğu bilgisayarın düğmelerinin değişebilmesi için sırf klavye işiyle uğraşan firmalar var. 2500 çeşite yakın bilgisayarın klavyelerini komple değiştirebiliyorlar. O modelin komple klavyesi yoksa teker teker söküp yerlerine F klavyeye uygun düğmeler takmaktadırlar. Şimdi diyeceksiniz bu Q klavyenin tuşlarının yerlerini değiştirsek F klavye olur mu? Olmaz mesela Q klavyeli bir bilgisayara bakın "@" işareti hangi harfin üzerinde Q diyeceksiniz. F klavyeli bir bilgisayara bakın "@" işaretinin F harfinin üzerinde olacağını göreceksiniz. Yani 2 işlevli tuşların %90'ı birbirlerine uyuşmamaktadır.
    Sözün özü arkadaşlar; birlikten kuvvet doğar. Yoksa F klavye kullananlar bile doğru dürüst hakkı aramıyorki Q klavye kullananlar arasın. Benim bireysel olarak MSI firmasından ürün talep etmemem hiçbir şeyi değiştirmez. Birçok insanın talep etmesi birşeyleri değiştirir. Bir arkadaş öneride bulunmuşta aklıma hemen bir deyim geldi. "Tavşan dağa küsmüş, Dağın haberi bile olmamış." Bu ülkedeki insanların hepsi bilinçli davransa Firmaların müşteri hizmet anlayışlarının tamamen değişeceğinden eminim. Bugün okudum manisalı bir arkadaş teknosa firmasından bilgisayar alıyor. Ayıplı bir ürün. Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Ürün iade kararı veriyor. Bizim Emperyalist Sözde Türk Teknosa firması oralı bile olmuyor. Markanın asıl firması (Simens) bile ürünün ayıplı olduğunu kabul ediyor, hatta ürünü toplatıyor, Bizim Emperyalis sözde Türk firması oralı bile olmuyor. Adamcağız aylarca mahkemelerde sürünüyor. Adalet yerini buluyor. Şimdi gidip parasını geri alacakmış! Helal olsun be alnından öpüyorum bu bilinçli tüketiciyi. İnanın ben olsam okdar sabredemezdim. Çünkü tek bir mağdurda yok olayın içinde seri şekilde ayıplı bir mal. Valla Toshiba Markasının Türkiye distribütörü olan TNB Firmasını nasıl hizaya getirdiysem aynı şekilde onlarıda hizaya getirirdim. Konu açılmışken TNB firmasıda biraz Emperyalist bir firmadır garanti kapsamındaki arızalanan bütün ürünler için "kullanıcı hatası" terimini kullanmaktadırlar. Mesela 1000$ lık bir bilgisayarın ekranına garanti kapsamında en ufak birşey olsun kendiliğinden, kullanıcı hatası ver bakalım 620$ dediler, bu konu hakkında mail bombardımanları yaptık Toshibanın Japonyadaki yetkililerine Avrupadaki yetkililerine Uluslararası Board sayfalarına haberler verdik. 1 ay geçti bırakın ekranı değiştirmeyi mağdur olan 150 ye yakın insanın bilgisayarlarını yenisiyle değiştirdiler. İnanın manisalı arkadaş adına çok sevindim ama adalete ulaşmak bu kadar zor olmamalıdır. Bu firmalar adama ses bombası bile attırırlar be. Neyse konuyuda fazla dağıttım bu arada bu yazıyı F klavyeyle 4 dakikada yazdım desem yeridir. (Belki teşvik olur) Heh he he Saygılarımla Hüseyin Tosun

• quote:

Orjinalden alıntı: htosun54

Bazı arkadaşlar konuyu farklı algılıyorlar. Tabikide kimsenin başına silah dayayıp zorla satmıyorlar bunları, ancak Ülkemizde klavye sorunuda bir gerçektir. MSI markasının ülkemizde 2 veya 3 tane distribütörü mevcuttur. Hiçbiride bu konuda duyarlı davranmamaktadır. Bırakın bu firmaları hiçbir firma duyarlı davranmamaktadır. Toshiba,Casper,Dell firmaları zoraki sırf ürün satmak için geçici olarak F opsiyonlu bilgisayarlar çıkarmışlardır. Türk Şirketlerinden malesef Beko ve Vestel'de duyarlı davranmamaktadırlar. Gözlemlediğim kadarıyla istek olması halindeAcer firması TravelMate serisi için F klavye opsiyonu vermektedir. Bu sorunun ana kaynağı devletin zamanında olaya dur demesi gerekirdi. Çünkü kişisel Bilgisayar kullanımı Ülkemize 80'li yılların sonlarında gelmiştir. Ama F klavye 40 yıldan fazla bir zamandır ülkemizde kullanılmakla birlikte halada okullarımızda öğretilmektedir. Benim anlayamadığım budur, yoksa ülkemizdeki bilgisayar kullanıcıların %90'a yakını uydurma Q klavyesi kullandığıda bir gerçektir. Sırf bu yüzden bilgisayar firmaları bu yola girmektedir. Yoksa benim Q klavye kullanıcılarına birşey dediğim yok önlerine öğle seçenek sunulmuş onlarda olayın farkında olmadan öyle alışmışlar. Yoksa ben başımın çaresine bakarım. Bazı bilgisayarların tuşları çok basit bir şekilde sökülüp takılabiliyor. (Özelliği bu) Mesela Acer bilgisayarlarının bazı modellerinde var. Ama çoğu bilgisayarın düğmelerinin değişebilmesi için sırf klavye işiyle uğraşan firmalar var. 2500 çeşite yakın bilgisayarın klavyelerini komple değiştirebiliyorlar. O modelin komple klavyesi yoksa teker teker söküp yerlerine F klavyeye uygun düğmeler takmaktadırlar. Şimdi diyeceksiniz bu Q klavyenin tuşlarının yerlerini değiştirsek F klavye olur mu? Olmaz mesela Q klavyeli bir bilgisayara bakın "@" işareti hangi harfin üzerinde Q diyeceksiniz. F klavyeli bir bilgisayara bakın "@" işaretinin F harfinin üzerinde olacağını göreceksiniz. Yani 2 işlevli tuşların %90'ı birbirlerine uyuşmamaktadır.
    Sözün özü arkadaşlar; birlikten kuvvet doğar. Yoksa F klavye kullananlar bile doğru dürüst hakkı aramıyorki Q klavye kullananlar arasın. Benim bireysel olarak MSI firmasından ürün talep etmemem hiçbir şeyi değiştirmez. Birçok insanın talep etmesi birşeyleri değiştirir. Bir arkadaş öneride bulunmuşta aklıma hemen bir deyim geldi. "Tavşan dağa küsmüş, Dağın haberi bile olmamış." Bu ülkedeki insanların hepsi bilinçli davransa Firmaların müşteri hizmet anlayışlarının tamamen değişeceğinden eminim. Bugün okudum manisalı bir arkadaş teknosa firmasından bilgisayar alıyor. Ayıplı bir ürün. Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Ürün iade kararı veriyor. Bizim Emperyalist Sözde Türk Teknosa firması oralı bile olmuyor. Markanın asıl firması (Simens) bile ürünün ayıplı olduğunu kabul ediyor, hatta ürünü toplatıyor, Bizim Emperyalis sözde Türk firması oralı bile olmuyor. Adamcağız aylarca mahkemelerde sürünüyor. Adalet yerini buluyor. Şimdi gidip parasını geri alacakmış! Helal olsun be alnından öpüyorum bu bilinçli tüketiciyi. İnanın ben olsam okdar sabredemezdim. Çünkü tek bir mağdurda yok olayın içinde seri şekilde ayıplı bir mal. Valla Toshiba Markasının Türkiye distribütörü olan TNB Firmasını nasıl hizaya getirdiysem aynı şekilde onlarıda hizaya getirirdim. Konu açılmışken TNB firmasıda biraz Emperyalist bir firmadır garanti kapsamındaki arızalanan bütün ürünler için "kullanıcı hatası" terimini kullanmaktadırlar. Mesela 1000$ lık bir bilgisayarın ekranına garanti kapsamında en ufak birşey olsun kendiliğinden, kullanıcı hatası ver bakalım 620$ dediler, bu konu hakkında mail bombardımanları yaptık Toshibanın Japonyadaki yetkililerine Avrupadaki yetkililerine Uluslararası Board sayfalarına haberler verdik. 1 ay geçti bırakın ekranı değiştirmeyi mağdur olan 150 ye yakın insanın bilgisayarlarını yenisiyle değiştirdiler. İnanın manisalı arkadaş adına çok sevindim ama adalete ulaşmak bu kadar zor olmamalıdır. Bu firmalar adama ses bombası bile attırırlar be. Neyse konuyuda fazla dağıttım bu arada bu yazıyı F klavyeyle 4 dakikada yazdım desem yeridir. (Belki teşvik olur) Heh he he Saygılarımla Hüseyin Tosun

+1

• quote:

Orjinalden alıntı: niyatovic

quote:

Orjinalden alıntı: Sigma Q

tamam konu ciddi milli onurumuz söz konusu

arkadaşım bilmiyorsan hiç konuşma...
    merak etme singapura gidip onlarla anlaşabiliyorsan f klavye de bulabilirsin...
    hatta çocuğuna hiç Türkçe öğretme singapurda lazım olmayacak...

hoca senin bu konu da ne kadar bilgili olduğunu merak ettim,bana singapur'da bi f klavye nasıl bulunur soyle bakayım da biz de senin engin ve der'un bilginden bir damlacık da olsa faydalanabilelim,elma ile armudu birbirine karıstırmayı da bırak ,ben Türkçe ile gurur duyuyorum ama gururum aklıma engel olmaz,senin gibiler zamanında kopruyu de sattırmam die höykünürdü.

• arkadaşım ben bilgisayar öğretmeniyin ve okulda çocuklara F klavye öğretiyoruz, q klavyeye göre 2 kat daha hızlı yazabiliyorlar, inanmassan dene ve gör...
    eskiden okullarda q kullanılıyordu ben ona alıştığımdan q kullanıyorum maalesef, kendi hızımı çocuklarla karşılaştıramıyorum bile...
    singapurda f klavye nasıl bulunur diye sormuşsun, o konuda sana koreliler, çinliler, ruslar...(klavyeleri yüzünden ekonomileri gelişememiş toplumlardır bunlar) daha iyi yardımcı olabilir, onlara sor istersen kendi klavyelerini nasıl buluyorlarmış...
  • hoca hoca elmalar ve armutlar bir sepete konmaz,ikiside meyve ama olmaz işte.
    sen çocuklara f klavye ogret devlet dairelerimiz f klavye kullansın hic mesele deil,ama Türk"ün malı yurdun malı deip q kullananları aforoz etmeye kalkma.
    Bugün Çin,G.Kore,Japonya da bir ekonomik gelisme varsa yeni yetişen nesillere q klavye ve İngilizce öğretttikleri içindir.Küreselleşme var mı var ,biz istesek de var istemezsek de var.Çocuklara f klavye öğret ama bu çocuklar gelecekte, ki inşallah Türkiye ihracat devi olduğunda yazışmalarını İngilizce olarak yapacak nasıl ki Çinliler bugün İngilizce olarak yapıyorsa.
    O nedenle bizim fonetik yapımıza uygun f klavyenin bir anlamı kalmayacak,ben derim ki sen çocuklarımızın geleceklerini düşünüyorsan onlara q klavyede öğret
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.