Şimdi Ara

MSI VR330 Açılmıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
2
Favori
6.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugun bende denedim fön makinesiyle, ve mutlu son hemde çok mutlu :)
  • bendede 2 adet var vr330x , 4 yıl oldu alalı daha bir arıza görmedim ,nazar degmesin genelde araçta kullanırım bunları ama paylaşılan metodlar çok güzel yoldaşlar tebrik ederim
  • Beyler bu bilgisayardan iki adet altık.Yanılmıyorsam 2008 den beri kullanıyoruz.Aslında çok memnunuz ama birinde aynı sorun başladı.Bazen hiç açılmıyor.Bugün tamire verdik.Aşırı ısınmadan chipsette bir chip in bacakları eriyormuş.Onları söküp tekrar altına silikon sıkıyorlar.Bu kadar.110 tl dediler ancak bugün bıraktığımız yer 60 tl ye tamir ediyor.İş yerine kadar da bırakıyorlar.Ancak garantisi yok.Birdaha bozulursa çöpe.%10 tekrar düzelmeme şansı varmış.Yardımcı olmuştur umarım.
  • aynı sorun bende de vardı. fön makinesi işi gerçekten işe yaradı. harddiskin hemen yanındaki nvidia çipi, hdd yi ve ramleri söktükten sonra ısıttım. ısıtma sonrası 1-2 dk kadar bekleyip ardından ram ve hddyi takıp enerji verdim ve ekran geldi. güzel paylaşım tşkler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertac2003

aynı sorun bende de vardı. fön makinesi işi gerçekten işe yaradı. harddiskin hemen yanındaki nvidia çipi, hdd yi ve ramleri söktükten sonra ısıttım. ısıtma sonrası 1-2 dk kadar bekleyip ardından ram ve hddyi takıp enerji verdim ve ekran geldi. güzel paylaşım tşkler...

Benimde 1 yıldan fazla kullanmadığım 330x ime forumdaki bilgiler doğrultusunda giriştim. o zamanlar baya araştırmıştım ama kuzey köprüsünden olduğunu felan okumuştum. Fazla da uğraşamadan yeni bir bilgisayar almıştım. Burda anlatılan işlemi yaptım ilk başlarda olmadı. aç kapa aç kapa yaptım yine olmadı. Daha sonra tekrar açtım bu kez görüntü geldi şifre ekranı geldi tabi şifreyi felan unutmuşuz derken ekran tekrar gitti. Kapattım açtım şimdi yine görüntü gelmiyor. demek bu fan işi işe yarıyor kuzey köprüsünden olduğuda netleşti ama bunu kalıcı olarak bir sonuca vardırmak gerek. Birde ramın yanında ve işlemcinin hemen altında yine nvidia var ikisinide ısttım. Fön makinasını da nakavt ettim varsa başka önerisi olan arkadaşların önerisini bekliyorum. Teşekkürler.
    --------------------------------------------------------------------------
    Gece tekrar denedim. Bu kez işlemci altındaki nvidia6100 çipsetine yoğunlaştım ve şuanda çalışıyor kerata.

Sabah oldu yine açılmıyor. Bakalım buna bir çözüm bulmak gerekecek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f_m_y -- 20 Kasım 2012; 10:38:40 >

• 5.5 seneye yakın kullandığım ve sorun yaşamadığım msi vr330'um 2 gün önce kuzey köprüsü sendromu yaşayıp komaya girdi. Sadece tamir için bile 130 lira istediler. Bu başlığı gördüm. 2 gece saç kurutma makinesi tedavisini denedim, hasta hala ölüydü. Bugün gözümü karartıp kurutma makinesini 2 çipe de iyice dayadım ve hasta yaşama döndü. Bu mesajı makinemden yazıyorum. Ne kadar süre dayanacak bilemiyorum, ama hepinize teşekkürler.
  • Arkadaşlar ısıtmış olduğunuz yer mavi ile işaretlediğim bölgemidir acaba?
     MSI VR330 Açılmıyor
  • Paylaştığınız bilgiler için çok sağolun mavi işaretli yere fön makinasıyla ısıtmamdan sonra laptop um açıldı bakalım nereye kadar böyle devam edecek arkadaşlar bu sorunun sebebi nedir acaba grafik kartının fazla ısınmasından kaynaklı bu arızayı veriyor olabilirmi ?
  • merhaba. aynı sorun bende de var. ekstradan benim driver da ekran kartını tanımıyor. notebooku ekran kartı driver olmadan kasa kasa kullanıyorum. bu mesajı s430 dan atıyorum. eğer buna kalıcı çözüm bulabilecek olan varsa sevaba girer...
  • msi sitesindeki driver çalışmıyor, nvidianın sitesinden 6100 serisi driver indirdim şu an düzeldi kasmıyor... bir de şu açılmama sorununa kalıcı çözüm bulabilirsek iyi olacak
  • burada yazılanları okuyunca mutlu oldum..seneler öncesinin bilgisayarını geri getirtiyorum :D açılırsa linux bilgisayarı yaparız inşallah
  • oldu Allah sizden razı olsun..fazladan bir bilgisayarım olmuş oldu :))
  • Arkadaşlar fön makinesini tutmadan önce elektronik malzemecilerde bulabileceğiniz flux'u chipset lerin altına yeteri kadar sıkın.
    Bu işlem lehimin daha sağlam ve daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.
  • ben ilk yaptığımda açıldı. sonra ses seda çıkmadı aletten. ben de bıraktım sonra uğraşmadım. kalıcı bir yöntem var mı ki?
  • deneyelim bakalım. inşallah işe yarar @ndrndr
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucanturk45

konuyu hortlatmış oluyorum ama belki aynı durumda olanlar faydalanabilir.
    4 yıl kullandığım vr330 umu kız kardeşime verdikten 2 ay sonra siyah ekran sorunu baş göstermiş.
    biraz araştırınca kuzey köprüsü sorunu olduğunu anladım.
    forumlar, youtube derken nvidia 6100 chipset inin ısıtılması ile sorunun düzelebileceğini okudum.
    servispoint de 125usd+kdv+kargo isteyince denemek kaçınılmaz olmuştu.
    dün sıcak hava tabancası ile bahsettiğim chipi 220 derece ile 30 saniye kadar ısıtınca sorun şimdilik halloldu ve ekrana görüntü geldi.
    bakalım ne kadar daha dayanacak göreceğiz.
    aynı durumda olan var ise deneyebilir.
    ama her türlü sorumluluk kendilerine aittir

Varya, sabah laptop gitti, ne edecegim diye dusunurken bu yazdigini okudum. ve hadi dedim deneyeyim ne olabilir ki daha kötü. İlk denemem de olmadı, ikinci bir kere daha denedim ve o da ne, laptop canlandi.
    Süpersin, cok sagol :)

• İşe yaramasına sevindim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ucanturk45 U kullanıcısına yanıt
    Vallahi allahi ne muradın varsa versin
    Nasıl buldun hocam bu tekniği ya
    Açıldı ve karşıma ilk çıkan sey otomatik açılan msn mesenger oldu sanirim suan ağlıyorum
    Bende kızıma hediye edeyim bari bilgisayar bozuldugunda baba değildim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizde de ise yaramasina sevindim. Benim de basima geldiginde arastirirken bu ihtimal uzerine duran bir kac yabanci forumda okumustum. Elektronik bilgimi de kullanarak bu sekilde bir gecici cozum yolu bulunmus oldu.

Yillar sonra bu sekilde tesekkur mesajlari almak ise hem sasirtici hem de guzel...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be!!! yıllar önce açılan başlığın hala işe yaraması çok güzel. o bilgisayarı bu arıza üzerine bga cihazı olan bir yerde yaptırmıştım, tüm öğrenciliğimin kahrını çekmişti, ekran çıtaları filan kırılmıştı sonra elden çıkarmıştım. O zaman teşekkür edememişim galiba, elinize sağlık ucanturk45 teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.