Şimdi Ara

MSI VR330 Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
2
Favori
6.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar garantisi dolmuş olan msı vr330um dün forumda gezerken bir anda gitti ve gidiş o gidiş açılmadı tekrar. Power tuşuna basınca mavi ışık, şarj ışığı, yanındaki ampul işareti gibi olan ışık ve kablosuz ışığı yanıyor ancak işlem yaparken yanıp sönen ışık malesef yok, ekranada herhangi bir görüntü gelmiyor. sizce teşhis nedir ankarada ne yapılabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notredame_kamburu -- 28 Ağustos 2010; 21:24:44 >

• bende de aynı sorun var.. kuzey köprüsüyle ilgili kronik bir sorun olduğu söyleniyor. ama tamir işi nedir bilemeiyorum..
  • garantisi dolmuş veya dolmamış kendi servisine götürün.
    laptopların anakart ve kasa mimarileri üreticiye ve hatta modele özgüdür. bu nedenle haliyle en iyi servisi o laptop u üreten sunabilir.

servisinden daha ekonomik tamir ettirebileceğiniz yer belki bulabilirsiniz fakat en güvenilir servisi olacaktır.

güncelleme: böyle söyleme nedenimi yazmayı unutmuşum. bahsettiğiniz sorun büyük ihtimal anakart sorunu gibi görünüyor. bu nedenle kendi servisine götürmek en yerinde karar olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nestra -- 13 Eylül 2010; 10:32:18 >
  • Arkadaşım bendede MSI S430 model laptop var.VR330 la zaten mönitor dışında çoğu ozellikleri aynı.bu VR330 ve S430 da anakartlar sorunlu.bugun sabahtır bakıyorum belki 15 kişi olmuştur anakart - kuzey köprüsü - sorunu yaşayan.hepside son 2 aydır yazmış yazı.yani bu anakartları öle bi üretmişlerki hepsi 2 yılda cortlamış.başka sorun yaşayan tek tük.yani bu kronik bi arıza belliki.anakartın modeli de öğrendiğime göre ms-1414 diye bişeymiş.çözüm ise anko bilgisayara göndermek sanırım..başka bi çözüm bulursan cevabını bekliyorum..
  • Merhaba, yaşadığınız sorunun tıpatıp aynısı benim başıma geldi, vr330... garantisi doldu... :(

Güç lambası mavi yanıyor, açıldığına dair power ve wifi lambaları yanıyor, disk okuma lambası açılırken bir an flaş yapıp sönüyor ve bir daha da yanMIyor. Caps Lock/Num Lock lambaları yakılamıyor klavye sanırım gayrı faal. Fan çalışıyor. Ayrıca, pil sanırım şarj olmuyor, çünkü şarj lambası yanmıyor ve ekran siyah olduğu için bilemiyorum.

forumlarda yazanları yaptım, bi değişiklik yok.
    fiş çek, pil sök, 15sn.power düğmesine bas, 30dk bekle. tekrar fişi tak. çalıştır olmadı, pili de tak çalıştır olmadı. kapalıyken ins tuşuna bas, olmazsa f ve j harflerine beraber bas. f5 bas f8 bas... ne denediysem olmadı. uğraşıyorum balatayı sıyırmak üzereyim. yok mu bi hayır sever çözüm üretebilecek....?
  • Arkadaşlar Merhaba,

Bende de MSI M670XB Modelinden bir dizüstü vardı. 2 gün öncesine kadar sapasağlam çalışıyordu ancak az önce açmayı denedim açamadım. Sadece mavi ışık yanıp sönüyor. Ekrana görüntü gelmiyor. Fişi takılı ama bununla ilgili hiçbir lamba yanmıyor. Sadece power tuşunun kenarındaki mavi ışık yanıp sönüyor... Çözemedim.. Eğer çözeniniz varsa yardımcı olabilir mi acaba? Şimdiden teşekkürler...
  • bende de aynı sorun

http://www.birbilisim.com/index.php/2011/02/21/msi-vr-330-acilmiyor/

böyle birşey buldum ama
  • arkadaşlar bendede vr601 var lcd ekranını saran plastik aksam sol menteşenin ordan çatladı birde kamerasında problem var hem ters hem kırmızı gösteriyor msn de açılmıyor başka biri yada proğram tarafından kullanılıyor şeklinde uyarı yazısı çıkıyorikisini birden nerde yaptırabilirim aldığım yer kapandı yardımcı olabilirmisiniz birde maliyeti ne olur...
  • @ikisa

sende inandın mı buna?

yaptırırsın tekrar bozulur, adama gidersin dersin abi bozuldu. bi bakar hmm bu sefer başka parça arızalanmış garanti dışı. ŞAAAP!

yaşandı onaylandı. Boşuna uğraşmayın. Bozulan anakart yenisiyle değişmediği sürece tamirle sorunsuz hale gelmesi çok zordur. Hele ki bu modeldeki kronik sorun ve soğutma sorunu olduğu sürece bi halt olmaz. Zevkle parçalayınız.

edit: ya da pilini ekranını menteşelerini sökerek ayrı ayrı satın ölüsü biraz para etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SwordBreaker -- 4 Nisan 2011; 20:00:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SwordBreaker

@ikisa

sende inandın mı buna?

yaptırırsın tekrar bozulur, adama gidersin dersin abi bozuldu. bi bakar hmm bu sefer başka parça arızalanmış garanti dışı. ŞAAAP!

yaşandı onaylandı. Boşuna uğraşmayın. Bozulan anakart yenisiyle değişmediği sürece tamirle sorunsuz hale gelmesi çok zordur. Hele ki bu modeldeki kronik sorun ve soğutma sorunu olduğu sürece bi halt olmaz. Zevkle parçalayınız.

edit: ya da pilini ekranını menteşelerini sökerek ayrı ayrı satın ölüsü biraz para etsin.

yazını şimdi gördüm, ben geçen ay yaptırdım.

daha bir ay oldu sorunsuz şimdilik, 6 ay garanti verdiler. birkaç ay içinde tekrar aynısı olabileceğini, garanti kapsamında değiştireceklerini söylediler.

çok büyük biyer değil sanırım ama ilgileniyorlar. yani konuşmak için erken ama şimdilik sorun yok gibi, inş pişman olmam.

bu arada chip değişimi için 150 lira verdim.

• konuyu hortlatmış oluyorum ama belki aynı durumda olanlar faydalanabilir.
    4 yıl kullandığım vr330 umu kız kardeşime verdikten 2 ay sonra siyah ekran sorunu baş göstermiş.
    biraz araştırınca kuzey köprüsü sorunu olduğunu anladım.
    forumlar, youtube derken nvidia 6100 chipset inin ısıtılması ile sorunun düzelebileceğini okudum.
    servispoint de 125usd+kdv+kargo isteyince denemek kaçınılmaz olmuştu.
    dün sıcak hava tabancası ile bahsettiğim chipi 220 derece ile 30 saniye kadar ısıtınca sorun şimdilik halloldu ve ekrana görüntü geldi.
    bakalım ne kadar daha dayanacak göreceğiz.
    aynı durumda olan var ise deneyebilir.
    ama her türlü sorumluluk kendilerine aittir
  • tüü gidip çıkariyim bari ümraniyeden. Laf aramızda kapağın içine dışkılayıp attıydım.(GERÇEKTEN)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SwordBreaker -- 3 Kasım 2011; 16:08:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucanturk45

konuyu hortlatmış oluyorum ama belki aynı durumda olanlar faydalanabilir.
    4 yıl kullandığım vr330 umu kız kardeşime verdikten 2 ay sonra siyah ekran sorunu baş göstermiş.
    forumlar, youtube derken nvidia 6100 chipset inin ısıtılması ile sorunun düzelebileceğini okudum.
    dün sıcak hava tabancası ile bahsettiğim chipi 220 derece ile 30 saniye kadar ısıtınca sorun şimdilik halloldu ve ekrana görüntü geldi.

Hay Allah senden razı olsun kardeşim! Bayram bayram nasıl sevindirdin beni! Allah da seni sevindirsin.

Kesinlikle işe yarıyor. Asla böyle bir çözüm aklıma gelmezdi. Az önce vr330'umu elime alıp alttaki kapağını açtım ve saç kurutma makinesiyle hem sabit diskin yakınındaki Nvidia çipine hem de işlemcinin çarprazındaki (sanırım kuzey köprüsü) soğutucu altında kalan çipe soğutucuyu sökmeden doğrudan sıcak hava tuttum. 10-20 saniye kadar.

Sonrasında açtım ve köylü güzelime yeniden görüntü geldi :))) TL-58 çift çekirdek işlemci ve 2x2 toplam 4 gb bellek ile canavar bir dizüstüm var diye sevinmeye devam edebilirim artık. Elbette çok daha hızlı bilgisayalar var artık ama hiçbiri 500 TL'ye bu performansı sunamıyor :)) Zamanında 500 TL'ye alıp üstüne 200 TL kadar da bellek ve işlemciye harcamıştım.

Kısacası, bir kez daha Allah razı olsun. İyi ki de hortlatmışsın konuyu :))

Sevgiyle inşallah.

• benim de aynı sorunum var. ne yaptıysam sorunu gideremedim. daha önce de birkez yapmıştı fakat bir süre sonra açılmıştı. saç kurutma makinesini ben de denedim sonuç olumsuz.

bekleyelim bakalım tekrar dönüş yapacak mı?.

dileyen olursa hurda parça fiyatına da satmayı düşünüyorum.

ihtiyacı olan varsa pm atsın.

Bugün tekrar saç kurutma makinası testini uyguladım yaklaşık 30sn kadar.
    her iki NVDİ çipine ısı verdim. Benim nazlı kız tekrar gözlerini açtı, komadan çıktı şimdilik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyilmaz99 -- 25 Kasım 2011; 16:15:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosane

quote:

Hay Allah senden razı olsun kardeşim! Bayram bayram nasıl sevindirdin beni! Allah da seni sevindirsin.

Kesinlikle işe yarıyor. Asla böyle bir çözüm aklıma gelmezdi. Az önce vr330'umu elime alıp alttaki kapağını açtım ve saç kurutma makinesiyle hem sabit diskin yakınındaki Nvidia çipine hem de işlemcinin çarprazındaki (sanırım kuzey köprüsü) soğutucu altında kalan çipe soğutucuyu sökmeden doğrudan sıcak hava tuttum. 10-20 saniye kadar.

Sonrasında açtım ve köylü güzelime yeniden görüntü geldi :))) TL-58 çift çekirdek işlemci ve 2x2 toplam 4 gb bellek ile canavar bir dizüstüm var diye sevinmeye devam edebilirim artık. Elbette çok daha hızlı bilgisayalar var artık ama hiçbiri 500 TL'ye bu performansı sunamıyor :)) Zamanında 500 TL'ye alıp üstüne 200 TL kadar da bellek ve işlemciye harcamıştım.

Kısacası, bir kez daha Allah razı olsun. İyi ki de hortlatmışsın konuyu :))

Sevgiyle inşallah.

işe yaradığına sevindim.
    ben de denemeden önce pek işe yarayacağını düşünmemiştim aslında. ama sonucu görünce, burada paylaşmaya karar verdim. sonuçta ben de buralardan okumuştum.
    buraya tecrübelerimizi yazalım ki, başkaları da faydalanabilsin.

• Daha önce iki kez yapmıştı ikisinde de tamire götürdüm, yine yaptı, artık işi bitti en azından içindeki son bilgilerimi alayım derken ben de saç kurutma makinasını çalıştırdım , baştan olmadı, ikinci kez denedim , ısındı sonra açtım çalıştı, geçici çözüm gibi görünüyor ama yine de çok fadalı bir bilgi, saç kurutma makinası heryerde bulnuyor ne de olsa :) teşekkürler,
  • Selamlar.Anlaşılan o ki bu çipsetin ısınma problemi genetik.Araştırmalarım sonucu edindiğim bilgilere göre Geforce Go 6100 hararetli çalışan bir çipset hele yük altındayken iyi bir soğutma istiyor.Ve VR330 daki soğutma sistemi de pek yeterli gelmediği için bu sorun bu cihazlarda kronikleşmiş.Bende VR330X kullanıcısıyım bu akşam bende bir takım ısıdan kaynaklanan sorunlar yaşadım ve cihazı ameliyata aldım.

Konu eski bir konu keza cihaz da öyle.Artık pek kullanıcısı kalmadığını düşünüyorum ancak yinede yaptığım ve yapacağım çalışmaları bu başlık altında yayınlarsam 3 - 5 te olsa bu cihazı kullanan ve sorun yaşayan arkadaşlara belki bir nebze olsun yardımcı olmuş olabilirim onlara çözüm getirmiş olabilirim diye düşünüyorum.

Benim cihazımda,çipseti ağır yoracak bir program açık değilken normal internet kullanımında ekran kartı çipset ısısı 67 ile 72 derece arasında geziniyordu.Yüksek çözünürlüklü film izlerken yada oyun vs. oynarken bu ısı 79 derecelere kadar çıkıyordu ve hatta zaman zaman cihazın kapanması yada donması gibi sorunlar yaşıyordum.

Cihazın alt kapağını açıp neyapabileceğime bir baktım pek yapılacak bir şey yoktu aslında ancak yinede mutlaka bir takım iyileştirmeler yapılabilirdi diye düşünüyordum.Tam çipsetin üzerine denk gelecek şekilde alt kapak a bir kaç delik açtım en azından o kısımdan da bir miktar hava sirkülasyonu olsun çipseti ısısını kısa mesafeden direk dışarıya verebilsin dedim ve başladım uygulamaya.

Gerekli malzemeler ;

1 - Hobi amaçlı avuç içi 12 volt matkap
    2 - Hobi matkap ımızı çalıştırabilecek güçte 12 volt adaptör
    3 - 2 mm. çelik matkap ucu
    4 - Delikleri simetrik delebilmemiz için hassas ölçü alabileceğimiz alet Kumpas (isteğe bağlı,metrede olabilir)
    5 - Kurşun kalem

Adaptörümüz ;

MSI VR330 Açılmıyor

Matkap ımız ve matkap uclarının bulunduğu kutum ;

MSI VR330 Açılmıyor

Ölçü alacağımız Kumpas ımız ;

MSI VR330 Açılmıyor

Cihazımız ;

MSI VR330 Açılmıyor

Bu da cihazımızın alt kapağı ;

MSI VR330 Açılmıyor

İşleme başlıyoruz.Ölçümüzü alıp kapak üzerinde şablon çıkarmaya başlıyoruz.Ne kadar delik açacağınız size kalmış bana göre benim açtığım delikler yeterli sizde ona göre bir şeyler yaparsınız artık.

MSI VR330 Açılmıyor

Delmeye başladık ;

MSI VR330 Açılmıyor

Ve delme işlemimiz bitti ;

MSI VR330 Açılmıyor

MSI VR330 Açılmıyor

Ve sonuç ;

MSI VR330 Açılmıyor

Açılan deliklerin etrafını siyah renk baskı devre kalemi ile geçerseniz delinirken oluşan parlaklıkları kaybedebilirsiniz.Benim şimdilik baskı devre kalemim olmadığı için yapamadım kalemi temin ettiğimde yapmayı düşünüyorum.

Sonuç olarak bu işlem 4 - 5 derecelik bir ısı düşüşü sağlıyor.Normal kullanımda 64 ile 66 derece arasında gidip geliyor oyun vs. çalıştırıldığında 75 derecenin üzerine çıkmadı şimdilik.Aklımda şu anki mevcut ısıyı 10 derece daha aşağıya çekebileceğim bir proje daha var gerçekleştirdiğimde onu adım adım foto layıp bu başlık altına ekliyeceğim.

Edit ; Yazım hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnarKin -- 25 Aralık 2011; 21:43:38 >

• quote:

kardeş Allah binkere razı olsun :) arka kapağı açıp saç kurutma makinesi ile ısıttım ekran açılmadı. bende biraz abartayım dedim :) fanı ve soğutucu kısmı söktüm. işlemcinin yanındaki vıdıa yazan çipi saç kurutma ile bayağı ısıttım. elim nerdeyse deyemeyecek kadar. bastım düğmeye bingoooooooooo :D tabi soğutucu, vs takılı olmadığındn sanırım bilgisayar kapattı kendini. işlemci ısındığındanda olabilir. hemen soğutucu ve fanı monteleyip açtım. arka kapak aıken makinayı çalştırdım sorun yok . kapağı kapattım. şimdi alışıyor. mesajıda msı vr330 dan namı diğer köylü güzelinden atıyorum.

tek sorun var şimdi makinayı kapatmaya korkuyorum :( ya ekran gene açılmassa .((

• quote:

Orijinalden alıntı: TUTANKHAMOUN

quote:

kardeş Allah binkere razı olsun :) arka kapağı açıp saç kurutma makinesi ile ısıttım ekran açılmadı. bende biraz abartayım dedim :) fanı ve soğutucu kısmı söktüm. işlemcinin yanındaki vıdıa yazan çipi saç kurutma ile bayağı ısıttım. elim nerdeyse deyemeyecek kadar. bastım düğmeye bingoooooooooo :D tabi soğutucu, vs takılı olmadığındn sanırım bilgisayar kapattı kendini. işlemci ısındığındanda olabilir. hemen soğutucu ve fanı monteleyip açtım. arka kapak aıken makinayı çalştırdım sorun yok . kapağı kapattım. şimdi alışıyor. mesajıda msı vr330 dan namı diğer köylü güzelinden atıyorum.

tek sorun var şimdi makinayı kapatmaya korkuyorum :( ya ekran gene açılmassa .((

Allah hepinizden razı olsun.
    Ayrıca korkmanıza gerek yok, nasılsa yöntemi biliyoruz
    Geçenlerde aynı işlemi kız kardeşime tekrarlatmak durumunda kaldım, hem de uzaktan telefon yardımıyla ve yine açıldı.
    Ne kadar daha bu şekilde idare eder bilemiyorum ama.

• :) akşam kapattım sabah denedim sorun yok :) inşallah bir süre idare eder . en son baktık buda olmuyor artık tamir veya değişim yoluna gidecez :S tekrardan teşekkürler :)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.