geçen cumartesi mediamarkt'tan 3 taksitle msi wind aldım. birazcik acele ettim, gaza geldim. o sıra yanımda dayım vardır, çok sabırsız bir insandır, detaylı test edemedim, hemen yanimda goturdugum bir hard diskteki 720p hd ready film ile test ettim, takılmadan acınca güvenip aldım.
lakin detaylı testlerimde hayal kırıklıgı yasadım.
öncelikle alette daha önce olan, atom işlemciyi 1,9 ghz hızında çalıştıran overclock, turbo tusu yok. lakin yine de siz, kendi kendinize overclock yapabiliyorsunuz. msi wind'in forumunda nasıl yapıldıgını okuyup kendim denedim. gercekten basit bir yontem, tek tus kadar hızlı degil ama 20 saniyeden kısa surede aleti 1,752 ghz ye cikartabiliyorsunuz, bu son sınır.
iki program gerekiyor, once speedfun ile msi'nin bir kilidini devre disi birakiyorsunuz, smsbus mi ne. ondan sonra overclock programi ile 1,752 ye cikartiyorsunuz. malesef otesini gormuyor.
1,752 az bir hız degil. 7gblik 720p riplerde islemci gucu sona dayanmıyor, yani hızlı diyebiliriz, msi'nin turbo tusunu kaldırması affedilebilir. lakin aletin en buyuk hayal kırıklıgı gpu sunda. gpu'snun tumlesik rami gpu monitorunde 8 mgb gosteriyor, maksimum 64mgbmıs ama bu 720p riplerde yetersiz kalıyor. malesef msi bios a bunun yukseltilmesi ayarını koymamıs.
aletin en buyuk hangikabı bu. msi vr330'da yaptıgı performans sovunu bu alette uygulayamamıs. ciddi bir hayal kırıklıgı yasadım, gerci cok sey mi istiyorum, 720p hd ready izlemek istemekle. yinede iyi codeclenmis filmleri acabiliyor.
alete hem alıstım, hem alısamadım. 3 hucreli pil sureci 2 saat civarında. 6 hucre ile 4 saat ustu olacak gibi, iyi sayılacak bir sure. adaptoru de cok buyuk degil. beyaz bir cantası var. alet cok tasinabilir, yani sony'nin altı ay once 4000 ytlye sattıgı laptoplardan ustun.
bilmiyorum, 600 ytlye elimden cikartabilirimde, tutabilirimde, kesin kararımı vermedim. mobilite icin super ama performans, en azından grafik islemcide biraz daha iyi olsaydı, tadından yenmez olurdu. sizleri uyarayım dedim, vr330 gibi bir fiyat performans canavari degil.
http://forum.donanimhaber.com/m_23227486/tm.htm
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme