Şimdi Ara

**MSI X1950 Pro konusunda Yardım** (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • güç girişleri ve güç kaynağı ile ilgisi yok dostum bence bu sorunun ya ekran kartın arızalı yada anakartında bir problem var...

ekran kartını dneyebilirsen başka bilgisayara götür ,yada aldığın yere götür ...
  • Teşekkürler kartı başka bir bilgisayarda denemeyeceğim. Yardımlarınız için teşekkürler. Umarım sorun anakarttandır Yoksa ekran kartı garantiye giderse kim bilir ne zaman döner
  • Arkadaşlar bir engel çıkmazsa bu anakarta X1950 Pro değilde, Asus X700 Pro takarak test yapacağım. Eğer sonuçlar eski sistemimden düşük çıkarsa sorunun anakartta olduğunu anlayacağım. Ama eğer eski sistemimden yüksek çıkarsa(Eskisi P4 3.0@3.6, 2*512 MB 533 Mhz. Ram, Gigabyte 925X Anakart) sorunun kartta olduğunu düşüneceğim
  • Arkadaşlar ancak bugün deneyebildim. Evet sorun büyük ihtimalle anakartta. Çünkü P4 3.0, 1 GB DDR 533 Mhz. ram ile;

X700 Pro kullanarak(Asus X700 Pro 256 MB GDDR3 128 Bit)

3D Mark 03'ten 7000 (P4 3.0@3.6'da 8000 civarı)
    3D Mark 05'ten 3200 (P4 3.0@3.6'da 3500 civarı)

alırken Bu sistemde (AMD X2 3600+ 1.9@2.45 Ghz, 2*1 GB Corsair DDR2 667@700 Mhz. ram ile)

3D Mark 03'ten 6500
    3D Mark 05'ten 3000

puan aldım. Bu denemelerde sürücü olarak 7.1'i kullandım. Arkadaşlar Sorun büyük ihtimalle anakartta. Çünkü bence bu sistem ile puanlar artması gerekirken azaldı. Sizce de bu durum anormal değil mi?(Sorun anakarttadır değil mi?)
  • Arkadaşım sonuçta x700pro ile performans düşüşü çok olmamış. Ayrıca 1950 seriside baya sorun çıkaran bir seri. (Bu konuda Nvidia çipsetinden daha önce şüphelenilmesi gereken bir parça.). 3D mark 2006 da sadece HDR testlerinde sorun çıkarması çok ilginç. Kart şüphe çekiyor doğrusu. En sağlıklı cevabı bulmak için yapman gereken tek bir şey var. Başka bir ekran kartını kendi bilgisayarında deneyeceğine kendi ekran kartını başka bir sistemde dene bakalım. O zaman daha net karar verilebilir.
  • nası yaa..sen ciddiysen dumur oldum..ben venice 3000+(dandik tek çekirdek) ve sapphire x1950pro ile 05 de 9100 civarı aldım..03 daha yapmadım..onuda bu akşam yapacam...çok ilginç yaaa..oyunlarda ise yine düşük..
    ben Test Drive Unlimited'da 1280*1024'te 4X AA'yı ve HDR'yi açınca 30 civarı alıyorum..bazen 27-28 lere dusuyor..hdr kapatınca ucuyor..40-50 arası...kesınlıkle sıstemde problem var...

quote:

Orjinalden alıntı: buraoca2

AMD X2 3600(1.9 Ghz.@2.478 Ghz.) , 2*1 GB Corsair 667 Mhz. , LC Power 500 Watt güç kaynağı bulunmakta. Yanlız ben bu sistemle 3D Mark 03'ten 10300 puan, 3D Mark 05'ten 5400 puan alabildim. Biliyorum İşlemci vasat ama PCLabs'ta bile P4 3.0 ile 3D Mark 2005'ten 7k devirilmiş. Sizce bendeki problem nerededir?(Driver olarak 7.1 yüklü, ayrıca temiz bir windows'ta(XP) durum bu)

Ayrıca Kartla Test Drive Unlimited'da 1280*1024'te 4X AA'yı ve HDR'yi açınca FPS 15-23 arası geziyor. Hele eve girince FPS 3-5'e düşüyor (Evde HDR'yi kapatınca FPS tekrar 22-23 civarına yükseliyor).

Önceki kartım (X700 Pro) ile 1 GB 533 Mhz. ram ve P4 3.0'da bile 3D Mark 03'ten 7000 civarı alıyordum.(CPU'yu 3.6'a getirip X700 PRO'yada o/c çekince puan 8k'ya yükseliyordu)

Sizce bu problemlerin nedeni nedir? Yardımcı olabilirbilirseniz çok mutlu olurum

• bence ekran kartını sağlam bi power ı olan bi sistemde dene lc o kadar da iyi değil diye biliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: sdurust

Arkadaşım sonuçta x700pro ile performans düşüşü çok olmamış. Ayrıca 1950 seriside baya sorun çıkaran bir seri. (Bu konuda Nvidia çipsetinden daha önce şüphelenilmesi gereken bir parça.). 3D mark 2006 da sadece HDR testlerinde sorun çıkarması çok ilginç. Kart şüphe çekiyor doğrusu. En sağlıklı cevabı bulmak için yapman gereken tek bir şey var. Başka bir ekran kartını kendi bilgisayarında deneyeceğine kendi ekran kartını başka bir sistemde dene bakalım. O zaman daha net karar verilebilir.

Evet HDR Kısmında daha sonra da renkler bir düzeliyor bir beyaz mavi karışımı oluyordu.(Gemili olanda sanırım ismi canyon flight'tı) Ama kartın diğer 4 pin girişinide takınca bu problem düzeldi ama hiçbir puanda hiçbir değişiklik olmadı.

Bonser24 mesela Fear'da da 1024*768'te herşey maximumda(elle ayarladım hepsini) oyunda anlık takılmalar oluşuyor. Ama FPS 30-40 arası geziyor. Bende anlık takılma olayını dikkate alarak acaba sorun ramlerde olabilir mi diye ramleri deniyorum ama hiçbir sorun görünmüyor. Ramleri ayrı ayrı farklı slotlara takarak test ettim ve de skorlar hala aynı.(3D Mark 03'ün ilk testinde FPS 239'dan 229'a düştü sadece.)
    Ayrıca Test Drive Unlimited'de HDR'yi kapatıp sadece 4X AA açık kalınca bile FPS 30'un üzerine çıkmıyor, ama oyun biraz daha rahat ilerliyor. Senin elde ettiğin değeri ben 1024*768'te bile elde edemiyorum Sanırım bu kartı başka bir sistemde denemeden sorun çözülmeyecek (Çevremde de kaliteli bir PSU'su veya PCI Ex anakartı olan bir kimse yok ki )

Dicitto LC Power'da kaliteli PSU'lar arasındadır. PSU'nun içinden kimlik kartına benzer bir kart bile çıktı

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar, umarım sorunu çözerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraoca2 -- 5 Haziran 2007; 18:51:47 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.