Selam arkadaşlar. Bir arkadaşa sistem topladık. X2 3800+, 1gb dd2 667 ve 256mb 256bit X1950Pro ekran kartından oluşuyor. PES 2008 oynamaya kalktığımızda bütün detaylar fullken oyunda özellikle c.sahasındaki posizyonlarda kasılmalar oluyor. Hem de baya bi kasıyor. Bu sistemde bunlar normal mi? Bir de monitör olarak Samsung 22" 226BW kullanıyor arkadaş. Ancak oyunu 1600*1200 de açtığımızda oyun ekranının alt kısmındakiler ekranın dışında kalıyor. Bu sistemde bu çözünürlükte bu oyunu sorunsuz oynamamız gerekmiyor mu?
Bir de bu kartın (msi x1950pro) o/c kapasitesi çok mu kötü acaba? default hızları 573*1364 iken biraz o/c yapmaya kalktığımda 615*1405 i geçemedim daha. Ekran kararıyor. Sürücü olarak Catalyst 7.10 yüklü şu an.
Yardımcı olursanız çok seviniriz. Saygılar...
quote:
Orjinalden alıntı: Pro-Gamer
BETER OL 1600*1200 müş OHA OHA AZ DÜŞÜR 1280 neyine yetmiyor
Abartı çözünürlüklerde port oyunu olduğu için pes 08 maalesef çok kasıyor. Arkadaşın dediği gibi çözünürlüğü insani seviyelere çekersen oynayabilirsin.
hocam pes 2008 oynuyorsun.. o çözünürlükle bu oyunu o sistemle full oynaman anormal olurdu zaten
22" monitörün doğal çözünürlüğü 1680 x 1050'dir. Bunun üstüne cikarsan gözükmez tabi ki :)
ben tek çekirdek 2600mhz amd 3000+ 2x512 ddr ram ve aynı kartla(bendeki powercolor extreme edition yalnız, oc ile 650*1800 çalışıyor) 1280*1024 @high detail da oynuyorum. ceza sahasından geri dönen toplarda olan kasılmalar çoğunlukla program kaynaklı. yabancı sitelerde ps3 ve xbox tada aynı sorunun olduğunu okudum. ara sahnelerdeki yavaşlamalarda kısmen geçerliymiş konsollarda. zaten 1 hafta içinde patch çıkmasından belli oyunda yanlış birşeyler olduğu.
sizin sisteme dönersek o çözünürlükte ati tray tools gibi bir programla saniyedeki kare oranına bir bakmanızı öneririm. default 60 fpsyi ceza sahasından dönen toplar dışında görebiliyorsanız sorun yok. yok kalabalık bir ortasahada veya ceza sahasına yaklaşırkende azalıyorsa fps o zaman indirmekten başka çareniz yok. 1600*1200de görüntünün oturmaması sorunu bir patchle sanırım giderilmişti. pes 2008 widescreen patch diye aratarak bulabilirsiniz. umarım sorununuzu çözer. ayrıca kurmadıysanız oyunun 1.1 patchini de kurun. bazı kullanıcılar takılmaların azaldığını bildirmiş. kısmen katılıyorum bu görüşe. ama büyük birşey beklemeyin 10 takılıyorduysa 9 takılır patchle.
son olarak evet msi 1950 pro bir çok testte overclock fakiri olarak damgalanmıştır. fazla uğraşmayın pek getirisi olacağını sanmıyorum. sadece pci ex veri yolu hızını 100mhz den 110-115 mhz ye çıkarmak, sanırım bendeki kartta işe yaramıştı, bir sitenin incelemesinde. belki sizede faydası olur. her ne kadar alakasız görünsede. tabi tüm oc sorumlulukları aynen geçerli. yanma, bozuk görüntü, kararsız sistem ve hatta ele alınan anakart. umarım yardımcı olabilmişimdir.
oha oha o kadar çözünürlük ne ben şuanki sistemde csyi 640x480 oynuyorum
Arkadaşlar yorumlarınız için gerçekten çok teşekkürler. Yalnız bir yanlış anlama olmuş daha doğrusu ben belirtmeyi unutmuşum. Biz zaten ekran tam oturmadığı için 1600*1200 de oynamıyoruz oyunu. 1280*1024 te oynarken oluyor bu kasılmalar. Şimdi birkaç yama indiriyorum widescreen için. Bakalım hayırlısı
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme