Şimdi Ara

MSI Z77A-GD55 Kullananlar Klübü (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
357
Cevap
7
Favori
17.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hyperchondriac

Evet arkadaşlar sanıyorumki bu anakartı kullanan arkadaşlar olarak forumda fazlayız burda gerekli yardımlaşma, haberleşme, danışma gibi konuları ele alabiliriz.
     MSI Z77A-GD55 Kullananlar Klübü

Diğer kardeşlerine göre dış görünüşü

Anakartın Özellikleri;
    Z77 Chipset
    Intel 1155 soket 22nm ivy bridge destekliyor
    4 adet ram slotu 1600mhz (2667Mhz OC) Max 32gb Dual Channel
    2 adet PCIE X16 3.0 slotu (PCIE 3.0 destekli ekran kartı ve intel ivy bridge serisi işlemci gerektirir)
    1 adet PCIE x16 2.slotu
    4 adet PCIE x1 slot
    6 sata portu 2 tanesi sata3 4 tanesi sata2
    raid 0 1 5 10
    2 adet usb 3.0 arka panel
    1 adet usb 3.0 anakart konnektor
    THX Studio pro destekli Realtek® ALC892 7.1 ses kartı
    1 adet intel lan (ethernet)
    SLI Crossfire destekli (8x 8x)

Kişisel yorumum;
    Anakartı takar takmaz bir sorunla karşılaştım ethernet kartını görmüyordu acayip bi şekilde moralim bozulmuştu hemen google dan araştırdım ve kasa ile anakart arasına takılan yükseltme vidaları yüzünden oldugunu gördüm benim kasamda bütün yuvalara takılıydı o vidalar 3 tanesi fazlalıkmış (m-atx anakartlar için) onları çıkarıp sadece kendi yuvalarına göre yerleştirdiğim zaman sorun halloldu.
    Kart genel itibari ile şık ve güzel bir kart son çıkan teknolojilerin çoğunu destekliyor ses kartının thx desteklemesi gerçekten fark ediliyor ses daha bir kaliteli daha derinden geliyor.
    Overclock performansını daha tam olarak test edemedim elimdeki stok fandan dolayı ileride alacagım özel sogutucu ile sınırları zorlayacağım.

Klübe isim yazdırabilirsiniz.

1. Hyperchondriac
    2. Kaan5504
    3. FRoGKaTa
    4. kaan0101

selam arkadaşlar daha önce konu acmıstım ama doğru dürüst cevap alamamıstım. msi z77a-gd55 ile i5 3570k aldım. oc genie tuşu acık oc öyle oluyormuş. yalnız oyun oynarken her yarım saatte mavi ekran hatası alıyorum.http://imageshack.us/photo/my-images/191/img1497to.jpg/ aldığım hatanın resmini çektim. daha önce foruma paylaştım oc stabil degil dediler. voltaj ayarları yapılması gerekiyormuş.bende fazla anlamıyorum bu olaylardan. yardım edebilecek bir arkadaş yokmu özelden ya da burdan. kafayı yiyecem artık kıracam pcyi :(

• @ozerpeker61
    bu senin bios ekranın bilgisayarın baslarken del tusuna basıp gir ve soldaki oc yazan yere tıkla

sonra bu ekran acılacak Adjust cpu ratioyu + tusu ile 38-39 lara getir ve kaydederek cık buyuk ihtimal mavi ekran almazsın alırsan bana pm at.

oc genie tusunu kapatmayı unutma bunları yapmadan once

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hyperchondriac -- 23 Aralık 2012; 23:09:55 >

• quote:

@ozerpeker61
    bu senin bios ekranın bilgisayarın baslarken del tusuna basıp gir ve soldaki oc yazan yere tıkla

sonra bu ekran acılacak Adjust cpu ratioyu + tusu ile 38-39 lara getir ve kaydederek cık buyuk ihtimal mavi ekran almazsın alırsan bana pm at.

Kardesim yaptiktan sonra oc genie tusunu acacam dimi yani sorunsuz olarak ocyi kullanabilecekmiym?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozr2pkr

quote:

@ozerpeker61

Kardesim yaptiktan sonra oc genie tusunu acacam dimi yani sorunsuz olarak ocyi kullanabilecekmiym?

Alıntıları Göster
    @ozerpeker61
    hayır oc genieyi hic acmıyacaksınız oc genie otomatik oc tusudur eger ona basarsan bizim yaptıgımız manuel oc bozulur.

• quote:

@ozerpeker61
    hayır oc genieyi hic acmıyacaksınız oc genie otomatik oc tusudur eger ona basarsan bizim yaptıgımız manuel oc bozulur.

İlgilendigin icin sagol kardesim. Deniyorum soylediklerini

• yabancı siteler youtube v.s yerler bu anakrtı anlatmakla bitiremiyor bütün özelliklerini tek tek söylüyorlar şuna basınca şu olur buna basınca bu olur diye bizde hiç öyle bişey yok bilmediğimiz özellkler var hiç bir türk anlatmıyor nedense bi gd65 i anlattılar tmm oda test test test başka yok bu çok üzücü
  • quote:

Orijinalden alıntı: aglarm

yabancı siteler youtube v.s yerler bu anakrtı anlatmakla bitiremiyor bütün özelliklerini tek tek söylüyorlar şuna basınca şu olur buna basınca bu olur diye bizde hiç öyle bişey yok bilmediğimiz özellkler var hiç bir türk anlatmıyor nedense bi gd65 i anlattılar tmm oda test test test başka yok bu çok üzücü

Hocam gd55 aldim bende ürün kutusundaki kullanim kilavuzu bile ingilizce. Turkce yok

• quote:

Orijinalden alıntı: vhkm

quote:

Orijinalden alıntı: ram1905

Yeni topladığım sistemde MSI Z77A-GD55 Intel Z77 Soket 1155 Anakart bulunuyor.Bayağı kapsamlı bir karta benziyor ama ben kitapçığı İngilizce olduğu için pek birşey anlayamadım.Bu kartı kullananlar birazcık özelliklerinden, neler yapabileceğimden bahsedebilir mi?Birde anakartın üstünde 3 tane buton vardı biri kapatma, birinin üstünde oc genie yazıyordu, diğerini hatırlamıyorum.OC Genie'ye basınca kendiliğinden oc mi yapıyor?Teşekkürler.

aynen oyle.. ornegin 3.3 ghz de calisan i5 hoop 4.2ghz de calismaya basliyor digeri tusun biri anakarti kapatmaya digeride reset attiriyor..bana kullanmak nasip olmadi daha .. ide/sata ceviriciler varmis 15 tl ye ceviricimi alinir yada 40 tl ye sifir dvd writer mi

Kardesim 3.3 ghz calisiyor benimki ocli halide ayni 4.2 ghz olmuyor yani daha dogrusu bilgisayarimdan ozelliklere tikladigimda oyle gozukuyor. Sence bir sorunmu var ?

• Arkadaşlar hiç bu anakartta sli veya crossfire yapan oldu mu?
    Kartlar x8'de mi yoksa x16'da mı çalışıyorlar ikisi beraberken?
  • ikisi de x8 olması lazım hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 25 Aralık 2012; 11:43:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

ikisi de x8 olması lazım hocam.

teşekkür ettim hocam cevap için. Bazı sitelerde dual x16 ile dual x8 arasında %1 bile fark olmadığını söylemişler.
    Sanırım dual x16 veren anakartlar da çok pahalı. O yüzden sıkıntı yok bu anakarttan alabilirim

• ben anakatin oc menusume girdigim zaman 34x100 yanan yere tiklayamiyorum orayi nasil acicaz

• Bios guncellemeden once oc tusu acikken her yarim saatte mavi ekran aliyordum bois 1.70 surumune guncelledim oc tusu acikken 3saate yakin bf3 fifa13 falan oynadim. Mavi ekran hatasi almadim arkadaslar. Voltaj ayarlariylada oynamadim hic. Sorun bios surumundeymis galiba. Simdilik oyle gozukuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozr2pkr -- 25 Aralık 2012; 12:33:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozerpeker61

Bios guncellemeden once oc tusu acikken her yarim saatte mavi ekran aliyordum bois 1.70 surumune guncelledim oc tusu acikken 3saate yakin bf3 fifa13 falan oynadim. Mavi ekran hatasi almadim arkadaslar. Voltaj ayarlariylada oynamadim hic. Sorun bios surumundeymis galiba. Simdilik oyle gozukuyor

anakartini yeni almışsan eğer bios sürümü eski olarak geliyor ve bu sürümünde oc de stabil sorunu vardı. en basiti click bios programı makinayı çok kasiyordu ve acmiyordu.

1.7 bende yukledim ama nedense islemciyi 4.3 'e çektiğimde pc aciliyordu ama beraberinde hemen kilitleniyordu, sonradan 1.6 döndüm ve sorunsuz 4.3 e çıkıyorum.stabil çalışıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: FoxPark

quote:

Orijinalden alıntı: ozerpeker61

Bios guncellemeden once oc tusu acikken her yarim saatte mavi ekran aliyordum bois 1.70 surumune guncelledim oc tusu acikken 3saate yakin bf3 fifa13 falan oynadim. Mavi ekran hatasi almadim arkadaslar. Voltaj ayarlariylada oynamadim hic. Sorun bios surumundeymis galiba. Simdilik oyle gozukuyor

anakartini yeni almışsan eğer bios sürümü eski olarak geliyor ve bu sürümünde oc de stabil sorunu vardı. en basiti click bios programı makinayı çok kasiyordu ve acmiyordu.

1.7 bende yukledim ama nedense islemciyi 4.3 'e çektiğimde pc aciliyordu ama beraberinde hemen kilitleniyordu, sonradan 1.6 döndüm ve sorunsuz 4.3 e çıkıyorum.stabil çalışıyor.

3570k 4.2de surekli. Oc tusu acik yani hep. Bu zarar verirmi? Otomatik hiz dusurme falan yokmu biosta acaba ?

• Ben şu işlemciyi 4 e çekmek istiyorum arkadaş yokmu yardım edicek
  • quote:

Orijinalden alıntı: NikoP

Ben şu işlemciyi 4 e çekmek istiyorum arkadaş yokmu yardım edicek

Bu konuya bir göz at istersen

mobile.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=59266296&p=1#59266296

• quote:

quote:

Teşkkürler resimler küçük ama denicem.
  • quote:

quote:

quote:

O resimler test sonucları onlara bakmana gerek yok. Yazdıklarını okuyup yaparsan cok basit

• quote:

quote:

quote:

quote:

O resimler test sonucları onlara bakmana gerek yok. Yazdıklarını okuyup yaparsan cok basit

Şimdi biosa girdim kurcaladım ama hiç bir şey anlamadım bu işlemler 5 e mi çıkartıyor.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.