Şimdi Ara

Msi z87 g45 gaming anakart sorunu olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yaklaşık 4-5 gün önce aldım anakartı.
    anakartla birlikte 4770k ve corsair ax 760i psu ve gskill ripjaws 2x8 gb ddr3 1600 mhz ram aldım.
    fakat ne yaparsam yapayım bir türlü pcyi çalıştıramadım. corsair axi serilerinde self test butonu yanında bir de ışık var. sistemde bir hata olduğu zaman, yanlış bağlantı vs gibi durumlarda kırmızı yanıyor ve sisteme güç gitmiyor. bilgisayar toplama konusunda tecrübesiz değilim, neyin nereye takılması gerektiğini biliyorum :)
    sıkıntı anakartta olabilir mi acaba bir fikriniz öneriniz var mı?
    bu arada psu da sıkıntı yok başka sistemlerde denedim çalışıyor.

şimdiden teşekkürler.

saygılar.

• herhangi bir bios hata mesajı almadınmı biosu resetlemeyi denedinmi ?
  • Yeni anakartta sorun olma ihtimali düşük sizin parçalarınızda başka sistemlerde çalışıyorsa sorun ya sizde yada montajta yapılan bir hata olmasın çünkü sistem hiç çalışmıyor demişsiniz.
    Bütün anakart ekrankartı hardisk güç girişlerini kontrol edin yada sonra remleri diğer slotlara takın ekran kartını sökün bios pilini sökün 10 dk bir metal üzerinde bekletin sonra tekrar takın ve kasa power açılıs kablolarını anakart üzerinden kontrol edin ve tekrar deneyin görüntü gelmiyorsa vga dvi girislerinden calistirin pc yi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6Clas

Yeni anakartta sorun olma ihtimali düşük sizin parçalarınızda başka sistemlerde çalışıyorsa sorun ya sizde yada montajta yapılan bir hata olmasın çünkü sistem hiç çalışmıyor demişsiniz.
    Bütün anakart ekrankartı hardisk güç girişlerini kontrol edin yada sonra remleri diğer slotlara takın ekran kartını sökün bios pilini sökün 10 dk bir metal üzerinde bekletin sonra tekrar takın ve kasa power açılıs kablolarını anakart üzerinden kontrol edin ve tekrar deneyin görüntü gelmiyorsa vga dvi girislerinden calistirin pc yi.

ilginiz için teşekkür ederim.
    ben anakartla birlikte işlemci ram ve psu aldım.
    sadece psu yu başka pcde denedim çalışıyor.
    bağlantı konusunda ise dediklerinize tekrar bakacağım ama anakart kitapçığına bakarak power açılış kablolarını birebir inceleyerek taktım. zaten geriye işlemci ekran kartı ve ana güç girişi ile hard disk girişleri kalıyor. onları da kontrol ettim.
    psu otomatik olarak elektriği kesiyor gibi gözüküyor. çünkü power tuşuna basıyorum 1sn fanlar dönüyor ve direk psu elektriği kesiyor.

ekran kartını çıkarıp denemiştim. yine aynı sonuç. tek ram ile denedim yine değişen birley olmadı. artık işlemciyi söküp tekrar takacağım. işlemci fanı takmayacağım vs.

sizin dediklerinizi de deneyeceğim. bios pilini çıkaracağım.

acaba biryerde fazla veya düşük voltaj yüklemesi var da onun için mi elektriği kesiyor psu onu anlamadım. bu sorun da anakartla ilgili olur diye düşündüm.

• Power kaç W?
    Ekrankartınız nedir?
    Prize psu yu direk mi bağlıyorsunuz yoksa ara kablosu falan mı var?
    Prizinizde tam 220v geliyormu ups yada voltmetre ile bi ölçüm yapmanız mümkün mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6Clas

Power kaç W?
    Ekrankartınız nedir?
    Prize psu yu direk mi bağlıyorsunuz yoksa ara kablosu falan mı var?
    Prizinizde tam 220v geliyormu ups yada voltmetre ile bi ölçüm yapmanız mümkün mü?

Merhaba,
    Power supply 760 watt
    Ekran kartı ati 6950
    Psu bir çoklayıcı priz ile elektriğe bağlı. zaten psu da self test düğmesi var sadece prize takılıyken diğer kablolar bağlı değilken bastığınızda fan otomatik çalışıor ve yeşil ışık yanıyor. Bu durum, şebeke elektriğinde veya psu da bir sorun olup olmadığının anlaşılması için yapılmış birşeymiş. benim psu da yeşil yanıyor yani sıkıntı yok.
    Voltmetrem olmadığı için bir ölçüm yapamıorum malesef.
  • merhaba hocam arkadaşlar aynı öneride bulunmuşlar ama ben tekrar göz atmanızda yarar görüyorum reset sw power sw hdd led vb olan bağlantıları kontrol edeniz hata yapmış olabilmeniz ihtimal, pirizin topraklı olmasına dikkat etmenizde fayda var.işlemci fanı takmamak gibi bir düşünceniz olmasın işlemci güç , ekran kartı , fanlar,hdd vb. bütün güç girişlerini kontrol edip gözden geçirin işlemci düzgün taktığınızdan emin olun, parçaları tek tek başka pcide deneyebilirsiniz ayrıca montajata gevşek takılmış bir parça olabilir yerine tam oturmamış..son olarak sisteme başka psu takarak deneyebilirsiniz umarım çözülür sorununuz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fetih1453|TR -- 10 Nisan 2014; 16:27:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fetih1453|TR

merhaba hocam arkadaşlar aynı öneride bulunmuşlar ama ben tekrar göz atmanızda yarar görüyorum reset sw power sw hdd led vb olan bağlantıları kontrol edeniz hata yapmış olabilmeniz ihtimal, pirizin topraklı olmasına dikkat etmenizde fayda var.işlemci fanı takmamak gibi bir düşünceniz olmasın işlemci güç , ekran kartı , fanlar,hdd vb. bütün güç girişlerini kontrol edip gözden geçirin işlemci düzgün taktığınızdan emin olun, parçaları tek tek başka pcide deneyebilirsiniz ayrıca montajata gevşek takılmış bir parça olabilir yerine tam oturmamış..son olarak sisteme başka psu takarak deneyebilirsiniz umarım çözülür sorununuz..

Merhaba tekrardan,
    Herhalde bütün parçaları 80 defa söküp taktım. En sonunda parçaları işlemci + ram ve daha sonra anakart olmak üzere ayrı ayrı vatan bilgisayara götürdüm. İlk olarak işlemci ve rami kontrol ettirdim. Ben çalıştıramadım siz denermisiniz diye. Teknik servis hemen baktı sıkıntı yok. Daha sonra ertesi gün anakartı götürdüm. Öncesinde ram ve işlemciyi getirdim sıkıntı yok demiştiniz şimdi de anakartı kontrol edebilir misiniz dedim. Vermeden önce de pinleri kontrol edilmiştir sağlam teslim alınmıştır yazısını aldım adamlardan (ne olur ne olmaz burası Türkiye).
    Anakartı aldılar ve 1 hafta oldu hala dönüş yok. Yüksek ihtimal anakartta sıkıntı var servise gönderdiler. Yenisini alacağım gibi gözüküyor.

Gelişmeleri bildireceğim. Teşekkürler herkese...

• Sorununuz çözüldü mü acaba, ona göre bir öneride bulunacağım.
  • density kullanıcısına yanıt
    Sonucunu bekliyorum. Gelişmelerden haberdar et şeklinde cevaplarsanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende takip edeyim sorun ne imiş bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: density

quote:

Orijinalden alıntı: Fetih1453|TR

merhaba hocam arkadaşlar aynı öneride bulunmuşlar ama ben tekrar göz atmanızda yarar görüyorum reset sw power sw hdd led vb olan bağlantıları kontrol edeniz hata yapmış olabilmeniz ihtimal, pirizin topraklı olmasına dikkat etmenizde fayda var.işlemci fanı takmamak gibi bir düşünceniz olmasın işlemci güç , ekran kartı , fanlar,hdd vb. bütün güç girişlerini kontrol edip gözden geçirin işlemci düzgün taktığınızdan emin olun, parçaları tek tek başka pcide deneyebilirsiniz ayrıca montajata gevşek takılmış bir parça olabilir yerine tam oturmamış..son olarak sisteme başka psu takarak deneyebilirsiniz umarım çözülür sorununuz..

Merhaba tekrardan,
    Herhalde bütün parçaları 80 defa söküp taktım. En sonunda parçaları işlemci + ram ve daha sonra anakart olmak üzere ayrı ayrı vatan bilgisayara götürdüm. İlk olarak işlemci ve rami kontrol ettirdim. Ben çalıştıramadım siz denermisiniz diye. Teknik servis hemen baktı sıkıntı yok. Daha sonra ertesi gün anakartı götürdüm. Öncesinde ram ve işlemciyi getirdim sıkıntı yok demiştiniz şimdi de anakartı kontrol edebilir misiniz dedim. Vermeden önce de pinleri kontrol edilmiştir sağlam teslim alınmıştır yazısını aldım adamlardan (ne olur ne olmaz burası Türkiye).
    Anakartı aldılar ve 1 hafta oldu hala dönüş yok. Yüksek ihtimal anakartta sıkıntı var servise gönderdiler. Yenisini alacağım gibi gözüküyor.

Gelişmeleri bildireceğim. Teşekkürler herkese...

sık sık haber almanızda fayda var siz sorun yani muhtelemen yeni anakart yollayabilirler sonucu bekliyoruz

• @FoxPark
    @canavar
    @Fetih1453|TR

Merhaba tekrardan,
    Sonunda anakartı değiştirdim. Vatan Bilgisayar'dan yetkili servise gitti, oradan da yurtdışına göndermişler. Süreç onun için bu kadar uzun sürmüş. Zaten bu hafta da gelmeseydi tüketici haklarına gidecektim. Dilekçemi hazırlamıştım. Anakarttaki sorun olarak chip arızası dediler. Ayrıntılı açıklama gönderin dedim. Ama bizim elimizde de yok yurt dışından böyle bilgi geldi sadece dediler.

Yaşadığım kötü deneyim sonrasında yeni ürün olarak tekrar msi almadım tabiki. Asus z87 pro aldım. Aralarında baya bi fiyat farkı var ama artık battı balık yan gider dedim :)

Herkesin ilgisine teşekkür ederim.
  • Vay be 1 aydan fazla.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun kötü bir deneyim olmuş
    Şahsi düşüncem;

Sizin anakart ya serviste kayboldu yada vatanbilgisayarda. Azami tamir süresi 20 iş günü. Bu süreç geçtikten sonra size ya para iadesi yada yeni bir ürün vermekle yükümlüdürler. Tüketici mahkemesine vermemekle hata yapmışsınız.

Sorun çözülmüş olabilir ama benim nazarımda daha büyük bir sorun bu. Firmaların bu şekilde tüketicileri oyalamaları ne kadar ilgisiz olduklarının bir kanıtıdır.

Tekrar geçmiş olsun.
    Oncelikle gecmis olsun , sorununuzun cozuldugune sevindim , ama keske almisken z97 bir anakart alsaymisiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.