Şimdi Ara

MSMG Toolkit ile Kendinize Özel Windows 10 ISO Dosyası Hazırlayın. (Detaylı Anlatım) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
435
Cevap
64
Favori
59.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok teşekkürler. Anlatımın için ellerine kollarına sağlık. En yakın zamanda deneyeceğim
  • 7.7 versiyonu görüyor. Şimdi güncelleştirmeleri ekliyorum.

Edit:

MSMG Toolkit v7.7 DISM 10.0.16288.1 sürümü ile çalışıyor.

DISM 10.0.16299.15 RTM sürümünü indirip toolkit içindeki ilgili klasöre attım

Deployment Image Servicing and Management tool
    Version: 10.0.16299.15

olarak çalışıyor.

Denemeler olumlu gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 22 Ekim 2017; 18:25:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MRT_

7.7 versiyonu görüyor. Şimdi güncelleştirmeleri ekliyorum.

Edit:

MSMG Toolkit v7.7 DISM 10.0.16288.1 sürümü ile çalışıyor.

DISM 10.0.16299.15 RTM sürümünü indirip toolkit içindeki ilgili klasöre attım

Deployment Image Servicing and Management tool
    Version: 10.0.16299.15

olarak çalışıyor.

Denemeler olumlu gidiyor.

ben 2 adet farklı iso oluşturdum. Format atarken ikiside özelleştirdiğim gibi olmadı. (Güncelleştirme entegre olmamıştı, sürüm numarası eskiydi.)

Sadece Pro seçmiştim, diğer versiyonları gördüm. Seçtiğim uygulama ve komponentleri kaldırmadı/kaldıramadı.

MSMG Toolkit 7.7 sürümü windows 10 16299.15 ile uyumsuz sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viper17 -- 23 Ekim 2017; 11:53:46 >

• viper17 kullanıcısına yanıt
    Dün akşam multi-edition 64-bit ISO oluşturdum sıkıntı olmadi. Yalniz 7.7 sürümünde Dism 16288.1 iken ben dism 16299.15 dosyalarini 7.7 sürümü ile çalıştirdim.

Edit:
    Windows ADK for Windows 10, version 1709
    https://developer.microsoft.com/en-us/windows/hardware/windows-assessment-deployment-kit

Windows ADK sürümünü yukarıdaki linkten indirebilirsin.

Kurulumu şu şekide yapın.

MSMG Toolkit ile Kendinize Özel Windows 10 ISO Dosyası Hazırlayın. (Detaylı Anlatım)

DISM'ı şuraya kuruyor.
    C:\Program Files (x86)\Windows Kits\10\Assessment and Deployment Kit\Deployment Tools\amd64\DISM
    C:\Program Files (x86)\Windows Kits\10\Assessment and Deployment Kit\Deployment Tools\x86\DISM

DISM klasöründe en-us klasörü dahil 44 dosyayı kopyala ve F:\ToolKit-v7.7\Bin\x64\DISM10 şu yolda bulunan DISM10 klasörüne yapıştır.

DISM10 klsörüne gelen imagex.exe dosyasını kesip şu yola yapıştır. F:\ToolKit-v7.7\Bin\x64

Şimdi ToolKit-v7.7.cmd dosyasından MSMG Toolkit'ı çalıştırabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 23 Ekim 2017; 16:53:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam selamlar konunuz için öncelikle teşekkür ederim hocam ben windows 10 temiz kurulum yaptıgımızda anında updaten amd driver felan indirip kuruyor bunu önlemesini istiyorum bu program ile ne yapabilirim teşekkürler.

ek olarak sormak istediğim hocam bu dynamic update vs güncellemeleri nasıl bir şekilde nerede bulabilirim güncelleme oldugunu anlamak adına sanırım bu tarz güncellemeler update üzerinden gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bordo38 -- 25 Ekim 2017; 12:17:45 >
  • Bordo38 B kullanıcısına yanıt
    Güncelleştirmeleri buradan bulabilirsin.

https://www.catalog.update.microsoft.com/home.aspx

İki adet Dinamik Update güncelleştirmesi vardır.

Dynamic Update (Setup Update)
    Dynamic Update (Component Update)

Setup Update yüklü işletim sistemine yüklenmez bu güncelleştirme ISO dosyası içindir.

Component Update ise yükseltme yaparken ISO dosyasına karşıdan otomatik olarak yüklenir.

Driver güncelleştirmelerini de bu konuda anlattığım şekilde durdurabilirsiniz.

https://forum.donanimhaber.com/windows-update-den-gelen-surucu-guncellemelerini-durdurun--120317911#129277932

• MRT_ kullanıcısına yanıt
    Daha deneme fırsatım olmadı fakat bir sorum olacak.

Bu yeni DISM sürümünü rs1 yada rs2 oluştururken kullanırsak ne gibi problemler olabilir ?
    Denemeden bilemeyiz. Sorun çikarsa ISO hatali oluşabilir.

https://developer.microsoft.com/en-us/windows/hardware/windows-assessment-deployment-kit

Peki bu linkten uyumlu windows sürümünün adk sını indirsek ve anlattığın yöntemi msmg toolkit 7.7 de uygulasak, daha sağlıklı bir iso dosyası elde eder miyiz ?
    MSMG ToolKit v6.0 DISM 14393.0 RTM
    MSMG ToolKit v7.1 DISM 15063.0 RTM
    MSMG ToolKit v7.7 DISM 16288.1 Insider Preview

Sürümlerini kullanıyor.

Bu yüzden RS1 ISO dosyası oluşturulacağı zaman MSMG Toolkit v6.0 kullanılmasını öneriyorum.

MSMG ToolKit v7.7 kullanıp DISM 14393.0 RTM kullanarak hiç ISO oluşturmadım. Oluşturup denemek gerekiyor.
  • Mesajım bulunsun

• Bu araç ile, katılımsız programlar, kendi görsel paketimi(-ikonlar-temalar-duvarkağıtları vs) ekleyebilir miyim ?
  • quote:

MSMG ToolKit v6.0 DISM 14393.0 RTM
    MSMG ToolKit v7.1 DISM 15063.0 RTM
    MSMG ToolKit v7.7 DISM 16288.1 Insider Preview

Sürümlerini kullanıyor.

Bu yüzden RS1 ISO dosyası oluşturulacağı zaman MSMG Toolkit v6.0 kullanılmasını öneriyorum.

MSMG ToolKit v7.7 kullanıp DISM 14393.0 RTM kullanarak hiç ISO oluşturmadım. Oluşturup denemek gerekiyor.

v7.7 ile hazırladığım 14393.0 kullanıyorum şimdiye kadar bir sorunla karşılaşmadım.
    MSMG ToolKit v7.7 kullanıp DISM 14393.0 RTM kullanarak ISO oluşturdum, sonuç hüsran

RS1 ISO dosyası mı oluşturdun?
  • quote:

RS1 ISO dosyası mı oluşturdun?

Evet, format ekraninda takili kaldi.

Apply changes ve rebuild yaptiktan sonra wim to esd yaparken windows pro mu home mu diye sordu. Belki de o sirada hata olusmustur.

• Ben bir kaç sefer rs1 hazırladım çünkü bazen rs3 kuruyorum beğenmeyince dönüyorum her seferinde sorunsuz.

• Merhaba arkadaşlar.
    Bu konu dikkatimi çekti ve başlıktan anladığım kadarıyla windows 10 un bazı özellikleri olmadan windows iso dosyası hazırlayabildiğimiz.
    Burada yazanlarla, içinde windows kötü yazılım temizleme aracı ve defender ı olmayan bir windows 10 iso dosyası hazırlayabilirmiyim? Ona göre başlayayım tüm herşeyi okumaya.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKINLASINN A kullanıcısına yanıt
    İlk sayfayı okuman yeterli,silebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: efebora06

İlk sayfayı okuman yeterli,silebilirsin

Teşekkür ederim. Bir soru daha sorayım. Bu işlemleri windows 7 olan pc de yapabilirim değil mi? Windows 10 mu olması gerekir yoksa?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.