Şimdi Ara

MSN 7.0 & 6.2 sesli görüşmede sesim kesik gidiyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kablonet 128K net bağlantım var.

MSN 7.0 kullanıyorum, ADSL bağlantılı arkadaşlarla MSN üzerinden sohbet etmeyi denediğimde, karşıya sesim kesik kesik gidiyor, ama arkadaşlarımın sesi gayet temiz geliyor. Belki MSN beta diye böyle bir sorun yaşıyorum diye düşündüm, 6.2 yükledim sorun aynı...

Skype denedim, yine sesim kesik gidiyor...

İki farklı mikrofon denedim, aynı :)

Bunları denerken download ya da upload yapmıyorum...

Bu olay hem PC'de hem notebook'umda oluyor, PC'de windows me, notebook'ta XP yüklü...

Dedim belki net ayarlarındandır, Qos paket düzenleyiciyi devre dışı bıraktım, aynı :(

Acaba kablonet ile alakalı bir sorun mu bu ? Önerisi olan var mı ? Bıktım walla...

• 128 hızda normaldir kardes... bendede 128 varken aynıydı;)
  • Yaw ciddi misin ? Ağlamak istiyorum ya...

Sırf bu yüzden ADSL'e geçerim walla...
  • 128 ile ilgisi yoktur , çünkü kablonun 128 hızı adsl'nin 256 sına eşit bildiğim kadarıynan..
    + herkeste aynı sorun oluyor mu ? ...
  • ADSL kullanan üç arkadaşımla aynı sorunu yaşadım.

Forumları şöyle bir araştırdım, benzer sorunlarda Qos'un devre dışı kalmasını tavsiye etmişler...

Acaba sadece bende devre dışı olması yeterli değil, karşıda da mı olmalı diye düşündüm açıkçası...

Yani saçma geliyor biraz, sonuçta karşıya gönderdiği ses dosyası ne kadar ki 128K bu kadar zorlansın, anlamadım gitti...

Kablonun 128'inin hızı maalesef ADSL'in 256'sına eşit değil maalesef :) Bildiğin 128K...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoRaNeWDaY -- 23 Ocak 2005, 4:22:31 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Arkadas

128 ile ilgisi yoktur , çünkü kablonun 128 hızı adsl'nin 256 sına eşit bildiğim kadarıynan..

Yok daha neler!!!! 128 Kablo = 256 Adsl
  • quote:

Orjinalden alıntı: FT_Roy

quote:

128 ile ilgisi yoktur , çünkü kablonun 128 hızı adsl'nin 256 sına eşit bildiğim kadarıynan..

ne daha neler 128 kablo nerdeyse 256 adsl kadar performanslı calısır adsl deki sorunları hepimiz görüyoruz kaç kişi kablo nun fiyetı dışında formda sorun var diye topik açtı ......biraz akıllı ol!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7.1 Ses'i 5.1 De Dinlemek ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dialup ile bile sesli görüşme yapabiliyorken senin kablonet ile yapamayışın ilginç.
    firewall'a takılıyor olabilir mi , ya da netlimiterdan msn gönderimini kısıtlamış olabilir misin
    (dosya transferi nasıl mesela ?)

quote:

Orjinalden alıntı: FoRaNeWDaY

ADSL kullanan üç arkadaşımla aynı sorunu yaşadım.

Forumları şöyle bir araştırdım, benzer sorunlarda Qos'un devre dışı kalmasını tavsiye etmişler...

Acaba sadece bende devre dışı olması yeterli değil, karşıda da mı olmalı diye düşündüm açıkçası...

Yani saçma geliyor biraz, sonuçta karşıya gönderdiği ses dosyası ne kadar ki 128K bu kadar zorlansın, anlamadım gitti...

Kablonun 128'inin hızı maalesef ADSL'in 256'sına eşit değil maalesef :) Bildiğin 128K...

• dial up'un upload'da 128 kablodan farkı yok ki. Dial up modemler 33 uploada sahiptir kablo ise 32. Ben dial up kullanırken sabit 3 kb/s ile upload yapıyordum onu hatılarım.

ADSL ile Kablo eşit diyen arkadaşlar oyunlardaki ping süreleri ile upload - download olayını karıştırmasınlar. Eskiden 64 kablo 128 ADSL'den daha iyi performans veriyordu ama artık 128 kablo 256 ADSL'nin yanına bile yaklaşamıyor. (Ben de kablo kullanıcısıyım) İnanmayan arkadaşlar ADSL kullanan bir arkadaşlarına rica etsinler aynı server'dan aynı dosyayı aynı anda indirmeye çalışın. Aradaki farkı gözünüzle görün.

128 kablo kullanan biri olarak emule'de 17 kb/s nasıl bir hız bilmiyorum. Ama 256 ADSL kullanan 21 - 22 kb/s ortalamam elde eden arkadaşlarım var. ADSL'nin ilk bağlantılarda filan daha sorunlu olup pekçok kişinin başını ağrıttığı doğru fakat bu 256 ADSL 128 kablo kadar performans veriyor demek değil.
  • büyük ihtimalle hız problemınden kaynaklanır benım 256kb süper konuşuyorum ayrıca msn dışında skype pogramını dene daha kullanışlıdır konuşma için
  • quote:

Orjinalden alıntı: brute_force

quote:

Orjinalden alıntı: FT_Roy

quote:

ne daha neler 128 kablo nerdeyse 256 adsl kadar performanslı calısır adsl deki sorunları hepimiz görüyoruz kaç kişi kablo nun fiyetı dışında formda sorun var diye topik açtı ......biraz akıllı ol!

Aslında 128 Kablo ile 256 adsl yi kıyaslayan adamı karşıma alıp konuşmam ama bilip bilmeden burda ahkam kesiosun. Upload download nedir bilmiosun sen heralde. YAp testini bende yapim yollayalım ne daha iyi görelim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.