walla arkadaşlar bu msn düşme sorunu ßende yaklaşık 1-1.5 yıldan berii warr açıyorum msn 5-10 dakka konuşuyoruz arkadaşlarlaa derken patt msn net'iniz kesildi diyoo yaklaşık 2-3 dakka sonra gene bağlanacak diyorr...öle bii kıll oluyodumkiii...walla arkadaşlar ßenle dalga geçmeye başladılarr msn'ni kopuyor diyeee... bu sorunu çok araştırdım we %100 modemden kaynaklandığını tespit ettim...modemim speedcom 4 portluktur.. modemime 1-2 ince ayar çektimm şimdi sıfır kesilmeee msn 'deee hiç msn hattım kopmuyorr,,, msn'ni kesilen arkadaşlara sölüyorum modeminizin ayar kısmına gelin firewall ayarı enabled olaraktırr.... oo enabled'tiiii disabled yapıp kaydedin reeset attın pc'ye tamam'dırr işşş bir daha msn hattınız kolay kolay kopamıyacaktırrr...gene kopmaya başlarsa msn messenger'dan kaynaklanıyor demektir ßen böle yaptım ayarlarımı msn messenger kesilmiyorr
Msn bağlantı kopukluğuna SON!!! Arkadaşlar ben aynı sorunu yaşıyordum. Sanırım çözüm buldum. Serdengeçti nickli arkadaşımızın verdiği link modemin bir üst model firmware 'ini içeriyor. aynı sitede bulunan bir alt sürümü ki aşağıda linkini veriyorum bende işe yaradı.
ben bu siteden firmware 'i indirdim. İndirdiğim firmware 'in içinden nasıl yükleneceği ile ilgili ingilizce bir de döküman cıktı. Daha öncede benzer bir firmware 'i benzer bi cnet modemde denemiştim ama sonuç fiyasko ile sonuclanmıştı. dökümanda yazılanları türkçe düşünüp uygulamamdan hata yaptığımı sonradan farkettim. sizlerde aynı hatayı yapmayın diye yapılması gerekenleri acıklıyorum..
Öncelikle modemin altındaki etiket kontrol edilecek. Modem "C" serisi olmalı. ekteki resimde bunu nasıl anlayacağımızı görebiliriz. siteden indirdiğimiz dosyayı "C:\flash code" klasörüne acıyoruz. Sonra modemimimizin içine giriyoruz. Modeme ethernet yoluyla bağlı olmamız gerekiyor. Modemi USB bağlantısı üzerinden kullananlar varsa bence bunu denemesinler.. (10.0.0.2 explorer penceresinde bu ip adresini kullanarak) admin ve epicrouter modemimizin giriş kullanıcı ismi ve şifresi. yükleme yapmadan önce modemimizi fabrika ayarlarına döndürmemiz gerekiyor. bunun için resimde görünen yere basıp ayarları sıfırlıyoruz. farklı zamanda üretilmiş modemlerde fabrika ayarlarına döndürme linki farklı ama yakın bi isimle anılmış olabilir. Sonucta "factory default" kelimeleri geciyorsa basılacak yer burasıdır. ayarlar sıfırlandıktan sonra firmware yükleme işlemine geciyoruz.
1. Modemimizin içindeki sol tarafta yer alan menuden"Code image update" kısmına giriyoruz . sağ tarafta acılan sayfadan "image Download" butonuna basıp gözat diyerek daha önce hardiskimizin c:\flash code klasorüne acmış olduğumuz "STEP1.dlf" adlı dosyayı upload ediyoruz. işlemin başarı ile bittiğini belirten bir mesaj gelecek karşımıza;
(File Successfully Transfered") You must reboot to system now Click here to reboot the device "reboot" <-- bu kısımdaki reboot 'a basıyoruz ve cihazımız yeniden yükleniyor. En önemli kısım burada. İndirilen dosyanın içinden cıkan word dökümanında sayfası refresh edin diyor ama bunu "F5" veya explorer penceresinin üstündeki "yenile" butonu ile YAPMIYORUZ!! bunu modemimizin menüsündeki "Code image update" linkine tıklayarak yapıyoruz. Bu kısım gercekten cok önemli. Ben daha önceki denememde sayfayı komple yeniledim ve bir daha modemin içine ulaşamadım.
2."Code image update" kısmına girilir ve aynı yöntemle STEP2.dlf isimli dosya upload edilir. reboot işleminden sonra yine "code image update" kısmından sayfamız yenilenerek bu sefer "bootrom.dlf" adlı dosya upload edilir ve sistem yine reboot edilmiş olur. Böylece 3 dosya modeme yüklenmiş olur.
3. Bu işlemden sonra modem tekrar fabrika ayarlarına döndürülür. modem fabrika ayarlarına dönüp yeniden başlatıldığında göreceksiniz ki modeminizin özellikle "Configuration - WAN" başlığı altında yer alan sayfanın şeklinin değiştiğini farkedersiniz.
Umarım bu verdiğim bilgiler işinize yarar arkadaşlar. Ben çok uğraştım siz en azından kolayca Messengerdan düşmelere son verebilin. Saygılar...
benim modem ethernet bağlantılı ben nasıl çözücem sorunu
quote:
Orjinalden alıntı: MESUT52_34
benim modem ethernet bağlantılı ben nasıl çözücem sorunu
ya ben hiç yardım alamıycammı bu forumda
quote:
Orjinalden alıntı: Peçito
walla arkadaşlar bu msn düşme sorunu ßende yaklaşık 1-1.5 yıldan berii warr açıyorum msn 5-10 dakka konuşuyoruz arkadaşlarlaa derken patt msn net'iniz kesildi diyoo yaklaşık 2-3 dakka sonra gene bağlanacak diyorr...öle bii kıll oluyodumkiii...walla arkadaşlar ßenle dalga geçmeye başladılarr msn'ni kopuyor diyeee... bu sorunu çok araştırdım we %100 modemden kaynaklandığını tespit ettim...modemim speedcom 4 portluktur.. modemime 1-2 ince ayar çektimm şimdi sıfır kesilmeee msn 'deee hiç msn hattım kopmuyorr,,, msn'ni kesilen arkadaşlara sölüyorum modeminizin ayar kısmına gelin firewall ayarı enabled olaraktırr.... oo enabled'tiiii disabled yapıp kaydedin reeset attın pc'ye tamam'dırr işşş bir daha msn hattınız kolay kolay kopamıyacaktırrr...gene kopmaya başlarsa msn messenger'dan kaynaklanıyor demektir ßen böle yaptım ayarlarımı msn messenger kesilmiyorr
Yalnız onu kapatmak güvenlik açığı doğuruyor int. 2de birde kopmasının sebebi modemin fierwall özelliğinin aktif olmasından kaynaklanıyor ve bencede gerekli çünkü o özellik portlarınıza gelen bir saldırıda portları otomotik olarak kapattığından saldırıları engelliyor fakat o kapalı olduğanda ise gelecek bir saldırıda porları açık tuttuğu için pcniz zarar görebilir tbii ki siz nasıl rahat ediyorsanız öle kullanabilirsiniz ama ben kapatılmamasını öneririm.
e-con mc8000ue için frimware nerden bulabilirim ???
msn kopmuyor fakat iletilerim ulaşmıyor ve toplu konuşmalardan sürekli düşüyorum.
Ben bu sorunu uzun zamandır çekiyorum.bu konu eskimiş ama sorun hala aynı bende.
"ORİGO ASR-8400 modem" kulllanıyorum.4 portlu.interneti paylaşıyorum.3 kullanıcısı var internetin.msn'de yazdıklarımın gitmemesi yada bana gelmemesi durumu ise sadece bende var ne yazıkki.bunu bir türlü anlayamadım.eğer hat ile ilgili sorun olsa diğer kullanıcılarda da olması gerekirdi."MSN Live Messenger" yüklü pc'de.
bu zamana kadar bu sorunun nedenini öğrenemedim,genel olarak söylenen interneti paylaştığım için olduğu yönündeydi.diğer kullanıcıların download yaptıkları esnada olurmuş bu msn'de yazdıklarının gitmemesi veya gelmemesi durumu.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme