Şimdi Ara

MSN LİVE!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya arkdaşlar bu msn live de discovery programıyla trojan atabiliryormuyuz veya bildiğiniz güvenilir bir program varsa link verebilir ve beni bilgilendirirmisiniz! Bir de trojan nedir? küçük bir bilgilendirirseniz çok minnetdar kalırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgekisi -- 15 Kasım 2007; 21:45:27 >

• Trojanı tanımak istiyorsan şu yazıyı okumalısın

Trojan, bilgisayarınıza sizin bilginiz olmadan yerleşen, içerdiği tehlikeli kodlar sayesinde sisteminizi herhangi bir bilgisayar aracılığı ile (ağ ya da internet) kontrol etmek isteyen kişilere açık hale getiren tehlikeli programlardır. Genellikle bilgisayarınıza yerleştiklerinde kontrol edici program bulunduran herkese açık hale getirirler. Bazı özel trojanlar ise sadece bunu sizin bilgisayarınıza bir şekilde yükleyen kişilere açıktırlar.

Bu programlar sayesinde casus kişiler siteminiz üzerinde herhangi bir kontrolü yerine getirebilecek durumda olurlar. Bu, sizin bilgisayarınızdan anlık görüntüler almaktan klavye farenizi kontrol etmeye, isteğiniz dışında CD sürücüsünün veya bilgisayarınızın açılıp kapanmasına neden olmaya kadar varabilir.

Trojanlar bu işlemi sisteminize yerleştikten sonra açtıkları bir port aracılığı ile gerçekleştirdiklerinden, dial-up modem kullanıcıları değişken IP numaraları sayesinde diğer bağlantı türlerine göre daha az risk altındadırlar. Ancak yine de port taraması yapan bir kişi sisteminizdeki bu açık portu keşfettiğinde bilgisayarınızı kontrol altına alması bir an meselesidir.

Sisteminize çeşitli yollardan sızabilirler. Bu sisteminize direkt olarak saldıran bir kişi, ağdaki herhangi biri sayesinde olabileceği gibi açtığınız güvenli olmayan bir e-mail sayesinde de olabilir.

Bazı durumlarda ise bu tehlikeli programlar sizin bilgisayarınızı ele geçirmek amacı taşıyan keişilerce yazılan diğer programların içine yerleştirilerek de bulaşabilirler. Bunlara genellikle "arkakapı" lar denmektedir.

Trojan yazılımlara örnek olarak:

* *NetBus
    * *Back Orifice
    * *SubSeven verilebilir.

Alıntıdır...
    Ayrıca discovery programıyla trojan atılıp alınabileceğini sanmıyorum

• beni bilgilendirdiğin için çok tşk.birde bişey daha soracağım
    benim gıcık olduğum bir arkdaşım var. onun bilgisayarına veya msn sine zarar vermek istiyorum bunu nasıl saylayabilirim?
  • bu konuda yeterince bilgin yok ise kesinlikle trojen vb yazılımların kullanılmaması gerekiyor. Mutlaka yanında bilen birinin yardımıyla yap yoksa bilgisayarını bozabilrsin değil bozarsın

Discoveryle trojen vb bir dosya gönderemezsin ancak dolaylı yoldan sana yardımı olabilir.

Gıcık olduğn biri varsa bırak o sana gıcık olsun bunun hack dışında başka yollarıda var. Eğer zarar vermek istiyorsan git döv
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilgekisi

beni bilgilendirdiğin için çok tşk.birde bişey daha soracağım
    benim gıcık olduğum bir arkdaşım var. onun bilgisayarına veya msn sine zarar vermek istiyorum bunu nasıl saylayabilirim?

summer_715 ark haklı gücün yetiosa kit sıkıştır tenhadaBulaşma bu işlere
    Bu arada bilgiler için teşekkür etmene gerek yok herzaman
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Spam mail sorunu (Gmail)
    4 yıl önce açıldı
    DH msn Sohbet GRUBU
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.