Şimdi Ara

MSSQL de update problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Elimde 1 tane tablo mevcut alanlar (belgeno,belge numarası ,açıklama sıra no) şeklinde ben burada sıra no 1 olan kayıtların açıklama sahasındaki verileri sıra numarası 2 olan açıklamanın üzerine yazdırmak istiyorum.Toplamda 10000 adet kayıt mevcut bir türlü sql cümlesini toparlayamadım yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler..

• Update tablo set aciklama = (select top 1 aciklama from tablo where sirano = 1) where sirano = 2

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap için teşekkürler fakat mesajı yazarken eklemeyi atladığım bir durum mevcut , burada sahalarda aykodu büyük 6 ve belge türü =k gibi olan satırlara işlem uygulanacak , where den sonra yazdığımda ay kodu 1 olanlarıda update etti cümleyi nasıl revize edelim ?
  • Aykodu 6'dan büyük, satirno'su 2 ve belge turu k olanlar update edilecek anladığım kadariyla.

Update tablo set aciklama = (select top 1 aciklama from tablo where sirano = 1) where sirano = 2 and aykodu > 6 and belgeturu = k

• Tekrar merhaba;
    Bu şekilde yapıldığı zaman 1. ayda ilk bulduğu açıklamayı yazıyor kolonumuza orada bizim istediğimiz her fişno ve ay kodu ve şube kodu aynı olan satırlarda 1. sıradakini 2. sıradaki açıklamaya update etmeli.
  • Subquery'deki where koşulunu da diğeri ile aynı yapmak gerekiyor öyleyse. Sadece sirano'lar farklı olacak.

• Onuda denedim malesef bulduğu ilk kayıtla update yapıyor burada belge no ve ay kodu aynı olan k tipli belgelerin ilk sıradaki açıklamasını 2. sıraya alması gerekiyor nasıl yapabiliriz ;
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 10 windows update sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mamy392

Onuda denedim malesef bulduğu ilk kayıtla update yapıyor burada belge no ve ay kodu aynı olan k tipli belgelerin ilk sıradaki açıklamasını 2. sıraya alması gerekiyor nasıl yapabiliriz ;

sql cursor var biraz aratır hersatırda döner istedigini alır ona göre digerine atarsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.