veri depolama alanında kullanılacak bir yedekleme yazılımı yapmak istiyorum. Bu yazılım diskin snaphot'unu alıyor. Bu snapshot'un consistent olması için herhangi bir programın disk üzerine veri yazma sürecinde olmaması lazım.Bu yüzden programımız sql,oracle,db2 ne varsa senkron çalışması gerekiyor. Bu senkroniteyi sağlamak için programları backup moda almamız lazım bunu nasıl yapacağımızı bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
ORACLE için bu pek zor değil sanırsam ama ms SQL için vdi mod diye tanımlanmış bir şey var ama API si çok karışık. Bu backup modunun diğer ismi de hot back up mış
Disk snapshotu almak istiyorsunuz. Fakat anladığım kadarı ile almak istediğiniz snapshop server bir yapıya ait. Bana pek mümkün gibi görünmedi.
Ama kullanılan database sistemde tanımlı servisler aracılıyığı ile bağlanıladabilir (hiç bu konu üzerinde çalışmadım). Size bu konuda yardımcı olabilecek bir döküman yükledim. Bu döküman Oracle ve sqlserver arasındaki data transferinde statüyü nasıl LOCK edebileceğimizden bahsetmiş umarım işinize yarar.
Benim o siteye erişimim sistem tarafından engellenmiş. Dışarıdan alabilirsem bakayım. Teşekkür ederim.
Sorun değil ; uğraştığınız konu çok uç bir konu bende oracle üzerine çalışıyorum ama biz direk olarak hard koddan fiziksel yapıya asla ulaşmıyoruz. Yapmaya çalıştığınız şey herneyse umarım başarılı olursunuz.