Şimdi Ara

MTK İşlemcili Çin Malı GPS Cihazları hakkında (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
811
Cevap
5
Favori
105.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 7 inç mtk yazılımlı yeni ürünlerden yani ıphone meniye sahip cihazların rom dosyaı elinde olan varmı normal rom attım cihaz dokunmatik ekraan saçmaladı sağa tıkılyorsun sola işaret ediyor büyük ihtimalle cihaz aynı gözüküyor ama donanımı farklı resmideki menülü cihazın dosyasını isitiyorum

MTK İşlemcili Çin Malı GPS Cihazları hakkında
  • resim çıkmadı

• Arkadaşlar Merhaba,

Çin'den aşağıdaki linkte olan cihazı aldım..

http://www.aliexpress.com/snapshot/101056026.html

İgo primo 1.2 ile gayet stabil çalışıyor sıkıntı yaşamadım.. Ancak Hafıza kartı üzerinden aşağıda resimde olan menü dosyasını yükledim.. Yükledikten sonra menü tam ekran olmadı... Bir türlü eski haline gelmedi.. Hafıza kartına format attım olmadı.. Navigsasyonada giremiyorum.. Cihazın kendi hafızasına yükledi heralde.. Kendi hafızasına da giremiyorum cihazın..

Yardım edermisiniz? Ya menüyü Full ekran yapmam gerek yada cihazı eski halinemi döndürmem gerek?

Rom Version: V.19D.000000.101202.128M
    APP Version: V1.2.21.10.06.09
    System ID: E2011042-0A918012
    00000000-00001BDC

• quote:

Orijinalden alıntı: IdontKnoWw

mt3351 drivers:
    http://www.zshare.net/download/8085745157bb903b/
    mt3351 flashtools:
    http://www.zshare.net/download/8085752009233069/

bana usb den bağlantıyı yitirdiğini söylediğin için sana bu dosyaları daha önce göndermedim.. bunlar denenmiş çalışan dosyalardır windows xp ye (mümkünse daha önceden driver tanıtılmamış bir xp olsun) driverları tanıt ve programı çalıştır. bunun dışında gerekli tüm dosyalr satıcının sana gönderdiği firmwere de var..kolay gelsin eğer başaramassan bana mesaj at sana bu işlemi başarmış birinin gmail adresini vericem rus bir arkadaş ama ingilizce biliyor..

Merhaba arkadaşlar...
    sitede tam 3 gündür tüm yazıları okuyorum ve elimdeki 7'' lik navigasyon cihazının sorununu gideremedim(belki bende sorun var:)...) .Elimde 2 adet var.
    1 tanesinde cihaz hiç açılmıyor sadece şarjz ediyor ikazı çıkıyor.burdaki bilgilere göre flasın (entegrenin ) Vcc ve Vss uclarını kısa devre edince pc ye Vcom3351 olarak tanıttım bundan sonraki aşamayı beceremedim yardımcı olursanız çok memmun olacam .şimdiden herkezin ilgisine teşşekkür ederim.
    anakart YG-902M V2.3
    BİRDE diğer cihazım ise açılıyor ve açılış ekranında kalıyor.oda pc tanımıyor .yardımlarınıza ihtiyacım var..:)

• quote:

Orijinalden alıntı: eprom06

quote:

mt3351 drivers:
    mt3351 flashtools:

bana usb den bağlantıyı yitirdiğini söylediğin için sana bu dosyaları daha önce göndermedim.. bunlar denenmiş çalışan dosyalardır windows xp ye (mümkünse daha önceden driver tanıtılmamış bir xp olsun) driverları tanıt ve programı çalıştır. bunun dışında gerekli tüm dosyalr satıcının sana gönderdiği firmwere de var..kolay gelsin eğer başaramassan bana mesaj at sana bu işlemi başarmış birinin gmail adresini vericem rus bir arkadaş ama ingilizce biliyor..

Merhaba arkadaşlar...
    sitede tam 3 gündür tüm yazıları okuyorum ve elimdeki 7'' lik navigasyon cihazının sorununu gideremedim(belki bende sorun var:)...) .Elimde 2 adet var.
    1 tanesinde cihaz hiç açılmıyor sadece şarjz ediyor ikazı çıkıyor.burdaki bilgilere göre flasın (entegrenin ) Vcc ve Vss uclarını kısa devre edince pc ye Vcom3351 olarak tanıttım bundan sonraki aşamayı beceremedim yardımcı olursanız çok memmun olacam .şimdiden herkezin ilgisine teşşekkür ederim.
    anakart YG-902M V2.3
    BİRDE diğer cihazım ise açılıyor ve açılış ekranında kalıyor.oda pc tanımıyor .yardımlarınıza ihtiyacım var..:)

YG-902M V2.3 konunun en başında sorunu çözülen ilk cihaz, konudaki en fazla bilgi o cihaz için..tekrar anlatsakta aynı şeyleri söylicez. Dikkatli okursan sorununu çözeceğine inanıyorum..takıldığın yerde soru sorabilirsin..

• Takıldığım nokta flastool programını nasıl kullanacam bunu tam anlayamadım.ve YG_902 V2.3 yazılımı olan site hangisidir.cihazı Vcomm olarak gösterdim ve orda takılı kaldım
    IdontKnoWw üstadım sizden ricam kısada olsa anlatmanızdır.
    Gerçekten artık okumaktan yoruldum :(
    müsait olursanız msn de konuşabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mistikkilic

Cihazın yazılımı bu linkte:

http://4pna.com/showpost.php?p=103890&postcount=1166

bu sayfada YG-918D-V1.1 kodlu anakarta sahit ARM1176JZ-S-MT3351 işlemcili cihazın firmware dosyaları bulunuyor. Ayrıca cihazın çeşitli fotoğrafları ve anakart fotoğrafı bulunuyor. Kendi cihazına uygun olduğunu düşünen arkadaşlar dikkatli şekilde kullanabilirler.

Oradaki anakart resmini dikkatli incelerseniz. Kartın solunda dikey şekilde sıralanmış yukarıdan aşağıya "RX" "TX" "NF" "MN" "GND" uçlarını göreceksiniz. İşte kısadevre edilip aynı anda açma düğmesine basılması gereken uçlar "NF" ve "MN" dir. Bu iki ucu kısadevre ederken aynı anda açma düğmesine de basıyoruz tabi bu arada cihaz bilgisayara usb kablosuyla bağlı olacak. Bu işlemin sonunda bilgisayar cihazı "3351 usb vcom driver" olarak tanıyacaktır.

Ama unutmamamız gereken bu işlemi denemek için cihazın hiçbir şekilde çalışmıyor olması, ekranının, ışığının ve çalışmaya dair bir belirtinin olmaması ve bilgisayara bağladığınızda sürücü olarak tanınmaması gerekir. Aksi halde cihaza zarar verebilir.

Merhaba benim chazım 7'' YG_902_V2.3 anlatmış oldugunuz flastoll programını nasıl kullanacam biraz bahsedermisiniz.
    Ben cihazı Vcomm3351 olarak tanıttım sonra bu sayfadaki verilen benim kartta uygun olan flastoll programını ve drıverını indirdim
    fakat flastoll programını bir türlü anlayamadım yardımcı olurmusunuz...???

• üstadım bu verdiğin adres çalışmıyor....yardımcı olabilirmisin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mistikkilic

http://drop.io/mtkgpscn

Bu adreste senin cihazla ilgili firmware ve flash tool programı var. Siz sadece MT3351 firmware dosyasını indirin, zipten çıkarın ve micro sd kartı FAT formatında biçimlendirip dosyaları içine yazın ve cihaza takıp resetleyin. Başka bir sorun yoksa açılıp mavi ekranda yüklemesi lazım.

üstadım bu vermiş olduğun adres çalışmıyor...yardımcı olabilirmisin...
  • quote:

quote:

quote:

mt3351 drivers:
    mt3351 flashtools:

Merhaba arkadaşlar...
    anakart YG-902M V2.3

YG-902M V2.3 konunun en başında sorunu çözülen ilk cihaz, konudaki en fazla bilgi o cihaz için..tekrar anlatsakta aynı şeyleri söylicez. Dikkatli okursan sorununu çözeceğine inanıyorum..takıldığın yerde soru sorabilirsin..

Bana yardım eden olmayacak sanırım ..:(
    Arkadaşlar elimdeki iki cihazda patlamış durumda ..:(
    Bir tanesinin entegre bacaklarını kısa devre ederek Vcomm olarak görüyor
    Diğeri ise USB kablosunu takar takmaz Vcomm olarak görüyor
    Hocam yazılanların hemen hemen hepsini uygulamaya çalıştım fakat yinede çalıştıramadım ..Lütfen yardım edermisiniz ...

• quote:

Orijinalden alıntı: adatavsani
    herkese selamlar
    bende de 6 inch bir cihaz var yeni yazılım yüklemeye çalışırken kapandı ve artık açılmıyor,
    hatta pc bağladığımda usb görmüyor. pek çok şey denedim ama başarılı olamadım. reset attığımda bile hiç bir şey olmuyor sadece usb den pc veya şarj cihazına bağlayınca mavi ışık yanıyor ve ekrana pil resmi geliyor.
    cihazda bluetoth, fm transmitter, ebook reader, mp3/video player, picture wiever vardı.
    usb, audio/video (jack), kulaklık ve sd card girişi var
    anakart üzerinde YG 902M V2.3 (2009/11/11) BM1 E213371 yazıyor.

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    şimdiden teşekkürler.

Merhaba Ada tavşanı..
    Benim cihazımda aynı model ve ben 2 gündür arkadaşlara yazıyorum ama dönen olmadı...
    Siz cihazınızı tamir etmişsiniz sizden ricam bana nasıl yaptıgınızı anlatırmısınız ...
    Bende iki adet var...
    Normalde şarjz göstergesi geliyordu artık oda gelmiyor Vss ve Vcc uçlarını kısa devre edersem pc Vcomm 3351 olarak tanıyor...
    Diğeri ise açılıyor ve açılış ekranında kalıyordu..Hafıza kartına sitede bulduğum driverı indirdim ve yükleme yaptım Mavi ekran geldi ve işlem bitince kapattım resetliyerek açmak istedim ama malesef açılmadı..:(
    Bu konudaki yardımlarınızı acil bekliyorum lütfen yardımcı olurmusunuz..???

• merhaba arkadaşlar bende de bir tane 7 inç gps var. menu dili türkçe olmuyor. yani yok. engilish kullanıyorm. Bilgileri aşağıda acaba hangi dosyayı yüklemeliyim. teşekkürler

rom version

V.19D.000003.100910.128M

APP VERSION

V1.0.-20-HD-ABF-En-10.09.10

SYTEM ID
    E2011042-0A918012
    00000000-00001A5A
  • Oy OY buraya yeni arkideşler gelmiş bende ne zmandır uğramıyodum.Saygılar arkadaşlar.
    1- arkadaşlar GPS cihazının yanındaki sarj soketinnin oradaki lambayı cihaz açarken görebiliyosanız.Cihazınız içini açmadan sadece doğru yazılımı cihaza atarak çözebilirsiniz demektir.

2-Rom dosyalarındaki en ufak bir harf rakam farklılığı var ise yüklemeyeniz % 99 çalışmayacaktır. Cihazların çoğunun orjinal rom dosyaları site sakinlerinde mevcuttur

3-cihazı tamamen ölmüş arkadaşlar için ise yani şarj haricinde kenardaki lamba hiç bir zaman yanmıyor ise muhtemelen ROM hatalı yüklenmiştir. işte O zaman İlgili PndFlashTool programını kullanmak şarttır. Onun kullanımı ise basittir az bi uğraşı yetiyor.Önemli olan doğru ROM dosyası diğer arkadaşlarımında dediği gibi ROM dosyası mevcut ise sorun yok. PndFlashTool programı ile yazdırmak kalıyo geriye isteyen arkadaşlar özelden mesaj atarsa anlatabilirim saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: titri

Oy OY buraya yeni arkideşler gelmiş bende ne zmandır uğramıyodum.Saygılar arkadaşlar.
    1- arkadaşlar GPS cihazının yanındaki sarj soketinnin oradaki lambayı cihaz açarken görebiliyosanız.Cihazınız içini açmadan sadece doğru yazılımı cihaza atarak çözebilirsiniz demektir.

2-Rom dosyalarındaki en ufak bir harf rakam farklılığı var ise yüklemeyeniz % 99 çalışmayacaktır. Cihazların çoğunun orjinal rom dosyaları site sakinlerinde mevcuttur

3-cihazı tamamen ölmüş arkadaşlar için ise yani şarj haricinde kenardaki lamba hiç bir zaman yanmıyor ise muhtemelen ROM hatalı yüklenmiştir. işte O zaman İlgili PndFlashTool programını kullanmak şarttır. Onun kullanımı ise basittir az bi uğraşı yetiyor.Önemli olan doğru ROM dosyası diğer arkadaşlarımında dediği gibi ROM dosyası mevcut ise sorun yok. PndFlashTool programı ile yazdırmak kalıyo geriye isteyen arkadaşlar özelden mesaj atarsa anlatabilirim saygılarımla...

Merhaba ...
    sitede tam 3 gündür tüm yazıları okuyorum ve elimdeki 7'' lik navigasyon cihazının sorununu gideremedim(belki bende sorun var.... .Elimde 2 adet var.
    anakart YG-902M V2.3
    BİRDE diğer cihazım ise açılıyor ve açılış ekranında kalıyor.oda pc tanımıyor .yardımlarınıza ihtiyacım var..
    Titri kardeş msn adresim eprom06...hotmail burayada mail atabilirsin umarım msn vermek yasak değildir...
    doğru rom dosyasını bulamadım ve aynı zamanda flashtoll programını kullanamadım sana zahmet olmazsa bana bu konuda yardımcı olurmusun....

• Herkese merhaba çok yeniyim dün sanıyorum MTK işlemcili cihaz aldım fotoğrafları aşağıda daha MTK bile olduğunu bilmiyorum. Bazı konular için ustaların yardımına ihtiyacım var bilgi verirseniz çok sevinirim. ve yeni başlayanlar için kullanım açıklamaları olsa çok hoş olurdu.
    1- Bluetooth ile cep telefonumu eşleştiremedim. cihaz telefonu görüyor ancak bağlanamıyor. pin kodlarını yazıyorum telefonda eşleşti diyor ama olmuyor. telefonum n8 uyumsuzlukmu mevcut acaba? telefondan bağlamayı denediğimde "desteklenmeyen cihaz gps system" yazıyor.
    2- Bluetooth ile internete girmem mümkün mü? Ben normal internet bağlantısınıda yapamadım.
    3- İgo8 yerine Sygic Mobile veya garmin yükleyebiliyormuyuz.
    4- Rom u değiştirmek bu sorunları çözermi rom bir programmı değiştirilebilir bir şey mi ?
    5- Rom güncelleme nasıl yapılmakta.?

Şimdiden çok teşekkürler... buraya yazdıklarım eminim ki benim gibi çaylakların aklını kurcalıyordu. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lippincoat -- 19 Mayıs 2011; 2:52:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lippincoat

Herkese merhaba çok yeniyim dün sanıyorum MTK işlemcili cihaz aldım fotoğrafları aşağıda daha MTK bile olduğunu bilmiyorum. Bazı konular için ustaların yardımına ihtiyacım var bilgi verirseniz çok sevinirim. ve yeni başlayanlar için kullanım açıklamaları olsa çok hoş olurdu.
    1- Bluetooth ile cep telefonumu eşleştiremedim. cihaz telefonu görüyor ancak bağlanamıyor. pin kodlarını yazıyorum telefonda eşleşti diyor ama olmuyor. telefonum n8 uyumsuzlukmu mevcut acaba? telefondan bağlamayı denediğimde "desteklenmeyen cihaz gps system" yazıyor.
    2- Bluetooth ile internete girmem mümkün mü? Ben normal internet bağlantısınıda yapamadım.
    3- İgo8 yerine Sygic Mobile veya garmin yükleyebiliyormuyuz.
    4- Rom u değiştirmek bu sorunları çözermi rom bir programmı değiştirilebilir bir şey mi ?
    5- Rom güncelleme nasıl yapılmakta.?

Şimdiden çok teşekkürler... buraya yazdıklarım eminim ki benim gibi çaylakların aklını kurcalıyordu. :)

1.Bluetooth konusu rom a göre değişir, bazen eşleştirmek güç olabilir..yetkili olarak atamayı deneyebilirsiniz..
    2.Cihaza göre değişir..genellikle mümkün ama her model için farklı ve biraz karmaşıktır. rom(firmware) u düzenlemeniz gerekir, hazırı rus sitelerinde olmasına rağmen bunlar türkiye için uyumlu değildir..
    3.Marka model farketmeksizin çoğu çin cihazında birçok uygulama çalıştırılabilir.. Bunun için cihaz menüsünde Navigasyon uygulaması kısayolunu şeçmenize yarayan bir menü vardır. Bu menüden hafıza kartınıza kurulu şekilde kopyalayacağınız herhangi bir uygulama yada oyunun exe uzantısını gps uygulaması gibi göstererek , cihaz menüsündeki GPS butonundan gösterdiğiniz uygulamayı çalışturabilirsiniz..Navigasyon yazılımı kurulumuda genel olarak kopyalama şeklindedir, fakat lisans bilgilerinin ve cihaza göre sistem ayarlarının yapılandırılması gerekir.. bu forumda bu konuda bundan fazla destek alamazsınız..
    4.rom konusu çok hassastır, bazı cihazlarda telafisi mümkün olmayacak şekilde cihazın susmasına sebep olabilir..cihazının modelini tam ve kesin olarak bilmiyorsanız bu konulara girmemelisiniz.
    Genel olarak rom u üç ana gruba ayırabiliriz..
    a. boot dosyaları: bunlar bilgisyarın biosu gibidir..cihazın ilk açılışında sorumludur Eboot.nb0 Nboot.nb0 metazone datazone v.s. gibi dosya isimleri vardır.. normalde kolay kolay bu dosyalarla ilgili bir sorun yaşanmaz ve güncelleme bir fark yaratmaz, yinede kullanıcılar inatla indirdikleri romun içindeki tüm dosyaları hafıza kartına kopyalarlar ve eğer dosya uyumsuzsa, boot dosyaları yanlış olduğu için cihazlarının hiç açılmama riskini almış olurlar.
    b. işletim sistemi: bilgisayarın işletim sistemi gibidir ama PNA ların işletim sistemi kullanıcıya açık değildir, bunu ATM makinesi gibi düşünebilirsiniz ondada bir Windows işletim sistemi vardır ama kullanıcı sadece arayüzü görebilir..
    c. Arayüz(shell, kabuk) : Cihaz açıldığında gelen menüdür..
    5. bir rom indirdiğinizde sadece arayüz ve işeltim sistemi dosyalarını karta kopyalamanız ve cihazı kapatıp açmanız , cihazınızın tamamen sıfırlanması yada güncellenmesi için yeterlidir..Bu dosyalar rom klasörünün içindeki en büyük boyuta sahip 2 dosyadır ve isimler xip.nbo ve gpsapp.msk v.b şekillerdedir..Bu şekilde rom güncellemesi yaptığınızda yanlış rom bile yükleseniz ve cihaz açılış ekranında kalsa bile doğru dosyaları bulup tekrar yükleme ve cihazınızı kurtarma şansınız vardır..

• quote:

quote:

Oy OY buraya yeni arkideşler gelmiş bende ne zmandır uğramıyodum.Saygılar arkadaşlar.

Merhaba ...
    sitede tam 3 gündür tüm yazıları okuyorum ve elimdeki 7'' lik navigasyon cihazının sorununu gideremedim(belki bende sorun var.... .Elimde 2 adet var.
    anakart YG-902M V2.3
    BİRDE diğer cihazım ise açılıyor ve açılış ekranında kalıyor.oda pc tanımıyor .yardımlarınıza ihtiyacım var..
    Titri kardeş msn adresim eprom06...hotmail burayada mail atabilirsin umarım msn vermek yasak değildir...
    doğru rom dosyasını bulamadım ve aynı zamanda flashtoll programını kullanamadım sana zahmet olmazsa bana bu konuda yardımcı olurmusun....

http://depositfiles.com/files/9ruo1342z driver lar cihazı bilgisayara tanıtmak için..
    http://depositfiles.com/en/files/r2lqy7w70 flash tool driverkar tanıttıktan sonra çalıştır download all de
    http://depositfiles.com/en/files/xzijkj2nk yükleme bitince hafıza kartına kopyala ve cihazı resetle..
    dosyalar 902m v2.3 e ait.. ama çözünürlük uygun mu ve dahili hafıza mı bilmiyorum.. en azından başlangıç olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: fagala

merhaba arkadaşlar bende de bir tane 7 inç gps var. menu dili türkçe olmuyor. yani yok. engilish kullanıyorm. Bilgileri aşağıda acaba hangi dosyayı yüklemeliyim. teşekkürler

rom version

V.19D.000003.100910.128M

APP VERSION

V1.0.-20-HD-ABF-En-10.09.10

SYTEM ID
    E2011042-0A918012
    00000000-00001A5A

IdontKnoWw üstad bir fikrin varmı ?
  • quote:

quote:

quote:

Merhaba ...
    anakart YG-902M V2.3

http://depositfiles.com/files/9ruo1342z driver lar cihazı bilgisayara tanıtmak için..
    http://depositfiles.com/en/files/r2lqy7w70 flash tool driverkar tanıttıktan sonra çalıştır download all de
    http://depositfiles.com/en/files/xzijkj2nk yükleme bitince hafıza kartına kopyala ve cihazı resetle..
    dosyalar 902m v2.3 e ait.. ama çözünürlük uygun mu ve dahili hafıza mı bilmiyorum.. en azından başlangıç olsun

Emeğine yüreğine sağlık cihazı çalıştırdım.....
    Fakat cihazın kapanma tuşune bastığım zaman kapanma ve bluetooth çalışmıyor resim ekliyorum yüklemiş olduğum rom dosyası hatalı orjinal rom olan resmide ekliyorum orjinal rom bulabilirmiyiz...

• hocam pek performans ve verim alacağınızı zannetmiyorum
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.