Şimdi Ara

MTK İşlemcili Çin Malı GPS Cihazları hakkında (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
811
Cevap
5
Favori
105.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet istanbuldayım, merter ve beylikdüzü.
  • Benimkiler de biraz daha genişletilmişi Davutpaşa ve Mimarsinan.

Kale İşmerkezinde büromuz var. Otomasyon üzerine uğraşıyoruz. Cihazla uğraşmaktan sıkılırsanız yardım etmek isterim. Bu tip işlerle uğraşmak bende saplantı haline geldi sanırım. Benimkileri çözene kadar uyku uyumadım nerdeyse. Aklınızda olsun belki yardımım dokunur.
  • bekaert, cihazınızda navigon mu yüklü acaba?
  • her iki yönden de yakın sayılırız. :) ben cihazdan kafayı yedim.
    cihazı çok sevmiştim o yüzden kurtarmak istiyorum.
    eğer ilgilenebilirsen yarın veya pazartesi memnuniyetle bırakabilirim.
  • sitede mi sorun vardı davutpaşa'da mı vardı bilmiyorum akşama kadar siteye giremedim. size bugün merter civarındaysanız getirebilirsiniz diyecektim.

yarın getirebilirsiniz sizede uygun olur sanırım. siteden adresi veririm yarın.
  • dün bende çok sorun yaşadım, demek ki sitedenmiş.
    çok memnun olurum. hem tanışmış oluruz, hemde otomasyonla ilgili bilgiye de ihtiyacım var.
    saygılar.
  • tamam,
    bilgileri kaydettim, bugün sizi ziyaret edeceğim.
    görüşmek üzere.
  • Arkadaşlar MTK cihazlarda yazılımı çökerten ve bilgisayarda VCOM Driver olaral tanınma sorunu yaşayanlar varsa çözüm burada. Eğer cihazınızın işlemcisi MTK ise ve anakartı üzerinde HYNİX Nand Flash varsa ayrıca bir yöntem bulamadıysanız bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Öncelikle bu çok önemli yazacağım yöntemi uygulamak sizin sorumluluğunuzda, ben defalarca denedim ancak bu sorun yaşanmaz demek değildir.

Cihazın anakartında hynix nand flashın üzerinde yazan koda göre hafıza entegresinin datasheetini buluyoruz pinlerini gösteren bölümünden "Vcc" ve "Vss" pinlerini buluyoruz. Bu iki ucu her seferinde bulabilmemiz için işaretlemenizi öneririm çünkü doğru yazılımı bulana kadar birden fazla defa denememiz gerekebilir. Uçları kısadevre etmek için bir kablo veya pens gibi birşey kullanabilirsiniz. Ama en pratik olan aleti kullanmalısınız, diğer uçlara değdirmemeye çalışın.

Şimdi gelelim cihazı bilgisayara driver olarak tanıtmaya;

Öncelikle cihazı bilgisayara usb kablosuyla bağlayın.Ardından bilgisayarda aygıt yöneticisinden "Bağlantı noktaları " bölümüne geliyoruz ki cihaz driver olarak tanındı mı rahatça görelim. Daha sonra cihazın açma tuşuna basarken elimizi tuşta basılı tutarak nand flashın "Vss" ve "Vcc" uçlarını kısadevre ediyoruz. Açma tuşunu bırakmadan uçları kısadevre etmeyi bırakıyoruz ve bilgisayarda cihazın driver olarak görünmesini bekliyoruz. Bu yaklaşık 2 saniye sürmektedir. Vcom Driver olarak geldiğini gördüğümüzde tuşa basmayı bırakıyoruz ve PNDFlashTool programıyla uygun yazılımı kuruyoruz.

Eğer uygun yazılımı buldunuz tüm anlattıklarımı uyguladınız ve sonuç olumlu oldu. Sıra yükleme işlemine geldi. Cihazınıza ait firmware dosyalarını PNDFlashTool programının bulunduğu klasörde yeralan "EBOOT" klasörüne kopyalamanız gerekmektedir. PNDFlashTool programını kullanmadan önce yazılımın bulunduğu klasörde yeralan "EBOOT" klasöründe bulunan "multi-scatter.txt" dosyasındaki bilgilere göre, "PndFlashTool" içindeki "Ini" klasöründe bulunan "MT3351_43EVK_WinCE.ini" dosyasında bazı değişiklikler yapmak gerekebilir.

Eğer MTK İşlemcili cihazlarınızda benzer sorunlarla karşılaşırsanız, mesaj atmanız yeterli edindiğim tecrübelerle yardımcı olmaya çalışırım.

• Örnek bir Hynix Nand Flash hafızanın kısadevre edilecek uçları resimde gösterilmiştir.

MTK İşlemcili Çin Malı GPS Cihazları hakkında
  • resim burada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mistikkilic -- 7 Kasım 2010; 14:39:22 >
  • teşekkür ederiz, ellerine, gözlerine sağlık. tahmin ediyorum ki çok kişiye faydası olacaktır.. :))
  • Abi senin cihaza YG-902M-V2.1 versiyonu kurdum ancak yazılım uyumsuz olduğundan ekran bembeyaz geldi. Cihaz açılamıyor. Birkaç güne kadar sanırım cihaza uygun yazılımı kurup hayata döndüreceğiz.
  • E allah razı olsun, öyle yada böyle hayvanı canlandıracağız. :)
    bende yazılım arıyorum ama yeni bir şey bulamadı daha..
  • Resmi biraz daha iyileştirdim. Umarım bu sefer ekleyebilirim, resmin sayfada görünmesini istiyorum.

resim link düzeltildi
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  •  MTK İşlemcili Çin Malı GPS Cihazları hakkında
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Arkadaşlar MT3351 işlemcili YG-902M-V2.3 anakartlı cihazın yazılımına rastlayanlar lütfen bana haber verin. Cihazı bilgisayara MT3351 VCOM USB Driver olarak tanıtmayı hallettik sıra yazılıma geldi. İnternetteki nerdeyse tüm yazılımları kurdum. En fazla yaklaştığımda ekran beyaz olarak geliyor cihaz açılmıyor. Yılmak usanmak yok aramaya devam sloganımız. :)))

Çetin abi verdiğin adreslere baktım, millet hep aynı şeyleri vermiş.
  • ok. aynen devam o zaman.. :D
  • çinlilerle uğraşmak ta zor, 50 firmaya sorunumu yazdım, yazılım istedim.
    2 tanesi döndü onlarda yardımcı olamadı... :D
  • Ben de ebay satıcılarından istedim onlarda yanaşmadı yardıma.
  • benzer cihaza sahip arkadaşlar yazılımı kopyalayabilseler sorun olmayacak gibi..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.