telefon rootlu olduğundan (herhalde) güncelleme sonrası açılmadı kırmızı ünlem ve android robotu işareti geldi. download moda giriyordu sp flash tools ile orjinal rom yükledim şimdi ekran siyah
aynı romu yeniden yükleyeyim dedim sp flash tool 4032 hatasını veriyor.
bilgisi olanlar yardım edebilir mi?
cumuta
kullanıcısına yanıt
driver kurduysan sp tollsda ayarlar dowload ksımında da dl all cheksum var onuda seç öyle dene.
bilgisi olan var mıdır.
ben kendi derdimi kendim çözdüm belki birine lazım olur diye yazıyorum.soru soran olursa kusura bakmasın cevap vermeye bilirim.
telefon leagoo lead 5 telefon full brick oldu. siyah ekrandan başka birşey yoktu , hatta hiçbirşey yoktu.
sp flash tools ile sürekli 4032,1012 ... gibi hata aldım
telefonun 2 farklı rom sürümünü kullandım ikisi de olmadı 3. romu "http://www.leagoo.com.my/" adresinde buldum
driver çözümüm telefonun aynı modelinden sağlam olanı SP multiport flash programına "scan" modda tanıtarak buldum. busayede bozuk telefonu taktığımda yanlış tanıma veya sürekli açılıp kapanmadan dolayı hiç görmeme sorunun çözdüm. bir başka çözümümde işletim sistemine preloader ve DB sürücüsünü kendim ekledim sonra donanımı kaldırdım ama sürücüyü silmedim.
yükleme rom yüklemeyi SP_Flash_Tool_v5.1524.00.000 ile yaptım options kısmında seçili olanlar.
"download" bölümünde USB Checksum ve storage Checksum seçili "connection" bölümünde USB kısmında Full speed seçili "battery" bölümünde w/o battery seçili options kısmında başka birşey değiştirmedim.
bağlantı ve yükleme kullandığım rom'u klasöre çıkardım(unzip ,unrar .. neyse işte). rom klasörü içinde "Checksum.ini" dosyasını sildim.(bu dosya SP multiport flash programı için lazım . "Checksum.ini" SP flash tool ile yükleme yaptığınızda hataya sebep oluyor.
"Format all+Download" seçtim ve "download'a tıkladım, telefonun pilini çıkarıp usb ile bağladım. telefonun Volum up+Power tuşlarına basıp bekledim. Altta kırmızı çizgi çıktı gene ama bekleyince yüklemeye başladı.
Sanırım bu işte asıl sorun doğru ROM ve driver yüklemek.
Kolay gelsin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme