Şimdi Ara

MTKN3 ve YAVUZ DİKKATİNE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli arkadaşlar sorum şu;canon A520 ye harici ek bir flash takarsam acaba gece çekimlerinde kumlanma biter mi? diğer ayarları yaptığı halde derinlikte kumlanma oluyor.
    teşekkürler

• ustalar daha iyibilir ama bence devam eder.Çünkü gündüz iso ayarını arttırsan dahi kumlanma oluyor.
  • selam derkin ,
    kumlanma derinlikte olur. siyah bir zeminin fotosunu çek kumlanma olmaz çünkü ışık yeteri kadar alıyor. derinlik(yani uzun bir koridor sonuna kadar ışık almadığı için karanlıkta kalan kısım kumşlanır.)
  • konu ile ilgili söyleyeceğim birkaç şey vardı ama madem direk olarak belli kişilerin referansını istemişsin, o zaman saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perspective -- 13 Haziran 2005, 2:48:17 >
  • acemiyim hatta acemi ötesiyim bu işte sadece bir fikir benim ki
    quote:

Orjinalden alıntı: iikkbb

selam derkin ,
    kumlanma derinlikte olur. siyah bir zeminin fotosunu çek kumlanma olmaz çünkü ışık yeteri kadar alıyor. derinlik(yani uzun bir koridor sonuna kadar ışık almadığı için karanlıkta kalan kısım kumşlanır.)
  • kumlanmanın biteceğini sanmıyorum.....devam eder arkadaşlarımızdan yazdığı gibi yakın nesnenin resmini çek kumlanma olmaz nedenide ışığı tamamen foto ekranına odakladığı için....Ama gece flash takıp yakın çekim yapacaksan kumlanmayı minimuma indirebilirsin.....Kolay gelsin arkadaşım BAŞARILAR
  • Sevgili Mehmet,

Canon A510 ya da A520 ile birlikte kullanılan HF-DC1 harici flash, noise oranını değiştirmez. Noise; ISO değerinin yükselerek CCD'ye fazla voltaj gitmesi ve CCD'nin ısınmasıyla doğrudan orantılıdır. Harici flash, sadece daha etkili flash'a ihtiyaç duyulduğunda ya da mesafe olarak ihtiyaç doğduğunda faydalı olacaktır. Bu arada hazır konusu açılmışken gündüz de flash kullanmanızı öneririm. Örnek verecek olursam; öğle vaktinde gün ışığı altında çekilecek olan bir portre fotoğrafında mankenin yüzü üzerinde (Özellikle göz çukuru gibi) oluşacak tüm gölgelerin flash sayesinde önüne geçilebilir.

MTKN3 ve YAVUZ DİKKATİNE
    Canon HF-DC1 Harici Flash

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkan -- 13 Haziran 2005, 12:03:15 >

• rica ederim perspective, ben mtkn3 arkadaşımla yarım kalan konuyu tamamlamak için referans verdim. elbeteki senin gibi dostların fikirlerine hepimizin ihtiyacı var.
    saygı bizden...

quote:

Orjinalden alıntı: perspective
    konu ile ilgili söyleyeceğim birkaç şey vardı ama madem direk olarak belli kişilerin referansını istemişsin, o zaman saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iikkbb -- 13 Haziran 2005, 16:51:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.