biz kardeşime sakarya inşaat müh. mtok yazmayı düşünüyoruz fakat emin değiliz ya. geleceği şüpheli gibi duruyor. siz ne yapacaksınız mtokçular? birbirimizi aydınlatalım. çıkmazın içinde kaldık valla...
@CyC
hayır dostum alan dışı puanımla alacak beni bölümüm olmayan makina inşşat filan yazmayı düşüyonuyorm :)
@cobra 2
kontrol ögretmenlikler yerine açılmış yani öyle başı boş bir uygulama oldugunu sanmiyorum gelecegi de parlak bence :) gerçi arkadaşlar baya tartışmışlar ama bir tartışmaya daha yer veremem dogrusu burada :) 2.sırada benim sakarya inşşat 1 kişi aliyor biliyorsunuz degilmi ? :) Bu arad akardeşinizin puanı ve bölümü nedir ?
meslek lisesi bilişim teknolojileri. Y-YGS-1 282,124 . bakalım neye niyet neye kısmet...
@cobra 2
hadi inşallah ama bu dediginiz 282 alan dışı puanı degilmi ? ekli degil
hayır, alanında puanı 282,124 , alan dışı 268 küsür, ek puanlı 309 küsür. zaten bu mtoklar alan içi diye geçmiyor mu? ha bi de mtoklara ek puanla mı giriyor meslek liseliler?
benim puan 300 benim 4yıllık hedefim yoktu zaten sınava girerkende geçiş yapma hesapları vardı aklımda hep:D
düz liseliler yazamıyo mu
@cobra 2 sanırsam boşuna tercih etmiş oluyorsunuz sakarya272,311 ile kapatmiş ve bu mtok alan dışı ile aliyor
@goodfalles
bu sene olur insallah bir 4 yıllık olmasa da bi 4 yılllık planın olur umarım :)
@kantum
düz lise kontenjanı da var tabi ki ama dolmuştur orası çoktan bence
@ Ankarap
Mtoklar meslekler için alan içi diye biliyorum.
yanıldıgın nokta kendi bölümlerini seçtikleri sürece alan içi... yani bilgisiyar bitiren ögrenci yazılım müh. ve bilgisayar müh. alanında puanla girer ,) otomotiv veya inşaat veya imalat filan seeçerken ufak ta olsa puanı kırıl haa bu dabir ögrenciden pek birşey götürmez açıkçası benden fazla birşey götürmedi 26 puan götürdü fakat bu sadece 1 kaç tane bölüm yazmamı engelledi onlarda işime yaaramiyor açıkçası mekatronik filan yani
Benım Puanım 375.960 sıralamamda 4320 her hangı bır faklteye yerlesemdım..Olayı bıraz açayım eger dıplomanızda MESLEK lisesi mezun yazıyorsanız okulun size werdıgı 24 ile 29 puanı artık alamıyorsunz !!! güya önmzu açtılar !! eger teknık lıse meznuyssan bu puana talıpsın..Kendim ELEKTRONIK ANADOLU MESLEK MEZUNUYUM okul bana extra 28 puan verdi kendı bölumume gıdıyorum diye Sonra mekatronık muh Elektrık elektronık muh. yazdım Tum Mekatronık bölmlerı gelmesi gerekırken gelmedi Dilekçe yazdımm..Dedılerkı dıplomanda meslek lısesı yazıyor ee sana werılen 28 puan otomatık kesılıyor 347 ye dusuyor dedıler sap gibi kaldım..!! Sunu da belırteyım Kılavuzu dıkkatle okursanız Bılgısyardan elektronıkten mezun olan adam sadece mekatronık elektrık elektronık muh we bılgısar yazabılıor !! yanı programın ustunde bölumunuz yoksaa tercıhınız geçersiz sayılıyor ! makına otomatıv benım bölm dısı yazdım gecersiz kabl edıldı saygılar
Ciddimisin sen
quote:
Orijinalden alıntı: x_irr
Benım Puanım 375.960 sıralamamda 4320 her hangı bır faklteye yerlesemdım..Olayı bıraz açayım eger dıplomanızda MESLEK lisesi mezun yazıyorsanız okulun size werdıgı 24 ile 29 puanı artık alamıyorsunz !!! güya önmzu açtılar !! eger teknık lıse meznuyssan bu puana talıpsın..Kendim ELEKTRONIK ANADOLU MESLEK MEZUNUYUM okul bana extra 28 puan verdi kendı bölumume gıdıyorum diye Sonra mekatronık muh Elektrık elektronık muh. yazdım Tum Mekatronık bölmlerı gelmesi gerekırken gelmedi Dilekçe yazdımm..Dedılerkı dıplomanda meslek lısesı yazıyor ee sana werılen 28 puan otomatık kesılıyor 347 ye dusuyor dedıler sap gibi kaldım..!! Sunu da belırteyım Kılavuzu dıkkatle okursanız Bılgısyardan elektronıkten mezun olan adam sadece mekatronık elektrık elektronık muh we bılgısar yazabılıor !! yanı programın ustunde bölumunuz yoksaa tercıhınız geçersiz sayılıyor ! makına otomatıv benım bölm dısı yazdım gecersiz kabl edıldı saygılar
ne saçma işler yapıyorlar anlamadım ki ilk defa duydum böyle bir şeyi. şimdi kardeşim endüstri meslek lisesi mezunu mtok yazdığında ek puan vermeyecekler mi yani?