Şimdi Ara

MTV %40 ZAM! YETER ARTIK! (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.136
Cevap
10
Favori
63.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
500 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BUNA OY VERENLERE YAPMAK ISTEDIGIM : ISLATIP ISLATIP SOPAYLA DOVECEKSIN YETER ARTIK KURUDUM
  • quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

Yahu savaş ekonomisine geçiş olmuş. Vatandaş için vergileri ile devletine destek olmaktan daha güzel bir şey olabilir mi arkadaşlar? Bu bir zam değil;

Devletin vatandaşına destek olabilme şansı vermesidir bir yerde. Bu bizler için bir şanstır arkadaşlar bu şansı kullanmak için daha ne bekliyorsunuz?

Vatana hizmet için bir çok farklı yol var bunlardan birisi de vergiler ile destek olmak. Vergi kutsaldır arkdaşlar unutmayalım.

15 temmuz'da bu devlet yok olmanın eşiğinden döndü vatandaşlar sayesinde, 15 temmuz'da kaybetsek bütün türk milleti uçaklar ile bombalanacak ve hiç kimse kalmayana kadar devam edilecekti. Daha sonra dış güçler ve üst akıl burayı bütük ortadoğu savaşında kullanacağı atom bombaları için bir test dahası olacak görecekti belki de.

adım gibi eminim ki türk milleti devletinin arkasındadır, vergiler ile ekonomiye katkı sağlanacak ve ülkemizin 2023 dünya liderliği günlerine bizi daha da yakınlaştıracaktır.

Vergi eleştirmek yerine devletimize ve hükümetimize daha çok nasıl destek olabiliriz bunları düşünmek lazım ama görüyorum ki %40 gibi savaş zamanında küçüçük bir zam için bile saçmalayanlar olmuş.

Gerekiyorsa türk milleti değil %40- %500 zamma da bir şey demez çünkü bilir ki türk devleti her şeyin üzerinde dir

Matild Manukyan gibi bir genelev patronu bu ülkede vergi rekortmeni olmuştur
    Engin Şeranoğlu gibi bir dolandırıcıya Buca cezaevinde iken vergi rekortmeni belgesi gönderilmiştir
    Yani iş vergiye gelince dolandırıcı ve pezolar bile anlı secdeden kalkmayan bir sürü asalaktan daha namusludur bu ülkede

Yüklenmişler Vatandaş Hasan'ın sırtına
    Vergi kutsal öde Hasan
    Şehadet kutsal öl Hasan

Madem vergi kutsal önce bir liralık yolu üç liraya maledip devleti sömüren çakalların ödemesi gerekmez mi
    Matild Manukyan'ın bile vergi rekortmeni olduğu bu ülkede onların da vergi rekortmeni olması gerekmez mi

Cengiz'e gelince vergi borcunu silenler
    Vatandaş Hasan'a gelince itiraz bile etmesine müsaade etmeden köklüyorlar
    Sizin gibi troller de çıkıyor bu salaklığı kutsal bir davaymış gibi yutturmaya çalışıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emekli65 -- 29 Eylül 2017; 15:10:55 >

• sangokudbgt kullanıcısına yanıt
    Bunları ciddi olarak yazdığını düşünerek cevaplıyorum:

Bordrolu çalışan olarak vergi vermeme gibi bir lüksümüz yok zaten. Kuruşuna kadar vergimizi veriyoruz.
    Araç alırken ortalama 1.6 motorlu bir araçtan bahsediyorum tabi bir araçta hükümete alıyoruz.
    Dünyanın vergi oranı en yüksek benzinini kullanıyoruz.
    Zaten yüksek oranda mtv ödüyoruz.
    Bunlar da yetmiyormuş gibi gerçekten ciddi anlamda zam geliyor herşeye.

Devlete kimsenin bir şey dediği yok, destek oluruz her zaman milli konularda. Benim muhatabım devlet değil hükümet.
    Bu ayrımı öğrenin artık
    Hükümet ne için var. Ülkeyi iyi yönetmek için. Eğer savaş çıkacaksa ona göre ekonomisini, iç ve dış politikasını yönetecek, ona göre tedbir alacak.
    Ekonomik olarak bir sürü hata yapıp sonra bu açığı kapatmak için vatan millet edebiyatı ile zam yapmayacak!
    Gereksiz israfı önleyecek.
    Bakın bakalım harcamalara, nerelere ne paralar akıtılmış.
    Hangi şirketlerin ne kadar vergi borçları silinmiş
    Bak bakalım hangi firmalar ne kadar büyümüşler devletten aldıkları işlerle.

Sıradan vatandaşın aracına zammı yükleyip en ufak bir yöneticinin bile altına Mercedes çekmekten kaçınmıyor mevcut yönetim. Adamlar Passat'a binmeyi bile küçüklük olarak görüyor.
    Ben ülkenin çok iyi bir üniversitesinden mezun, ortalamaya göre iyi kazanan birisi olarak bile Passat almak istesem
    defalarca düşünürüm. Asgari ücretlinin hayali bile değil ama yönetimdekiler beğenmiyor o aracı.
    Bu kafayı anlayın artık

Trafik cezası hariç hiç bir cezası olmayan bir vatandaşım.
    Hükümetten beklentim güvenlik, ekonomi ve yeni nesiller için iyi bir eğitim imkanı.
    Vergisini veren sıradan bir vatandaşım. Bunları beklemek de en doğal hakkım.
    Şimdi tek tek bakalım.
    Güvenlik: Rusya ile savaşın eşiğinden döndük, terör belası bitmiyor, Musul ve Kerkük elden gitti, dibimize İsrail uydusu bir devlet kuruluyor, içeride ne olduğu belli olmayan 4 milyon mülteci var. Yarın kafamızı mı keser, bizi haraca mı bağlar, canlı bomba ile havaya mı uçurur...Ayrıca ülke mental olarak %50, %50 ikiye bölünmüş durumda. İç savaş mı çıkar...Büyük bilinmezlik.

Ekonomi: İşsizlik artıyor, her alanda inanılmaz zam yapıldı, vergiler yükseldikçe yükseliyor, dolar/euro almış başını gitmiş.

Eğitim: En rezili de bu. Çocukların geleceği ellerinden çalındı. 28 şubat dönemindeki katsayı rezaleti gibi herkesin kaderi le oynandı. Kafası çalışan ama fakir olan çocuğa, mahalle okuluna gideceksin, kastının dışına çıkamayacaksın denildi.

Bunları muhalif birisi olarak yazmıyorum. Sıradan vatandaş olarak yazıyorum. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır sözüne inanan birisi olarak yazıyorum. İşinde gücünde, devleti ile bir alıp veremediği olmayan vatandaşa büyük haksızlık yapılıyor!
    Umarım sen ve senin gibi düşünenler de görür bunları bir an önce. Yoksa bu gidişat iyi değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wind06 -- 29 Eylül 2017; 15:38:48 >

• Yetmez ama evet...

Makam arabası kullananlar da benzin yada aracın MTV ÖTV KDV gibi vergilerini ceplerinden ödese hiç sorun kalmaz bu ülkede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosis -- 29 Eylül 2017; 15:23:3 >
  • ben hep 50tl lik vergi ödüyorum. beni ilgilendirmiyor.
  • Ulke insani bogacak bir yer haline geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 29 Eylül 2017; 15:49:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MTV %40 ZAM! YETER ARTIK!

Alın işte , bakın resmen biliyordum. Vay be ne kadar yolunsalarda vatan millet sakarya diyip her bahaneyi yiyorlar.

Vallahi Almanya bizi kıskanır :D
  • Ekim sonunda tam %3 enflasyon zammı alacağım, o gelir vergisine gitti. Normalde adı üstünde enflasyon zammı. Verdiğini geri aldı üstüne MTV bindi. Ben zam da alsam elime geçen net para her geçen yıl azalıyor. Allah'a havale ediyorum.
  • yüzde 40-68 arası vergi artışı var 1-3 yaşta. 4-6 yaşta ne oluyor arkadaşlar? benim araba bu aralıkta 1.6. yüzde 40 mı artacak yoksa daha mı fazla?
  • herkes asgari ücretle çalışsa rahatlayacak devletimiz onu istiyorlar da daha erken demek ki
  • Cepten internete de %50 zam kapıda
  • Bu kadar acımasız bir vergilendirme olamaz, buna sessiz kalmak mümkün değil. Sadece mtv değil belirli bir seviye üzerinde brüt maaş alanların da vergisi artıyor. Bunu normal görmek akıl tutulmasıdır, eğer vergiler artıyorsa en büyük nedeni ekonominin kötüye gitmesidir, hükümet büyük zarar görür bu artıştan, ciddi oy kaybı yaşayacaktır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wind06

Bordrolu çalışan olarak vergi vermeme gibi bir lüksümüz yok zaten. Kuruşuna kadar vergimizi veriyoruz.
    Araç alırken ortalama 1.6 motorlu bir araçtan bahsediyorum tabi bir araçta hükümete alıyoruz.

Devlete kimsenin bir şey dediği yok, destek oluruz her zaman milli konularda. Benim muhatabım devlet değil hükümet.
    Bu ayrımı öğrenin artık
    Hükümet ne için var. Ülkeyi iyi yönetmek için. Eğer savaş çıkacaksa ona göre ekonomisini, iç ve dış politikasını yönetecek, ona göre tedbir alacak.
    Ekonomik olarak bir sürü hata yapıp sonra bu açığı kapatmak için vatan millet edebiyatı ile zam yapmayacak!

Sıradan vatandaşın aracına zammı yükleyip en ufak bir yöneticinin bile altına Mercedes çekmekten kaçınmıyor mevcut yönetim. Adamlar Passat'a binmeyi bile küçüklük olarak görüyor.
    Ben ülkenin çok iyi bir üniversitesinden mezun, ortalamaya göre iyi kazanan birisi olarak bile Passat almak istesem
    defalarca düşünürüm. Asgari ücretlinin hayali bile değil ama yönetimdekiler beğenmiyor o aracı.
    Bu kafayı anlayın artık

Hükümetten beklentim güvenlik, ekonomi ve yeni nesiller için iyi bir eğitim imkanı.
    Şimdi tek tek bakalım.
    Güvenlik: Rusya ile savaşın eşiğinden döndük, terör belası bitmiyor, Musul ve Kerkük elden gitti, dibimize İsrail uydusu bir devlet kuruluyor, içeride ne olduğu belli olmayan 4 milyon mülteci var. Yarın kafamızı mı keser, bizi haraca mı bağlar, canlı bomba ile havaya mı uçurur...Ayrıca ülke mental olarak %50, %50 ikiye bölünmüş durumda. İç savaş mı çıkar...Büyük bilinmezlik.

Ekonomi: İşsizlik artıyor, her alanda inanılmaz zam yapıldı, vergiler yükseldikçe yükseliyor, dolar/euro almış başını gitmiş.

Eğitim: En rezili de bu. Çocukların geleceği ellerinden çalındı. 28 şubat dönemindeki katsayı rezaleti gibi herkesin kaderi le oynandı. Kafası çalışan ama fakir olan çocuğa, mahalle okuluna gideceksin, kastının dışına çıkamayacaksın denildi.

Bunları muhalif birisi olarak yazmıyorum. Sıradan vatandaş olarak yazıyorum. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır sözüne inanan birisi olarak yazıyorum. İşinde gücünde, devleti ile bir alıp veremediği olmayan vatandaşa büyük haksızlık yapılıyor!
    Umarım sen ve senin gibi düşünenler de görür bunları bir an önce. Yoksa bu gidişat iyi değil...

Eline ağızına kalemine sağlık.Kapak gibi olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi croxilex -- 29 Eylül 2017; 16:58:13 >

• Sen 2 sene arabasız duramam demiyorsun da şimdi yeme bizi.
    2 sene o vergiler gelmesin, ekmeğe suya o vergiyi geçirmesi için ekmeğin 5 lira falan olması lazım. Hadi 5 lira olsun ekmek. Bakalım halkı o zaman durdurabiliyorlar mı? Zira hocam siz sadece klavyede " kelime " israfı bir azınlıksınız.
    Hakaret olarak algılama asla değil. Tamamen tespit. Boykot etmek bir yana boykotun adı geçse ilk siz irkiliyorsunuz. Çok değişik bir kitlesiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

Yahu savaş ekonomisine geçiş olmuş. Vatandaş için vergileri ile devletine destek olmaktan daha güzel bir şey olabilir mi arkadaşlar? Bu bir zam değil;

Devletin vatandaşına destek olabilme şansı vermesidir bir yerde. Bu bizler için bir şanstır arkadaşlar bu şansı kullanmak için daha ne bekliyorsunuz?

Vatana hizmet için bir çok farklı yol var bunlardan birisi de vergiler ile destek olmak. Vergi kutsaldır arkdaşlar unutmayalım.

15 temmuz'da bu devlet yok olmanın eşiğinden döndü vatandaşlar sayesinde, 15 temmuz'da kaybetsek bütün türk milleti uçaklar ile bombalanacak ve hiç kimse kalmayana kadar devam edilecekti. Daha sonra dış güçler ve üst akıl burayı bütük ortadoğu savaşında kullanacağı atom bombaları için bir test dahası olacak görecekti belki de.

adım gibi eminim ki türk milleti devletinin arkasındadır, vergiler ile ekonomiye katkı sağlanacak ve ülkemizin 2023 dünya liderliği günlerine bizi daha da yakınlaştıracaktır.

Vergi eleştirmek yerine devletimize ve hükümetimize daha çok nasıl destek olabiliriz bunları düşünmek lazım ama görüyorum ki %40 gibi savaş zamanında küçüçük bir zam için bile saçmalayanlar olmuş.

Gerekiyorsa türk milleti değil %40- %500 zamma da bir şey demez çünkü bilir ki türk devleti her şeyin üzerinde dir

Son cümlene kadar ironi olmasını diledim ancak değilmiş. Vergiyle destek olursun, devleti kalkındırmazsın, verginin dengeli olmasına dikkat edersin ki halk bunun altında ezilmesin. Ha yeri gelir ülke batma noktasına gelir başka bir çaren kalmaz o zaman seferberlik ilan edersin, aldığın vergilerle altından kalkmaya çalışırsın.

Diyanet 8 ayda 7 milyar lira bütçeyi tüketiyor, üstüne ek bütçe istiyor, devlette tasarruf adına hiçbir faaliyet yok, 90 bin nüfusu olan bi şehre 300 milyon liralık havaalanı dikmekten bahsediyorsun, yaptığın köprüyle milyonlarca lira zarar ediyorsun sonra da kalkıp savunma için zaten vergiden kambur hale gelmiş vatandaşına mütemadiyen yaptığın zamların üstüne %40 lık ek zam yapıyorsun.

Böyle devlet yönetimi olmaz, eğer devlet gerçekten zarar ediyorsa yaptığın planda, düzende sıkıntı vardır, iyi yönetemiyorsundur, tasarruf yapmıyosundur.

Tüm bu hataların üzerine kalkıp, özür dileyip, ben bu işi beceremiyorum diyerek istifa edeceğine vatan, sakarya edebiyatıyla vergi topluyorsun yemin ediyorum acizlik.

Hayır hakaret etmek istemiyorum ama biraz mantık be kardeşim biraz mantık. Şu adamların yaptıkları şeylerdeki tutarsızlıklar silsilesini azıcık düşünmeyle anlayacaksın insan kendini bu kadar da koyun yerine koydurmaz ki, başındakiler ilahmış gibi her söylediklerine eyvallah çekilir mi, nasıl bir kafa yapısına sahipsiniz anlamıyorum ben.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: wind06

Bu ayrımı öğrenin artık

Bu kafayı anlayın artık

Şimdi tek tek bakalım.

Aynen hocam ağzına , yüreğine sağlık

• Ozelestiriniz ve samimi cevabınız için teşekkür ederim.

2019 da ne olur bilmem ama sizin gibi düşünceye sahip olanları görmek, benim içimdeki "nereye gidiyoruz böyle, insanlar bu kadar sorgusuz sualsiz herşeyi kabul eder" cümlesinin bir yerden sonra terse döneceği noktasında bana umut verdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 29 Eylül 2017; 17:16:19 >
  • sangokudbgt kullanıcısına yanıt
    Yerinde kullanılmayan, siraf edilen vergilerden dolayı bu açıklar oluşuyor.Ondan sonra vergi artışı olarak bize dönüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netfriend -- 29 Eylül 2017; 17:31:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: netfriend

Suriyelilere 40 milyar dolar gitmiş.Biz suriyelileri finanse etmeye mecbur muyuz ? israf edilen, yerinde lullanılmayan vergilerin sorumlusu biz miyiz ? sen bizle dalga mı geçiyorsun ? % 40-68 arasındaki zamları savunuyorsun.Hem ben nereden bileceğim bu paranın savunma harcamalarında kullanılacağını.Belki başka bir iş için kullanılacak.

Suriyelileri vergi artışlarıyla doyuracağız. Deniz bitti artık. Bir tek aktroller idrak edemediler. Bu vergi artışlarının tamamı suriyeliler için. Zamanla onlar da idrak edecekler.
  • Bu gidiş nereye kadar acaba

• 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.