Şimdi Ara

MTV'yi daha az ödeme taktiği (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
3.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Allah'a şükür biz ailemizden hep devlete vergini vermeyi, kaçak, köçek iş yapmamayı hem ahlaki hem de vicdani bir görev-sorumluluk bilinciyle yetiştirildik. Ama maalesef söylüyorum ki zaten bilginiz dahilinde ne kadar vergi verirsek verelim hiç düze çıkamıyoruz. Geçici olarak konulan vergiler kalıyor, alabildiğinden alıp(güçsüz-memur-işçi) kaçıranlardan (maliye bakanı söylemişti-vergi yükü fazla olduğunu kabul edip bunun sorumlusu vermeyenlerdir diye bir beyanatı var) alamıyor. Sen kendine düşen mükellefiyeti-sorumluluğu yerine getiriyorsun ama onlar getiremiyor, benim-sizin suçum-suçunuz ne burada ???

Hem senden alamadıklarının vergisini alıyor, hem de denetleyip cezayı müeyyideyi uygulayamıyor. Sonra gelir lazım olunca 4 tl lik sigarayı 6 tl yapıyor, marketlere "kaçak sigara satmıyorum suça ortak olmuyorum" diye reklam-afiş artık herneyse astırıyor.

Hasbelkader oturduğun evin dışında bir ev daha alıyorsun, 1.5 aylık kira gelir vergisine 0.5 aylığı emlak vergisine gidiyor, he bir de kiracın kirayı ödemediğinde tahliyeydi-icraydı mahkemeye veriyorsun 4 ayda tahliye kararı çıkıyor, bu arada kiracı evi çoktan terketmiş, ee bari icradan alacağını tahsil edeyim diyorsun ne mümkün.

Keşke her kesimden istinasız vergiler alınabilse ve vergiler düşse, keşke.....

• Vergi güçler dengesine göre alınıyor.

TÜV muayeneye başlayıncaya kadar şasi numarasındaki 0, O'dan ayırd edilmezdi. Ruhsatın üzerde halografi vardır ama arabanın kaçıncı ruhsatı olduğunu devletimiz bilmez. Motor hacmini de bilmez. Noter Reasürans'ı baz alır onda da her tip yoktur. Göz önünde olan, evrak trafiği yüksek olan tipler iyi bilinir, kıyas imkanı sayesinde doğru takip edilir de, mutlak doğruluk isteyen istisna tipler belirsizdir. Temel hata her zamanki gibi yine devlette başlıyor.

Kara kaplı ruhsattan mavili ruhsatlara geçildiğinde ilk defa BG gücü motor hacmi yazmıştık. O yıllarda vergiye esas değildi, motor hacmi için 2binin üstü ve altı vardı. Küsuratları kimse sormaz, kullandığı arabada olsa kimse bilmezdi. Ben de olduğu gibi 2800 yazmıştım. Bilgilerim dahilinde doğrusur diye bir form doldurdum. Aynı rakamlar ruhsata geçti. Hoşuma gitmişti. Medeni memleket gibi, modern devlet gibi, imzanın kıymeti var gibi.

Sonra bir gün vergim üç katına çıktı. Nasıl hesaplandı, niye 3 oldu da mesela 3.6 katına çıkmadı... bu konuda bilgilendirilmedim. Senelerce kullanılması için satılan bir üründe bunun bir günde olması bence adil değildi. Yanlıştı. Gel zaman git zaman, muayene yerleri doldu. Tekarar ruhsat yenileniyor. Beygir güçleri kW cinsinden olacak, istiap haddiyle iligli bir kaç tanım farkı var vs... Motor hacmini de artık daha net biliyorum: 2835. Yine imzamı attım, beygir gücüyle ilgili dönüştürmeyi memur kontrol etmedi, eski ruhsatta birim yazmazdı zaten. Motor hacminin neden değiştiğini de soran olmadı.

Vergi sistemi, sistemli değil. Arkadaşların yazdığı gibi akıl, mantık almayan tarafları var. Mantığın olmadığı yeri, zamanla vicdan da terkeder. Bunlar için doğrusunu yazmış değilim. 2499 yazıp daha az vergi ödeyebileceğimi, bunu gerekirse onaylatabileceğimi de iyi biliyorum. Veya ödediğim vergiye göre 165 cc daha hakkımın olduğunu ama yine de kullanamadığımı da biliyorum. Sadece doğru yazmak için doğrusunu yazıyorum. Sistem gerçekten adaletsizse alacağımız olsun.

Yanlış yazılmaz. Söylenmez de, ama katiyen yazılmaz. Bunun kötülüğü zamanla çok büyük olur. Önce paranoyak olursunuz. Sonra hesabınızı, daha sonra da kendinizi bilmezsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

babanın arabası aslında 730 da, arkasına 750 yazdırıp kakalamış olmasınlar sakın

eskiden 316'ları 320, 325 330 yaparlardı hatta ///M3 yazdıran bile vardı

• devlet ruhsatı öyle verdi
  •  MTV'yi daha az ödeme taktiği
  • başlığı görünce zaten anladım gereksiz bir konu olduğunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: 265_deadman

Eğer bir aracınız varsa ve MTV vergisi çoksa o arabaya tıpkısının aynısı kadar benzeyen bir aracı ruhsata yazın.
    Örnek:
    BMW 750i'niz var ve ruhsatta 730i yazıyor. Aracınızın yıllık vergisi 436 TL'dir ama ruhsatta 750i yazsaydı yıllık vergisi 1227 TL olacaktı.

ruhsatla vergiyle falan uğraşacağına kimliğinin isim kısmına başkasını ismini yaz,

mesela rahmi koç yaz,

hiç böyle sorunların kalmasın.
  • Milletin kaçırdığı vergiyi elektrigi vs de biz ödüyoruz,70 milyonun,tüyü bitmemiş yetim hakkı yemek ? Allah kimseye bu yükü göstermesin...
  • quote:

babanın arabası aslında 730 da, arkasına 750 yazdırıp kakalamış olmasınlar sakın

arkasında bir şey yazmıyor, beni kakalayan babam da olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanil

quote:

Orijinalden alıntı: cemalnalga30

bakkal defterimi hocam bu ruhsata kurşun kalemlemi yazıyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: ehed

Allah'a şükür biz ailemizden hep devlete vergini vermeyi, kaçak, köçek iş yapmamayı hem ahlaki hem de vicdani bir görev-sorumluluk bilinciyle yetiştirildik. Ama maalesef söylüyorum ki zaten bilginiz dahilinde ne kadar vergi verirsek verelim hiç düze çıkamıyoruz. Geçici olarak konulan vergiler kalıyor, alabildiğinden alıp(güçsüz-memur-işçi) kaçıranlardan (maliye bakanı söylemişti-vergi yükü fazla olduğunu kabul edip bunun sorumlusu vermeyenlerdir diye bir beyanatı var) alamıyor. Sen kendine düşen mükellefiyeti-sorumluluğu yerine getiriyorsun ama onlar getiremiyor, benim-sizin suçum-suçunuz ne burada ???

Hem senden alamadıklarının vergisini alıyor, hem de denetleyip cezayı müeyyideyi uygulayamıyor. Sonra gelir lazım olunca 4 tl lik sigarayı 6 tl yapıyor, marketlere "kaçak sigara satmıyorum suça ortak olmuyorum" diye reklam-afiş artık herneyse astırıyor.

Hasbelkader oturduğun evin dışında bir ev daha alıyorsun, 1.5 aylık kira gelir vergisine 0.5 aylığı emlak vergisine gidiyor, he bir de kiracın kirayı ödemediğinde tahliyeydi-icraydı mahkemeye veriyorsun 4 ayda tahliye kararı çıkıyor, bu arada kiracı evi çoktan terketmiş, ee bari icradan alacağını tahsil edeyim diyorsun ne mümkün.

Keşke her kesimden istinasız vergiler alınabilse ve vergiler düşse, keşke.....

Bunun tek bir açıklaması var , oda , şirketlerin en az hükümet kadar güçlü olması, hatta Abd'de dahada güçlüdür diyenler var. Bunun etkisini azaltmak için "Occupy Wall Street" tarzında organizasyonlar düzenliyorlar, ancak kesinlikle devrim yapacak kapasiteleri yok, çünkü kendi bindikleri dalıda kesemezler. Her ne kadar bu gün Amerikan orta sınıfı borçlu olsada, sıkıntı çeksede genede Dünya ortalamasının üzerinde kalıyorlar çünkü. Tek yapmak istedikleri işte bu vergi işlerine bir çeki düzen sağlamak.

T.C'de durum ne olur, bilinmez. Ha gözünü çok karartan varsa şöyle bir atasözüde var:

At binenin, kılıç kuşananın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 18 Kasım 2011; 15:45:18 >

• quote:

quote:

daha yüksek ihtimal budur, baban yemiş seni
  • quote:

quote:

quote:

daha yüksek ihtimal budur, baban yemiş seni

DH'de tescillenen yılın kakalama olayı olarak kayda geçirebiliriz bunu

Kakalama olayları diye bir kategori olsa konu dışında falan güzel olurdu aslında...

• Resmi evrakta tahrifat yapmak gibi yüz kızartcı bir suçu göze aldınız ise şimdi sıkı durun.

Ben MTV'yi daha az ödeme taktiğini değil; hiç ödememe taktiğini vereceğim.

1. Photoshop programı edinin. Bulamayanlar için paint de olur.
    2. Renkli yazıcı (mümkünse tonerli) alın. Alamayanlar yandaki internet kafeye gitsin. Buradaki püf nokta yazıcının renkli çıktı alabilmesi unutmayın.
    3. Yandaki kırtasiyeden kağıt alın. Alamayanlar size ne denir bilmiyorum.

Artık evde kendi imkanlarınız ile para basabilirsiniz...
  • Hükümet vergi değil haraç topluyor o yüzden kimse "vergi kutsaldır" muhabbetine girmesin. Vergi değil ama kaçak elektriğin parasını senden kesiyorlar onu da devlet koydu diye kutsal mı şimdi? Senden 10 kat zengin ülke senin ülkendeki kadar vergi almıyor. Vergi kaçakçılığı gibi aptalca bir muhabbete hiçbir salak girmesin vergi kaçakçılığı vatandaşın değil devletin sorunudur. Eeee biz vergi toplayamıyoruz o yüzden benzinden telefon faturasından birde elektrikten daha fazla vergi alacağız ehehehehhehe. Bunu destekleyende ekmeğe sürülecek akıl yoktur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

Hükümet vergi değil haraç topluyor o yüzden kimse "vergi kutsaldır" muhabbetine girmesin. Vergi değil ama kaçak elektriğin parasını senden kesiyorlar onu da devlet koydu diye kutsal mı şimdi? Senden 10 kat zengin ülke senin ülkendeki kadar vergi almıyor. Vergi kaçakçılığı gibi aptalca bir muhabbete hiçbir salak girmesin vergi kaçakçılığı vatandaşın değil devletin sorunudur. Eeee biz vergi toplayamıyoruz o yüzden benzinden telefon faturasından birde elektrikten daha fazla vergi alacağız ehehehehhehe. Bunu destekleyende ekmeğe sürülecek akıl yoktur

Neden her mesajında konuyu hukumete getiriyorsun

Amacın bilgi paylaşımından çok siyaset yapmak
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.