Merhaba arkadaşlar. Yeni Wifi 5 (AC) modem arayışındayım. Bürçem Maksimum 1000TL Gördüğüm kadarıyla bazı özellikler yeni cihazımda olursa iyi olacak. Bunlardan : MU-MIMO olmazsa olmaz bir özellik mi ? (Çoğu cihazda bu özelliği göremedim) Dağlar kadar fark yaratıyor mu ? Beamforming Olmazsa olmaz mı ? Bu özellikler çok önemliyse, bu şekilde modem tavsiyesi yapar mısınız ? Teşekkürler. |
MU-MIMO olmazsa olmaz mıdır ?
-
-
Yararlı bir döküman olduğu için ekliyorum.
-
Hocam ben veri yolundan yani MU-MIMO dan örnek vereyim. Çünkü AC den sonra bence en önemli özellik bu.
Eski kullanıcılar bilir, eski telefonlu internet hatlarında biri film izlediği zaman diğerlerinin interneti kasardı. Günümüz modemlerinde artık bu durum oldukça azaldı. Bir kullanıcı ağda film izlerken diğeri Tv den takılmadan Netflix izleyebiliyor.
İstanbuldan İzmire, köy yollarını, çift şeritli yolları yada otobanı kullanarak gidebilirsiniz. Seçim size kalmış. MU-MIMO da bu tarz bir teknoloji. Olmazsa olmaz değil fakat olsa çok iyi olur.
Bu tür cihazların genelde 5 yıl kullanıldığını düşünürsek bence olması çok iyi olur.
AC seçimi ile maçı zaten kazanmışsınız fakat diğerleride çantada bulunsun. Keenetic HERO DSL tavsiye ederim.
-
Hocam Hero DSL fiyatı beni aşıyor.
Keenetic Extra DSL'de MU-MIMO değil de, MIMO varmış.
Beamforming var mıdır bilemiyorum.
Extra DSL nasıl olur acaba ? Yada başka cihaz tavsiyeniz var mıdır ?
-
-
Hocam Hero DSL de ısrar ediyorum fakat olasılık yoksa, o zaman bende Zyxel VMG3625-T50B diyorum.
Extra DSL de beamforming yok.
-
Acaba Tenda V12 veya TP-Link Archer VR400 nasıl ?
Her ikisinde de Beamforming ve MU-MIMO desteği mevcut.
Zyxel VMG3625-TB50'de Beamforming ve MU-MIMO mevcut mudur ? Araştırdım ama bulamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FxmaN -- 12 Ağustos 2022; 2:31:23 > -
dört kapılı araca dört kişi aynı anda binmek ve inmek var.
bir de tek kapılı veya iki kapılı araca aynı anda dört kişi binmek ve inmek var.
bekleme gibi bir derdin yoksa, gerek yok yani.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X