Şimdi Ara

muaf derslerin yerini ney alır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu sene 5 dersten muaf olmak istiyorum bu derslerin yerine hangi dersleri alabilirim muaf olduktan sonra?
    ben fizik kimya ingilizce tarzı dersler almak istemiyorum muaf olduktan sonra yine bular bşaıma bela olur mu?
    kısaca ben muaf olunca yerine hangi dersleri alacağımı nasıl ögrenirim?

mesela fizik 2 den muaf olup başıma fizik 1 i dert ederler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RockMeTr -- 16 Ocak 2013; 22:53:36 >

• Sen beş dersten muaf olmak istiyorsun da acaba üniversite seni muaf etmek istiyor mu?

Önemli olan intibak komisyonunun daha önce bu dersleri alıp başardığına ve ders içeriklerinin aynı olduğuna ikna olması. Fizik 2 den muaf olunca fizik 1 musallat olmaz, müfredatta ne varsa onları alırsın. Muaf olduğunu almazsın ve yerine bir şey konmaz. Ayrıca muaf dersler ortalamaya etki etmez.
  • Muaf olmak istiyorum diye bir şey yok maalesef. Şu şekilde olabilir. 1) Eğer dersin muafiyet sınavı varsa ki saydığın derslerin muafiyet sınavı olamaz. 2) Daha önceden o dersleri alıp başarılı olduysan Transkript'ini okula belge olarak göstererek.
  • ÜnivERSITE okurken tekrar üni.yi kazanınca alınan derslerden muaf olduk diyelim ortalamaya etkisi var mı? Yani eski üniversitede atıyorum matdan aldığım BB gene bb olarak geçip ortalamayı etkileyecek mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: s0ft

Sen beş dersten muaf olmak istiyorsun da acaba üniversite seni muaf etmek istiyor mu?

Önemli olan intibak komisyonunun daha önce bu dersleri alıp başardığına ve ders içeriklerinin aynı olduğuna ikna olması. Fizik 2 den muaf olunca fizik 1 musallat olmaz, müfredatta ne varsa onları alırsın. Muaf olduğunu almazsın ve yerine bir şey konmaz. Ayrıca muaf dersler ortalamaya etki etmez.

bütün durumlar için muaf olunan dersler ortalamaya alınmaz mı. Öğrenci işlerini Aradım muaf olduğun not geçer ve ortalamayı etkiler diyor okulun onunla ilgili yönetmeliğine bulamadım kime sorsam ortalamayı etkilemez diyor fakat öğrenci işleri canımı sıktı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muaf dersler ortalamaya dahil değil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • muaf dersler etkilemez aöf sınavlarında aldığın AA'lar dahil olur.
  • konu hort olacak ama neyse..

ben Kamu yönetiminde (4 yıllık) okurken Türk dili AA, İngilizce AA, Atatürk İlke ve İnkilapları AA idi.. şimdi adalet e girdim, bu derslerden muaf olma durumum varmış.. AA ile geçtiğim bu derslerden muaf olursam ortalamaya etkisi olacak mı yoksa muaf olduğum için etkisizmi kalacak ? nasıl olacak bilgisi olan vardımıdır?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.