Şimdi Ara

Muayeneye giderken kesilen trafik cezası ve itiraz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
45.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Arkadaslar davada hakli bulundum ve ceza iptal edildi. Muayenesiz arac kullanmanin cezasi bellidir ve tarafimiza kesilen ceza aracin yola cikmaya uygunsuz olmasini sadece muayenesiz olmasina baglar nitelikteydi. Anladigim kadariyla yukarida belirttigim 600 TL cezasi olan madde muayenesiz arac kullanmanin yani sira aracin yola cikmaya uygunsuz olmasini gerektiren bir durum olmasi gerekliligini tasiyor. Araciniz muayeneden gecmenize engel bir durum tasiyorsa veya yetkili kisi tarafindan boyle bir durum tespit edildi ise itiraziniz olumsuz sonuclanacaktir.

Itiraz dilekcesinde aracin muayene istasyonuna seyri sirasinda ceza kesildigini, muayene icin ceza gununden once alinan tarihli rezervasyon ciktisini ve muayeneden gecti raporunu ekleyerek aracin yola cikmasina engel herhangi bir durum olmadigini kanitiyla belirttim.

Son olarak lutfen itiraz etmis olmak icin itiraz etmeyin. Haksiz bulunmaniz durumunda cezanin yani sira tarafiniza masraf yansitilir, hic yoktan cebinizden daha fazla para cikar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 6 Aralık 2016; 20:30:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cause_of_death

@Meticulous

Arkadaslar davada hakli bulundum ve ceza iptal edildi. Muayenesiz arac kullanmanin cezasi bellidir ve tarafimiza kesilen ceza aracin yola cikmaya uygunsuz olmasini sadece muayenesiz olmasina baglar nitelikteydi. Anladigim kadariyla yukarida belirttigim 600 TL cezasi olan madde muayenesiz arac kullanmanin yani sira aracin yola cikmaya uygunsuz olmasini gerektiren bir durum olmasi gerekliligini tasiyor. Araciniz muayeneden gecmenize engel bir durum tasiyorsa veya yetkili kisi tarafindan boyle bir durum tespit edildi ise itiraziniz olumsuz sonuclanacaktir.

Itiraz dilekcesinde aracin muayene istasyonuna seyri sirasinda ceza kesildigini, muayene icin ceza gununden once alinan tarihli rezervasyon ciktisini ve muayeneden gecti raporunu ekleyerek aracin yola cikmasina engel herhangi bir durum olmadigini kanitiyla belirttim.

Son olarak lutfen itiraz etmis olmak icin itiraz etmeyin. Haksiz bulunmaniz durumunda cezanin yani sira tarafiniza masraf yansitilir, hic yoktan cebinizden daha fazla para cikar.

Masraf dediğin 10 TL tebligat ücretinden ibaret.
    Herşeye itiraz edin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bunun neyine itiraz edilir ki ? Kusurlusunuz, cezanızı ödeyeceksiniz.

O zaman ehliyetsiz araç kullanan ve çevirmede yakalanan da, ehliyetim evde kalmış almaya gidiyordum ceza kesmeyin desin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yolcum

Bunun neyine itiraz edilir ki ? Kusurlusunuz, cezanızı ödeyeceksiniz.

O zaman ehliyetsiz araç kullanan ve çevirmede yakalanan da, ehliyetim evde kalmış almaya gidiyordum ceza kesmeyin desin..

Mesaji tamamini okumamissiniz belli ki.
  • Muayenesi geçmiş bir araca ceza yazılması doğal. Babacan bir hakime denk gelmişsiniz bence. Aracın muayenesi yok veya süresi geçmişse trafik şubesinden aracın muayeneye götürüleceği güne özel 1 günlük trafik çıkış belgesi almanız gerekirdi.
    Ekleme: ya da çekici ile götürülmesi gerekir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 6 Aralık 2016; 20:47:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0z0z

Muayenesi geçmiş bir araca ceza yazılması doğal. Babacan bir hakime denk gelmişsiniz bence. Aracın muayenesi yok veya süresi geçmişse trafik şubesinden aracın muayeneye götürüleceği güne özel 1 günlük trafik çıkış belgesi almanız gerekirdi.

Ya ben anlatamiyorum ya da konunun tamami okunmadan cevap yaziliyor. Muayenesiz arac kullanmanin cezasi 92 TL'dir. Tarafima kesilen ceza ise 600 TL'liktir. Yaptigim itiraz buna yonelikti ve hakliydim da.
  • cause_of_death C kullanıcısına yanıt
    Hocam boşver kazanmışsın işte örnek bir davranış

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 602 lira ceza ticari araçlara. 92 lira ceza hususi araçlara diye biliyorum. Neyse geçmiş olsun geçen ben de muayene süresi unutkanlıktan 15 gün geçmiş olan hususi aracı muayeneye götürdüm aklıma da geldi şimdi polis durdursa ceza yerim diye :)

• Hocam sonuna kadar haklısın zaten yazan polis kıllık yapmış gibi duruyor yaz 92 lira muaynesizlik cezasını gönder gitsin.İyi yine uğraşıp iptal ettirmişsin

• BekiRoRo B kullanıcısına yanıt
    30 tl
  • 602 TL
  • 31 Mayıs 2014 Cumartesi günü polis denetiminde görevli arkadaşın muayene geçerlik tarihinin 1 Haziran 2014 günü olduğu ikazı ile hemen emisyon denetimi yaptırın ve tüv'den randevu almam gerektiği hatırlatıldı. 3 gün sonra salı günü aynı kavşakta aynı polis aracı durdurup, evrakları kontrol etti emisyon tamam tüv randevu cezalı olarak cumartesi gününe alınmış o da tamam her hangi bir sıkıntı yok devam edebilirsin demişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cause_of_death

quote:

Orijinalden alıntı: 0z0z

Muayenesi geçmiş bir araca ceza yazılması doğal. Babacan bir hakime denk gelmişsiniz bence. Aracın muayenesi yok veya süresi geçmişse trafik şubesinden aracın muayeneye götürüleceği güne özel 1 günlük trafik çıkış belgesi almanız gerekirdi.

Ya ben anlatamiyorum ya da konunun tamami okunmadan cevap yaziliyor. Muayenesiz arac kullanmanin cezasi 92 TL'dir. Tarafima kesilen ceza ise 600 TL'liktir. Yaptigim itiraz buna yonelikti ve hakliydim da.

hocam birinci mesajını editle.. ilk mesajı okuyup gömüyorlar direk....

• trafik şartlarına uymayan araca ceza kesip trafiğe salmakta enteresan bi durum :)

(konu sahibine demiyorum yanlış anlaşılmasın, ilgili maddenin saçmalığından bahsediyorum.)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.