Şimdi Ara

Mucize ve Olasılık Üzerine (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
1.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: torlofan

Kur'an daki belirgin 19u ekliyim, onu unuttum. Besmele Kur'an daki en önemli cümledir. Tüm Müslümanlar en çok o cümleyi söyler hayatlarında ve 19 harftir. 1 tane üzerinde 19 vardır diye ne anlama geldiğine dair hiç bir belirti olmayan ayrı bir cümle/ayet vardır ve en kısası 3 en uzunu 286 ayetten oluşan 114 tane sure vardır o da 6*19=114 şeklinde ifade edilebilir yani yine bir 19 vardır. Burdan bir takıntı çıkar yani 19 kesinlikle ilginçtir, diğer sayılar gibi değil yani, kitabı ister Muhammed ister Allah yazdı diye düşünelim kesinlikle 19 sayısı ile ilgili bir ilginçlik var. Ben Reşat Halifeden önceki Müslümanlar da bu ilginçliği görmüştür diye tahmin ediyorum ama bilgim yok inceleyeceğim tarihte 19 ile ilgili neler denmiş.
    Sure sayısının 19 katı olduğunu ayrı bir mucize olarak söylemen bence yanlış. Çünkü zaten surelerin başında besmele oluyor aynı sayıda olması muhtemel. Tevbe suresinde olmayan besmeleyi de daha sonradan eklemesi hiç büyük bir olasılık değil.

Ayrıca besmeledi harfleri ya da kurandaki harfleri sayarlarken mesela şeddeli harfleri bazıları tek bazıları iki sayarlarmış eskiden. Çift sayınca sayınca besmele de 19 harf çıkmaz. Ekleyeyim istedim.

Bunun yanında önümüze olmayan olasılıklarda konulmalı. Bütüncül resme bakamazsak gerçeği göremeyip aynı yukarıda verdiğim gibi 100 sayısı gelme durumundaki gibi yanılgıya düşeriz.

Mesela kendim saymadım ama bir sayıma göre kuranda 77437 kelime, başka bir sayıma göre de 77934 kelime vardır ama ikisi de 19'a bölünmez.

Kuranda 323015 harf vardır ama bu da 19'a bölünmez. Örnekler çoğaltılabilir. Bunca farklı parametre içinden bazılarının 19'a bölünebilmesi zaten olası. Madem mucize hepsi bölünsün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3559F3B6A

Arkadaş sana önermiş zaten gürkan engini. Eğer matematikten pek anlamıyorsan ve artı olarak zaten inanıyorsan sana mucize gibi gelecek yüksek ihtimal.

Alıntıları Göster
    bakıyorum şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: torlofan

gürkan engin diye arat youtube da uzun uzun 4-5 tane video var. Hepsini izlemen lazım.

Bakalım sen ne göreceksin bir inanan olarak.
    bakıyorum hocam şimdi
  • Savaşırken de barış yanlısıdır ayetler aslında.

Dediğim gibi benimkisi bir öneri, Muhammed'in profilini çıkartmanı isterim senden ayetlere göre. Atıyorum 610 da ilk defa iddiada bulunmuş, 611de şuraya gelmiş, 615te şu olmuş falan filan diye tahminen kronolojik olarak tek tek ayetlerin yanına yazarak bir profil çıkartman bakış açını değiştirmeni sağlayabilir.

Ne yaparsam doğru görünür mantığı bende yok ancak ne yaparsam yanlış görünür düşüncesini hiç taşımadım. Bana çelişki olarak görünen kısmın gördüğümden farklı bir açıklaması var mı diye araştırdım ve neredeyse hepsinde buldum. Şüphemin boyutunu sana söyledim, kitabı Muhammed'in yazamayacağına ikna olsam bile hala daha Allah'tan geldiğini kabul etmek istemedim daha ne kadar şüphe edebilirim ki?

Senin o konuda yazdığın ayetlerin çoğunda çelişki yoktur bu arada. Sen net bir kitap istiyorsun daha çok biraz sıkıntın ondan kaynaklanıyor. Ben de öyle isterdim yalan yok ama kitabı yazan böyle yazmış, zaten Muhammed yazsaydı bu kadar muallak olmazdı bu kitap emin ol.

İnsan istediği herşeyi yüceltebilmek üzere tasarlanmış bir varlıktır. Ben bu kitabı Muhammed'in yazamayacağına ikna olduğum için sonunda Müslüman oldum. Savunma yapmıyorum ben Kur'an da olanı anlatıyorum, benim, senin veya başkasının inananlar dahil dediğinin bir önemi yok bu kitap Allah'ın kitabı. Sana veya okuyanlara bakış açısı sunmaya çalışıyorum sadece. Ölünce anlayacak herkes ne yaptığını bu hayatta.

Dediğim gibi bir kitap yazmaya başladım ve yazımı uzun sürecek. Kronolojik olarak açıklayacağım elimden geldiğince kitabı.

• Şimdi bir de tüm tartışmaya hiçbir yaratıcının olmadığı senaryodan bakın.

Tam bir ironi; kumdan temelin üzerine beton kat projesini tartışan çocuk ruhlu insanlar görüyorsunuz, kızamıyorsunuz da, ruhun dinlenmesi ve anlamsızı anlamlandırması için böyle hurafelere ihtiyacı var.

Kim acı hakikati kabûl etmek ister ki? Zaten ne değişir hakikati görüp kabûllensen bile bir başınayken?

--

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsdister -- 23 Mart 2019; 22:49:33 >
  • "Sure sayısının 19 katı olduğunu ayrı bir mucize olarak söylemen bence yanlış. Çünkü zaten surelerin başında besmele oluyor aynı sayıda olması muhtemel. Tevbe suresinde olmayan besmeleyi de daha sonradan eklemesi hiç büyük bir olasılık değil."

Ben böyle bir iddiada değilim. 114 tane sureye ayrılmış bu kitap onu diyorum. Besmele kimine göre ayettir kimine göre değildir o ayrı bir tartışmadır ama kesin olan bir şey var ki 19 harften oluşur ve herhangi bir Müslümanın en çok kullandığı cümledir.
    1- Kur'an ın ilk cümlesi ve Müslümanların en çok kullandığı cümle 19 harfli
    2- Kur'andaki sure sayısı 19*6=114 adet
    3- Üzerinde 19 var diye ne anlama geldiği belli olmayan müteşabih bir ayet var.
    Bunların hepsi nesnel şeyler. Bir takıntı var 19a demek tutarlı. Öyle 2-3-4-6 falan olsa ben de düşünmezdim de 19 öyle sürekli bulacağın bir sayı değil. İster Muhammed yazsın ister Allah; 19 ilginç benim iddiam bu sadece.

Mucize görmüyorum ben 19 ile alakalı. Kur'an 19 üzerine kurulmamıştır onu diyen hatalıdır diyorum zaten. Bazı parametreler diye geçiştirilemeyecek şeyler bunlar ancak.

Şedde,esre,ötre vb. bunlar eklemelerdir. Orjinalde yoktur. Zaten bu da benim için başka bir bakış açısı getirmiştir. Bu kitap Türkçe, Çince falan olsa idi böyle anlamlandırma olamazdı daha net olmak zorunda olurdu. Arapça öğrenince daha da net fikirlere sahip olacağım bu hususta inşallah.

• fsdister kullanıcısına yanıt
    Öyle tabi ki. İsteyen inanır istemeyen inanmaz. Ölünce bileceğiz kim haklı imiş kim haksız. Ben haklı isem dirileceğiz sen haklı isen dirilmeyeceğiz.
  • fsdister kullanıcısına yanıt
    "ruhun dinlenmesi ve anlamsızı anlamlandırması için böyle hurafelere ihtiyacı var." Amaç var olmazsa, biz de var olmayız. Bu, varlığımızı anlamlı kılma çabası.

Ajan Smith: Bay Anderson paketimi aldınız mı?

Neo: Evet.

Ajan Smith: Güzel. Beni gördüğüne şaşırdın mı?

Neo: Hayır

Ajan Smith: O halde biliyordun.

Neo: Neyi?

Ajan Smith: Bağlantımızı, aslında nasıl olduğunu tam olarak anlamadım belki bir parçan bana karıştı ya da üst üste yazılıp kopyalandı ancak şu anda geçersiz. Asıl önemli konu olanların bir nedeni olması.

Neo: Peki bu neden neymiş?

Ajan Smith: Seni öldürdüm Bay Anderson. Gözlerimde ölmeni izledim hatta bundan keyif aldım diyebilirim. Ama sonra bir şey oldu, imkansız olduğunu biliyordum ama yine de oldu, beni yok ettin Bay Anderson. Kuralları biliyordum, ne yapmam gerektiğini de biliyordum ama yapmadım, yapamadım. Öylece durmak zorunda kaldım. Kurallara uymadım ve şimdi senin yüzünden buradayım Bay Anderson. Senin yüzünden artık bu sistemin bir ajanı değilim senin yüzünden değiştim. Artık makine değilim [Eli ile kulaklığın olmadığını gösterir.] yeni biriyim ve senin gibi özgür biriyim diyebiliriz.

Neo: Seni tebrik ederim.

Ajan Smith: Teşekkür ederim. Ancak senin de bildiğin gibi görünüş yanıltıcı olabilir. Bu da beni neden burada olduğumuz konusuna getiriyor. Özgür olduğumuz için burada değiliz özgür olmadığımız için buradayız. Kaçmak için bir nedenimiz yok, şunu inkar edemeyiz çünkü ikimizde çok iyi biliyoruz ki amaç olmazsa biz de var olamayız [Yandan başka bir Ajan Smith çıkar.] Bizi yaratan işte o amaç. Bizi birleştiriyor, amaç bizi çekiyor, yol gösteriyor, harekete geçiriyor. Amaç hareketlerimizi tanımlıyor bizi birbirimize bağlıyor. Sizin yüzünüzden buradayız Bay Anderson senin bizden almaya çalıştığını senden almak için buradayız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3559F3B6A -- 23 Mart 2019; 23:13:54 >

• torlofan T kullanıcısına yanıt
    Matematiği yanlış yapıyorsun.

Mesela birinci öncülde söylediğin şeye cevaben. Besmelenin harflerinin ne zamandan beri 19 sayıldığı benim içşn bir muamma ama yine de 19 sayıyor olsak bile. Orada bir şey söylüyor cümle gibi. Bunun olasılığı 1/19 bile değil çünkü 1 harfli cümle olmaz. Bir başlangıç cümlesinin hangi sayılar arasınsa yoğunlaştığına bile bakılmalı. İstatistikte standart sapma denilen şeye benzer. Olasılıkların yoğunlaştığı kısımlar. Yani en basit anlatımıyla anlatayım. Bir başlangıç cümlesi yüksek ihtimalle 15 veya 24 harf arasında oluyorsa bunun olma olasılığı 1/10 dur kabaca.

İkinci öncülde ise elimizde 1/19 olasılık var.

Şimdi. Neden sure sayısını kattık da harf sayısını katmadık? Onun için de olasılığı arttırmalıyız. Bu tutmadı ve tutmama olasılığı 18/19 du.

Ee. Sure sayısını katıyoruz da harf sayısı nerede? Onun içinde olasılığı arttırmalıyız. Bu da tutmadı ve tutmama olasılığı 18/19 du.

En basit anlatımla. Elimizde dört veri var. İkisi tutacak ikisi tutmayacak. Tutacakların olasılığı 1/10 ve 1/19, tuutmayacakların olasılığı 18/19 ve 18/19.

Bunların hepsi aynı anda olduğu için yani matematikteki "ve" bağlacı gerektiği için çarpıyoruz 324/68590.

Bir de yer değiştirebilirlerdi. Yani harf sayısı 19'a bölünseydi o mucize sayılacaktı bu yüzden bu olasılıklarjn yer değiştirmiş halini de hesaplamalıyız. 4 verimiz var. Bunlar 4 fakföryel yani 24 farklı şekilde sıralanabilir. Sonuçla çarpıyoruz. 7776/68590 yani yüzde 11 civarı bir olasılık. Ve bu çok büyk bir olasılık değil. Mesela hece sayısı yok işin içinde.

Belki bir yerlerde hesap hatam vardır olabilir üstünde çok düşünmedim. Ama sağlamayan şeylerin olasılığı arttırdığını anlatmaya çalıştım anlamışsındır umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3559F3B6A -- 23 Mart 2019; 23:58:11 >

• Ben bir ispat/mucize bulmaya çalışmıyorum 19 üzerinden. 3 farklı şey var 19 ile alakalı onu dedim. Basit şekilde bakarak söylüyorum bir takıntı olduğunu. Hem ayet yazacaksın, hem kitabı surelere ayıracaksın ve 19 katı olacak şekilde ayıracaksın hem de kitabın en önemli cümlesi 19 harften oluşacak. Kimin ne saydığının önemi yok besmele Arap harfleri ile 19 harften oluşur. Şedde, esre, ötre gibi Arap diline ekleme olan şeyleri sayarsak artar harf sayısı.

Senin dediklerine katılıyorum başka şekillerde bakarsak 19 ile alakalı olmayan sayılar çıkar. 19 üzerine kurulmuştur demek hatalıdır ancak senin gibi 19 hiç yoktur gibi de bakamam. Bu 19 ile ilgili matematik bilimini bilmeyip sadece sayı saymayı bilen adam için bir şeyler vardır. Üzerinde 20 var diye ayet yok, 25 var diye ayet yok, üzerinde 19 var diye ayet var, diğerlerine ulaşmamızı sağlayan şey bu ayet/cümle.

Adam kitabı okuyor bir tane ayet okuyor üzerinde 19 vardır diye. Ulen diyor neyin üzerinde 19 var acaba diye soruyor, bakıyor besmele 19 harften oluşuyor, bakıyor surelerin toplam sayısı da 19 sayısının 6 katı kadar.

Birileri de gidiyor başka yerden 19 ile alakalı bir şeyler buluyor. Bunlar bilimsel değil, mucize hiç değil. Ancak çıkan sonuçlar ilginç. Üzerinde araştırma yapılması gereklidir benim için. Bu 19 cular farklı bakıyorlar ve doğru şekilde çıkarım yapmıyorlar, 2 ayeti 19a uymuyor deyip atma cesaretinde bile bulunuyorlar.

Senin dediğin gibi bir olasılık hesabı yapmıyor 19cular bildiğim kadarı ile sayma hesabı yapıyorlar. Senin olasılık hesabın da nesnel değil gibi duruyor, ancak dediğim gibi senin gibi düşünüyorum ben de zaten bu kitap 19 üzerine kurulmuş bir kitaptır demek hatalıdır.

Senden farkı 19 sıradandır demiyorum bir ilginçlik var 19 ile alakalı. Bu bir mucize ile sonuçlanmaz ancak inanmak isteyenlere yol gösterici, sapıtmak isteyenlere yol saptırıcı şekilde olabilir. Bilinçli bir şekilde üzerinde 19 var diye müteşabih bir cümle/ayet koyulmuş. Bildiğin gibi ben müteşabih olanlara muhkem demem, o sebepten 19 şunun üzerinde bunun üzerinde diye iddiam yok, ancak 19 cuların bulmuş olduğu 19 ile alakalı şeylerin %80-90ı tesadüfen bulunacak şeyler değil gibi duruyor. Yapılan çıkarımlara katılmam mümkün değil. 19 konusunda Edip Yüksel bir mezhep savunucusu kadar körleşiyor. Dediğim gibi ben de bir ara eğileceğim bu 19a tek tek ele alacağım 19cuların iddialarını. Büyük ihtimalle bir kısmını red edeceğim bir kısmı ise tutarlıdır diyeceğim.

İlk mesajda yazdığım yazıya gürkan engin video çekecekmiş. Cevap ver diyorum vermiyor. Şimd de sana yazdığım yukarıdaki yazıyı modifiye edip ona gönderdim. Daha açıklanmış hali. Sen de bir oku bakış açının yanlış olduğunu anla diye buraya da atıyorum.

Yazıyı değiştirdim. Değiştirilmiş hali aşağıda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3559F3B6A -- 24 Mart 2019; 21:28:45 >
  • Ben 19cu değilim. 19 üzerinden mucize de beklemiyorum. Bakış açım net 19 ilginç bir sayı. Bu kadar

Başka hiç bir iddiam yok.

19cular bana göre de iddialarında tutarsızdır ancak 19 ile ilgili 100 şey söylemişler ise bunların 100ünü de red edecek değilim. Benim öyle bir bakış açım hayatta hiç bir şeye karşı olmaz. Elimden geldiğince herkesten tutarlı doğruları bulmaya çabalarım. 99 tanesi bile yanlış olsa 1 tanesinin doğru olduğunu iddia ederim ben yine de.

Senin burdaki yazdığın da onların yaptığının bir benzeri; nesnel bir yöntem değil. Parametreleri sen belirleyip kafana göre olasılık hesabı üretiyorsun. "Bir başlangıç cümlesinin hangi sayılar arasınsa yoğunlaştığına bile bakılmalı" sen bu parametreyi belirleyemezsin örnek olarak. Onlar nasıl ki belli parametreler belirleyip ordan şu olursa burdan bu olursa tarzı bir hesap yapıyor ise senin burda yaptığın da onun bir benzeri. Kaldı ki onlar sayma hesabı yaparlar sen ise olasılık hesabı yaptığını söylüyorsun ama bence senin yaptığının olasılık ile alakası da yok.
    Besmelenin 19 harf olmasının olasılığı diye bir şey sunamazsın. Böyle bir olasılık bulma yöntemi hiç görmedim. 15-24 harf arası olmalı başlangıç cümlesi ne demek?

Kaldı ki besmele ilk ayettir diye bir netlik yoktur. Besmele bir ayetin içinde geçen bir ifadedir ve tevbe suresi hariç kalan 113 surenin de başına konmuştur. Surelerden ayrıdır yani. Bunun sebebi konusunda da netlik yoktur.

Yani zandır bunların tamamı. 19cular hesap tutturmak için kimi yerde besmeleli kimi yerde besmelesiz hareket ederek zaten anlatmak istedikleri şeyleri sulandırmaktadırlar.

Kanalını izlerim Gürkan Enginin ancak güzel konular açıyor son zamanlarda, bakayım video yapıp ne cevap verecek.

Evet bir başlangıç cümlesinin hangi sayılar arasında olabileceğini söyleyebilirim. Çünkü o cümlenin kendi içinde 1 harf olması ile 20 harf olması aynı olasılıkta değildir.

Bu hesabımın nesi yanlış da olasılıkla alakası yok diyebiliyorsun. Üstte zaten o parametreleri yazdım. Bunlar benim kafamdan uydurduğum şeyler değil ki onların sunduğu argümanlar. Ve ben de bu argümanların içinde hangi parametreleri ee aldıklarını yazdım.

• bir cümlenin kaç harf olacağının olasılığı? nedir bu ben burdayım. Öyle bir olasılık hesabı nasıl olur?

diğerlerine birşey demiyorum eğer diğerleri onların iddiası ise. Onlar cevap versinler, iddia sahibi onlar neticede.

Ancak onların olasılık ile ilgili birşey dediğini hatırlamıyorum. sayma hesabı ile birşeyler buluyorlar. kiminde besmele ile sayıyor kiminde saymıyor, öyleki hesap tutmuyor diye 2 ayeti de Kur'an dışı ilan ediyorlar ve çuvallıyorlar zaten.
    Mesela anlamlı bir cümleye bakarız. Orada o cümle aşağı yukarı kaç harften oluşur diye hesaplarız. Hepsinin yoğunlaştığı bir sayı aralığı vardır. O aralıkta bir sayıya denk gelme olasılığı diğer sayılardan daha fazladır.

Örnek olarak. Türkçedeki kelimelerin çoğu 3 ve 6 harf aralığında oluşuyorsa rastgele bir kelime seçtiğimizde harf sayısı yüksek ihtimalle bu sayılar arasında olur. 1 veya 2 harfli ya da 10 harfli bir kelime seçme olasılığımız daha düşüktür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3559F3B6A -- 24 Mart 2019; 19:41:0 >
    Birkaç hatamdan ötürü yazıyı değiştirdim.

1) Besmele 19 HARFTİR
    2) 19'un katı kadar SURE vardır.
    3) Ha mim tablosunda ha ve mim HARFLERİ sayılır. Daha sonra bunlar 19'a bölünür. Besmeleler işin içine KATILIR. Ve bu ha mim tablosunda basamakların SAYI DEĞERLERİNİ TOPLAMAK da vardır.
    4) 19 ve 74 sayıları YAN YANA KONULARAK da mucize bulunur.
    5) Besmeledeki KELİMELER kuran boyunca sayılırken KELİMELER sayılır. Hatta bu sefer besmeleler işin içine KATILMAZ.
    6) Her suredeki ayetlerin toplam sayısından sonra o suredeki ayetlerin numaralarını tek tek YAN YANA YAZARAK elde edilen sayının BASAMAK SAYISI 19'a tam bölünür.
    Görüldüğü üzere elimizde oldukça bol mucize parametresi var. Hepsini değil sadece aklıma gelenleri yazdım.

KURAN BOYUNCA SAYIYORUZ. Birinci sayım besmele sayımı. Besmelenin harflerinin ne zamandan beri 19 sayıldığı benim içşn bir muamma ama yine de 19 sayıyor olalım. Olasılık 1/19.

İkinci sayım ise sure sayımı. Bu 19 katı çıktı yani elimizde 1/19 olasılık var. Sadece bu iki olasılığa bakarsak olasılı yüzde 0,2. Ancak sadece bunlar değil mucizeler diğer olasılıklarla BÜTÜNCÜL değerlendirmeliyiz.

Şimdi. Neden sure sayısını kattık da kelime sayısını katmadık? Çünkü onu da mucize kabul ediyoruz ya mesela beşinci öncülde. Kurandaki harf sayıları 19'un katı olsaydı o da mucize olacaktı. Onun için de olasılığı arttırmalıyız. Bu tutmadı ve tutmama olasılığı 18/19 du.

Ee. Sure sayısını katıyoruz da harf sayısı nerede? Onun içinde olasılığı arttırmalıyız. Bu da tutmadı ve tutmama olasılığı 18/19 du.
    Toplama? Bunların toplamı 19'a bölünüyor mu? Yeni veri geldi ve olasılığı 18/19. O da mucize ya hani çünkü.
    Basamakların sayı değerleri? Yine 18/19Yan yana koyma? O da yok. Yine 18/19Ebced hesabı? O da yok. Yine 18/19 Basamak sayısı? Yok yine 18/19. Yan yana koyarak basamak sayısı? Yine yok 18/19.
    En basit anlatımla. Elimizde on veri var. İkisi tutacak sekizi tutmayacak. Tutacakların olasılığı 1/19, tutmayacakların olasılığı 18/19.
    Bunların hepsi aynı anda olduğu için yani matematikteki "ve" bağlacı gerektiği için çarpıyoruz. Daha sonra da bunlar yer değiştirebileceği için (yani besmele sayısı 19'un katı olmasaydı da kurandaki harf sayısı 19'un katı olsaydı) 10'un 2li kombinasyonuyla yani 45 ile çarpıyoruz. Çıkan olasılık şu 495898225920/6131066257801 yani aşağı yukarı yüzde 8 gibi bir olasılık. Hiç sizin dediğiniz gibi milyarlarda ya da milyonlarda bir değil.

Buraya sadece aklıma gelenleri yazdım. Daha bir sürü şeyle bu olasılık artar oturup incelesem eminim. Örneğin yan yana koymalar da bile her tutmayan deneme için ayriyeten 18/19 eklenir. Yani olasılık aşırı artar. Tahmini olarak yüzde 25 derdim. Hesaplaması zor geldi. Bu yüzden ortada mucizelik bir şey, hele sizin hesaplarınız gibi çok düşük bir olasılık yok. Bu zaten OLASI.

• Bana hafızamı iyi zorlattın. Demek istediğini anladım şimdi. Doğru vardı bu tarz şeyler istatistikte. mod, medyan, ortalama, standart sapma bir de varyant mı ne vardı Tahmine yönelik çıkarımlar yapabilmek için kullanıyorduk. Kesin bir olasılık değildir bu yaptığın. Standart sapma ile tahminen atıyorum 6+- 0.1 aralığında %95i bulunur tarzında çıkarımlar yapmıyor muyduk? %99a getirirsek standart sapma atıyorum 0.1den 0.7ye çıkardı gibi birşeylerdi bunlar. 10 yıldan fazla zaman geçti net hatırlamıyorum şu anda. Yani 10 tane farklı renk bilye olan bir poşetten bilye çekme olasılığı gibi net bir olasılıktan bahsetmiyoruz burada, tahminden bahsediyoruz.

Bu adamlar bu tarz bir olasılık yöntemi ile hareket etmiyorlar ama bakalım ne diyecek videoda.
    Evey dediğin gibi hesaplar var.

Cümle için aynı şeyin uygulanıp uygulanamayacağından tam emin olamadığım için yeni hesaba onu katmadım. Yüksek ihtimalle vardır öyle birşey ama yine de bilmiyorum bir türkçecinin ya da arapçacının da girip görüş belirtmesi gerekebilir.

• Arkadaşlar günlerdir 19 aşağı 19 yukarı, rakamlara takılmayın, sesler ve ihtiva ettikleri frekansları araştırın gerçekten bu ne diye merak ediyorsanız,
    Tevrat tebliğinde de İncil tebliğinde de Kuran tebliğinde de cümle alem hep mucize arar sorar olmuş, sanki mucizeyi görünce inanacaklarmış gibi
    Tevratın da İncilin de Kuranın da ses frekansları ile birşeyler yapılabiliyor
    19 da nedir ya ilim çok daha derin
    Sevgiyle kalın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Buradaki hesap yanlış. 19'cular ardışıklık üzerinden değil 19'a tam bölünebilme üzerinden olasılık kuruyorlar. Ardışıklık üzerinden hesap çok zor olurdu ki 19'cuların öyle bir iddiası yok. Bazı iddiaları keyfi değil, tutarlı kriterlere dayanıyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.