Şimdi Ara

MUHABBET KUŞLARIM YUMURTLAYACAK MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
9.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öncelikle erkek muhabbet kuşumun dişinin üstüne çıkmaya çalıştığını gördüm. Sonra sıksık olmaya başladı, yani dişinin kuyruğuna ayağıyla basıp üstüne çıkmak istiyor sanırım. Dişi pek izin vermiyor oda farklı bi mesele. Son zamanlarda dişi kuşum yerde sık vakit geçirmeye başladı ve yerden aldıkları ip vb şeyleri yukarı çıkarmayı deniyorlardı. Sonra yuvalık taktım, içinde biraz talaş var. Birkaç gün incelediler ve bugün ilk defa içeri kafalarını soktuklarını gördüm.Ha erkek bazen değişik hareketler yapıyor yani dans eder gibi boyu felan uzuyor dişiyle ilgilenirken ve dişi bugün kafesin demirini kemiriyordu...Daha önce hiç yavru almadığım için size danışmak istedim.

1. Sizce yumurtlamaya mı hazırlanıyorlar?
    2. Tahminen ilk yumurtlamaları ne kadar sürer?
    3. Yanlarına geçici olarak bir kafes koyduk (içinde bir çift kuş), bu onları rahatsız eder mi?
    4. Yakında dişi için mürekkep balığı kemiği alacağım, bunun dışında almam gereken bişey var mı?
    5. Dişinin tek ayak üstünde durduğunu farkettim, biraz aksıyor, bu yumurtlamasını etkiler mi?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler, eğer ilgilenirseniz resimlerini atabilirim

• 1. Evet anlattıgınız seyler yumurtlamaya hazırlık görünüyor bu evrede kusları fazla rahatsız etmemelisiniz yumurtlasada yatmaz bu sefer yumurtaya yuvalıga sürekli bakmayın uzaktan izleyin kuslarınızı hergün taze yemini suyunu unutmayın

2.Yumurtlamarı onlara baglı zamanı geldiginde yumurtlarlar ne zaman isterlerse keyifleri bilir siz kuslara yumurta maması yapın 2 3 günde bir verin yumurtalar gelincede hergün yaparsınız

3.Kuslar rahatsızlık vermez siz onu korkutabilirsiniz fakat görmeseler daha iyi olur yeni kafesteki kuslar ilgi çekebilir eşlerin arası bozulabilir (düsük ihtimal) çifleşen kuslar aslında diğer kafesteki kuslarıda kızstırır

4.Mürekkep balıgı kemiği için geç kalmıssınız her zaman olması lazımdı yumurtaya yatan kusa özellikle dişiye ihtiyac cok daha fazladır kafeste kus kumuda mutlaka olmalı

5.Tek ayak üstünde normalde mutlu kuslar durur kuslar ne kadar süredir sizde aksama nasıl oluyor bir aksama varsa bunu veterinere danısmalısınız

• Benden bir tavsiye kesinlikle yuvaliga bakmayin yoksa disi sinirlenip yumurtulari kiriyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eski acik

1. Evet anlattıgınız seyler yumurtlamaya hazırlık görünüyor bu evrede kusları fazla rahatsız etmemelisiniz yumurtlasada yatmaz bu sefer yumurtaya yuvalıga sürekli bakmayın uzaktan izleyin kuslarınızı hergün taze yemini suyunu unutmayın

2.Yumurtlamarı onlara baglı zamanı geldiginde yumurtlarlar ne zaman isterlerse keyifleri bilir siz kuslara yumurta maması yapın 2 3 günde bir verin yumurtalar gelincede hergün yaparsınız

3.Kuslar rahatsızlık vermez siz onu korkutabilirsiniz fakat görmeseler daha iyi olur yeni kafesteki kuslar ilgi çekebilir eşlerin arası bozulabilir (düsük ihtimal) çifleşen kuslar aslında diğer kafesteki kuslarıda kızstırır

4.Mürekkep balıgı kemiği için geç kalmıssınız her zaman olması lazımdı yumurtaya yatan kusa özellikle dişiye ihtiyac cok daha fazladır kafeste kus kumuda mutlaka olmalı

5.Tek ayak üstünde normalde mutlu kuslar durur kuslar ne kadar süredir sizde aksama nasıl oluyor bir aksama varsa bunu veterinere danısmalısınız

Cevaplarınız için teşekkürler, bir soru sormayı unutmuşum, kuşları haftada bir uçmaları için çıkarıyordum kafesten, bunu devam ettirmeme gerek varmı?, mesela uçmak yumurtlayacak bir kuş için zararlı olabilir mi?

• DefKoLoNi D kullanıcısına yanıt
    Kötü bir cevap ama uçurmamak daha iyi yavru almak istiyorsanız uçurulmaz kuş damızlık onlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: DefKoLoNi

quote:

1. Evet anlattıgınız seyler yumurtlamaya hazırlık görünüyor bu evrede kusları fazla rahatsız etmemelisiniz yumurtlasada yatmaz bu sefer yumurtaya yuvalıga sürekli bakmayın uzaktan izleyin kuslarınızı hergün taze yemini suyunu unutmayın

Cevaplarınız için teşekkürler, bir soru sormayı unutmuşum, kuşları haftada bir uçmaları için çıkarıyordum kafesten, bunu devam ettirmeme gerek varmı?, mesela uçmak yumurtlayacak bir kuş için zararlı olabilir mi?

Önceden de nasıl davranıyorduysan aynen devam et. Bi sıkıntı olmaz. Yumurtalayacak olan kuş yine işine bakar. Anneme aldık 1 dişi her seferinde disardalar ama yine de işlerini görüyorlardı. Şimdi erkek çıkar dişi yuvada kalır kafeside açık bırakır erkek gezer girer. Bende 4 tane kuşu aynı kafes içinde çiftleştirdim. 4üde bir arada olmalarına rağmen her seferinde sağlık yavrular aldım. Nasıl bi kafes diyeceksin. Benim kendi yapmış olduğum kafesti büyüktü altlı üstlü yuvalarını taktım hiç birbirlerinin yuvasına bile karişmadılar. Yani diyeceğim şu. Bazıları nın yanlış bilgisine kanıpta kuşları hapis etme. Doğal yaşamlarını düşün sence mantıklı mı kapatmak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tekrar cevabınız için teşekkürler...ama dişinin tek ayak üstünde durduğunu söylemiştim, bu durum sürekli kafamı karıştırıyordu kuşu incelemeye karar verdim, ve malesef ayağına ip dolanmış. İp çok ince olduğu için farkedilmesi çok zordu, ipi çıkadık ama bir parmağı morarmış, sanırım kangren olmuş ne olacak acil yardım ederseniz sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DefKoLoNi -- 13 Haziran 2015; 1:18:06 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Tekrar cevabınız için teşekkürler...ama dişinin tek ayak üstünde durduğunu söylemiştim, bu durum sürekli kafamı karıştırıyordu kuşu incelemeye karar verdim, ve malesef ayağına ip dolanmış. İp çok ince olduğu için farkedilmesi çok zordu, ipi çıkadık ama bir parmağı morarmış, sanırım kangren olmuş ne olacak acil yardım ederseniz sevinirim...

Zeytin yağıyla ovala hafifçe fırsat buldukça tekrarla.

• Arkadaşlar gece annem kuşlara bakarken dişi kuşun yuvada olduğunu görmüş, sabah olduğunda bende dişi kuşun yuvaya girdiğini gördüm. İçeride biyerleri kemiriyor sanırım tak tak sesler geliyor...Ama dışarı çıktığı zaman erkek kuş sürekli onu yuvaya girmeesi için zorluyor sanırım, yani sürekli çiftleşmek istiyor, üstüne çıkmaya çalışıyor, ama yinede mesela şuan yazarken bile onları görebiliyorum, erkek kuş yerde bişeyler yaparken kendide yuvaya girebiliyor bazen. Sizce erkeğin onu zorlaması soruna yol açarmı yoksa normal bişeymi?
    -Kuşlar yumurtladığında veya şimdi salonda durması uygunmu, ne tür biyere ihtiyaç vardır?, Sizce salondamı durmalılar (Gürültü ve rahatsız edici sesler olabilir, süpürge gibi) yoksa yan odamız var oraya mı koymalıyım (Karanlık ve sessiz) ?

Önerilerinizi ve düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim...:)
  • quote:

Arkadaşlar gece annem kuşlara bakarken dişi kuşun yuvada olduğunu görmüş, sabah olduğunda bende dişi kuşun yuvaya girdiğini gördüm. İçeride biyerleri kemiriyor sanırım tak tak sesler geliyor...Ama dışarı çıktığı zaman erkek kuş sürekli onu yuvaya girmeesi için zorluyor sanırım, yani sürekli çiftleşmek istiyor, üstüne çıkmaya çalışıyor, ama yinede mesela şuan yazarken bile onları görebiliyorum, erkek kuş yerde bişeyler yaparken kendide yuvaya girebiliyor bazen. Sizce erkeğin onu zorlaması soruna yol açarmı yoksa normal bişeymi?
    -Kuşlar yumurtladığında veya şimdi salonda durması uygunmu, ne tür biyere ihtiyaç vardır?, Sizce salondamı durmalılar (Gürültü ve rahatsız edici sesler olabilir, süpürge gibi) yoksa yan odamız var oraya mı koymalıyım (Karanlık ve sessiz) ?

Önerilerinizi ve düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim...:)

Şu anda ellemen doğru değil çünkü Dişi hazırlık yapıyor. Hiç kafesin yerini değiştirme yoksa yeni ortama alışmaları yine çiftleşme lerini güçleştirir. Onlar süpürge sesine kendilerini çoktan alıştırmışlardır. Sesi duyunca korkup yadirgamazlar. Erkek onunla ciftleşmek isteyince dişi kendini yuvaya atıyor erkek zorlamıyor yani. Sen bırak 1 aya kadar yumurtlamaya başlar yeterki çiftleşsinler. Yuvayıda açıp rahatsız etme. Yemini suyunu temizliğini yap tamam.

• mubişim kullanıcısına yanıt
    Sadece 2 mesaj yukarda kuşları uçur sakıncası demişssin şimdi suyunu yemini koy yeterlidir sakın dokunma demişsin bana zıt yazmak için çabalamak yerine doğru bildiğini yaz herkes yararlansın.Kimseye zararın olmamış olur o zaman İyi geceler.
  • Forumun kultur seviyesinin yuksek oldugunu unutmadan yorumlar yapalim lutfen kaba konusmalarin kufurlerin forumda yeri yoktur.

• quote:

Forumun kultur seviyesinin yuksek oldugunu unutmadan yorumlar yapalim lutfen kaba konusmalarin kufurlerin forumda yeri yoktur.

Adın ne senin.

• Arkadaşlar diğer kafesi başka odaya koydum rahatça yuva felan yapsınlar diye, ama malesef yuvaya girdiklerini görmedim. Sonra o kuşları tekrar bizim kafesin yanına koyduğumda dişinin yuvaya girdiğini gördüm. Şimdi yanyanalar ve yuvaya ara sıra giriyorlar, hatta erkek bile girdi şuan. Ama diğer kuşlar kalıcı değil yani onlar gidince hiç yuvaya girmezlerse ne olacak? Diğer odada olsalarda birbirleriyle anlaşabiliyorlar ses çıkararak. Bazı talaşları dışarı atmışlar...

Sorum şu o kuşların olmamasına nasıl alışacaklar, o kuşların gitmesi benim kuşlarımın üremesini etkiler mi? Ne yapmalıyım, nasıl alıştırmalıyım?

Önerileriniz lütfen...Hızlı cevap verirseniz sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.