Şimdi Ara

Muhabbet kuşum uçamıyor, kanatlarında sorunmu var? (Resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
26.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 gün önce çok severek aldığım muhabbet kuşum bir türlü uçamıyor. Ne yüksekten alçağa uaçabiliyor, ne alçaktan yükseğe uçabiliyor. Genel olarak çok sıcak kanlı bir kuş. İlk günden sevmeme, elime almama falan alıştı hiç ısırmıyor. Odaya alışması için ve birazda antreman olsun diye kuşu çıkarıyorum ama koyduğum yerde saatlerce öylece duruyor hareket etmeden. Bende kuşun resimlerin çektim, sizce kanatlarda bir sorunmu var yada kuşumun uçamamasını sebebi nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twona77 -- 9 Ağustos 2012; 16:08:06 >

• vetereneri götür bence ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: twona77

2 gün önce çok severek aldığım muhabbet kuşum bir türlü uçamıyor. Ne yüksekten alçağa uaçabiliyor, ne alçaktan yükseğe uçabiliyor. Genel olarak çok sıcak kanlı bir kuş. İlk günden sevmeme, elime almama falan alıştı hiç ısırmıyor. Odaya alışması için ve birazda antreman olsun diye kuşu çıkarıyorum ama koyduğum yerde saatlerce öylece duruyor hareket etmeden. Bende kuşun resimlerin çektim, sizce kanatlarda bir sorunmu var yada kuşumun uçamamasını sebebi nedir?

daha yavru belli küçük kanatları zayıf acele etme hayvanıda zorlama ters bir yere sıkısır çarpar kanadı daha çok zarar gorur ugrasırsınız .. 1 ay sonra onu tanıyamazsın uçmaktan kafesine sokamazsın.. rahat ol

• Tam emin olmamakla beraber kanat tüyü koparımış yada eksik gibi.2 günlük kşu salman yanlış.kuş bana bakımsız ve tüyleri kirli geldi hasta olabilir.bir veterinere götür bence.

Üzme,korkutma,çok fazla üsteleme,sabret,avcuna alma(ben bu hatayı yapmıştım),elinden yemlemeye çalış.Birde çok erkenden salmaya başlama(etrafa ve sana alışmadan.Önceden kafes içi eğitim ve alıştırma yapılmalıdır.).Salman gerektiği zaman kafesin tavanından sal,kapıdan çıkarken biraz daha ürkek oluyorr gibime geliyor.Nacizane tavsiyelerim.Birde kafesin içine ayna koyma.Hatta kuşun aynalarla temasını kes.Sağlık açısından kuş için zararlı.Kuş yem kusmaya çalışıyor,kusamıyor ve geri yutuyor.Boğazının hasta olma ihtimali var bu durumdan dolayı.Ama ben küçük bir aynayı kafese sokarken kullanıyorum zorlama olmasın diye.Kafese sokunca hemen kaldırıyorum aynayı.Kuş direk önüne koyunca takip etmeye başlıyor aynayı.

Tabi ödüllendirme yöntemi çok işe yarayabilir.Kafesin içinde parmagına çıkınca ödüllendirme gibisinden yani.Ödüllendirme teknikleri çok sorun için uyarlanabilir.Örneğin;odaya girdiğinde korkuyorsa,odaya gir yem Ver çık ve bunu korkmayana kadar devam et gibi.

eğiti için tavsiyelerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikçiler -- 10 Ağustos 2012; 0:23:47 >

• alıntı yapmasanız iyi olur scroll down yapmaktan parmağım yoruldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: .GalataSaray.

Tam emin olmamakla beraber kanat tüyü koparımış yada eksik gibi.2 günlük kşu salman yanlış.kuş bana bakımsız ve tüyleri kirli geldi hasta olabilir.bir veterinere götür bence.

Üzme,korkutma,çok fazla üsteleme,sabret,avcuna alma(ben bu hatayı yapmıştım),elinden yemlemeye çalış.Birde çok erkenden salmaya başlama(etrafa ve sana alışmadan.Önceden kafes içi eğitim ve alıştırma yapılmalıdır.).Salman gerektiği zaman kafesin tavanından sal,kapıdan çıkarken biraz daha ürkek oluyorr gibime geliyor.Nacizane tavsiyelerim.Birde kafesin içine ayna koyma.Hatta kuşun aynalarla temasını kes.Sağlık açısından kuş için zararlı.Kuş yem kusmaya çalışıyor,kusamıyor ve geri yutuyor.Boğazının hasta olma ihtimali var bu durumdan dolayı.Ama ben küçük bir aynayı kafese sokarken kullanıyorum zorlama olmasın diye.Kafese sokunca hemen kaldırıyorum aynayı.Kuş direk önüne koyunca takip etmeye başlıyor aynayı.

Tabi ödüllendirme yöntemi çok işe yarayabilir.Kafesin içinde parmagına çıkınca ödüllendirme gibisinden yani.Ödüllendirme teknikleri çok sorun için uyarlanabilir.Örneğin;odaya girdiğinde korkuyorsa,odaya gir yem Ver çık ve bunu korkmayana kadar devam et gibi.

eğiti için tavsiyelerim.

çok güzel bilgiler eline sağlık. bilmediğim çok şey öğrendim.

• Kanatlarında sorun var.Yani ya eksik yada daha yeni çıkıyor . 13 senedir Muhabbet Kuşu besliyorum.Aynı hayvan Hala ölmedi.Böyle dediğimde annem ve babam bana kızıyor Şaka bir yana bizim kuş yaşlılıktan uçamıyor , gençken çok iyiydi ama hep vahşiydi . Hala saldırıyor ...

Sizin kuşun kanatlarında ya tüy eksik , yada yeni olgunlaşmaya başlamış... Şuan için fazla ellemeyin.Ayrıca bu kuşlar çok narin.Fazla ele almayın. Bizim Boncuk toplasanız 13 senede 20 kere ellememişimdir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam bence kanat ayarı yapılmış yani kanatları kesilmiş. Bir sure sonra tekrar çıkar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 ihtimal var.
    1.ci kanatları kopmuş, koptuysa zamanla çıkar.
    2.si tüy dökümü hastalığı, bu varsa hiç uçamaycak anlamına gelir.
  • konuyu açalı 1 ay oldu ve hala kuş uçamıyor. sürekli tüy döküyor, bir çaresi yokmu acaba?
  • quote:

konuyu açalı 1 ay oldu ve hala kuş uçamıyor. sürekli tüy döküyor, bir çaresi yokmu acaba?

Tür, rengi, beneklerine kadar aynı kuş bende de var. Herşeyiyle aynı. Benimki de uçamıyor, yeni aldım, olduğu yerde kanat çırpıyor hayvan uçacakmış gibi. Acaba bu türe özgü birşey mi diye düşünmeye başladım konuyu görünce. Tavuk, horoz gibi 15 cm havalanıyor sonra yerde.
  • quote:

konuyu açalı 1 ay oldu ve hala kuş uçamıyor. sürekli tüy döküyor, bir çaresi yokmu acaba?

2. ihtimal gerçekleşmiş, tüy dökümünün bir çağresi yoktur hep döker uçamazlar.
    Yinede vitamin takviyesi yapabilirsin.
  • Benimde muhabbet kuşum uçamıyor. Tüyleri kopuyor sonra tekrar çıkıyor. sanırım tüy dökümü hastalığı. Birkaç güne veterinere de götürücem fakat o kadar araştırmama rağmen cvbını bulamadığım soru şu : Tüylerinin dökülmesinden geçtim, o bu haliyle de çok mutlu ve konuşkan. Bu hastalık onun yaşam süresini kısıtlar mı? Yani iyi bakılırsa diğer kuşlar kadar ömrü uzun olur mu ?
  • Tüy dökümü hastalığı olabilir hiç uçamaz
    yada yavru sansınlar alsınlar diye kanatlarını kesmişlerdir.
  • Orijinalden alıntı: twona77

2 gün önce çok severek aldığım muhabbet kuşum bir türlü uçamıyor. Ne yüksekten alçağa uaçabiliyor, ne alçaktan yükseğe uçabiliyor. Genel olarak çok sıcak kanlı bir kuş. İlk günden sevmeme, elime almama falan alıştı hiç ısırmıyor. Odaya alışması için ve birazda antreman olsun diye kuşu çıkarıyorum ama koyduğum yerde saatlerce öylece duruyor hareket etmeden. Bende kuşun resimlerin çektim, sizce kanatlarda bir sorunmu var yada kuşumun uçamamasını sebebi nedir?

son durum ne ?

• Benim muhabbet kuşunda tüy dökümünswn sonra uçamamaya başladı. Yaşlı altında yağlanma gibi şişlik var. Sert değil uçuyordu yine ama tüy dökmeye başladıktan sonra yerden bir karış yükseğe kadar uçabiliyor. Ne yapmalıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoonRises4You

Benim muhabbet kuşunda tüy dökümünswn sonra uçamamaya başladı. Yaşlı altında yağlanma gibi şişlik var. Sert değil uçuyordu yine ama tüy dökmeye başladıktan sonra yerden bir karış yükseğe kadar uçabiliyor. Ne yapmalıyım?

şişlik varsa doktora götür önemli bir durum. tüy dökümüne bağlı ise tüy çıkınca tekrar uçabilir ama en önemlisi şişlik çok riskli bir götür doktor baksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: I am Tony Montana

quote:

Orijinalden alıntı: MoonRises4You

Benim muhabbet kuşunda tüy dökümünswn sonra uçamamaya başladı. Yaşlı altında yağlanma gibi şişlik var. Sert değil uçuyordu yine ama tüy dökmeye başladıktan sonra yerden bir karış yükseğe kadar uçabiliyor. Ne yapmalıyım?

şişlik varsa doktora götür önemli bir durum. tüy dökümüne bağlı ise tüy çıkınca tekrar uçabilir ama en önemlisi şişlik çok riskli bir götür doktor baksın.

Veterinerler kuşlara bakmıyor ki

• nasıl bakmıyor bakıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.