Şimdi Ara

MUHABBET KUŞU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim 2 seneden beri muhabbet kuşum var ama çok ısırıyor ısırma sorununu gidersem eğiticem biraz geç kaldığımın farkındayım ama çok ısırıyor ayağına dokunuyorum hemen saldırıyor elimi ısırıyor ve kaçıyor bi çözüm

• Bizimki de ısırıyor küçükken hayvana eziyet çektirdisen normaldir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pişir ye yenisini al

• Yavruyken eğitmen lazımdı büyüyünce çok zor eğitilir

• Sal onu dışarıda hayat nasılmış görsün

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinde yem vermeye çalış öle öle bir şeyler olabilir

• kesinlikle geç değil her yaşta papağanlar egitilebilir tabi hayvana bağırıp çağırip eziyet etmediysen google papağan okulu yaz detaylı bilgilere ulaşırsın o sitede

Bendede sultan papağanı var o site sayesinde eğittim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Muhabbet kuşu almayın.!!
    7 yıl önce açıldı
    Muhabbet Kuşu-Uzun Yolculuk
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Beyler yeni kuş aldım öbür kuşu sattım Nasıl eğitirim biraz çabuk olmalısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: abin302

Beyler yeni kuş aldım öbür kuşu sattım Nasıl eğitirim biraz çabuk olmalısınız

Öncelikle kuşun max 3 aylık olması iyidir. Daha büyükse çok zorlanırsın. Kafasında ki çizgilerin belirginliğinden yaş tahmini yapabilirsin. Erkek dişi farketmez ama erkekler daha iyi eğitilir derler. Bence bir farkı yok. İlk 4 gün kuşu yorma. Yemini suyunu ver dokunma. Biraz ortama alışsın. Kafesin yerini asla değiştirme. Bir yer belirle ve elini bile sürme. Alışma sürecinden sonra kuş yavaş yavaş ötmeye yem yemeye su içmeye başlar. O zaman elini hafifçe kafese atıp göğsüne işaret parmağınla yavaşça dokun. Tünek şeklinde yaklaştır. İlk seferlerde uçar kaçar ama sonradan kesin gelir. Çok yabaniyse pek tavsiye etmediğim yemekle terbiye yöntemini kullanmalısın. 1 gün boyunca yem kaplarını çıkar. Sonra parmağının üstüne 2-3 tane yem koy ve elini uzat. Kuş anında yer. Sonra avucuna doldur ve elini kafese götür. Kuş eline konup yem yiyecektir. Sonrası basit zaten. Elden korkma falan bişeycik kalmaz.

Edit : Birde eski kuşun yanında olmaması gerek. Sadece 1 tane kuş varsa eğitilir. Yoksa boşuna uğraşırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDC -- 2 Mayıs 2015; 21:25:07 >

• zaten 3 aylık falan eski kuşla aynı kafeste değiller eski kuş öldürür diye koymadım yeni kafes alıp oraya koydum daha 1 gün oldu ama yem yemiyor normal yem verdik yavru yemi vercez inşallah yer çarşamba gününe kadar dokunmamayı düşünüyorum
  • bizim kuş ele alıştırdım yemleri atıyor diye yemleri elle yedirdim sonra saldım elimi uzattım geldi ama 2 sıkıntı var
    1) Yemleri dışarı atıyor hangi yem olursa olsun neden olabilir muhabbet kuşu erkek,
    2) Elime geliyor ama elimi kafese sokunca ona götürmesem bile kaçıyor neden olabilir?
  • 2. sorun çözüldü 1. sorun hala devam ediyor biraz acele edin
    bide bütün örtüleri kemiriyor gaga taşı var kafesinde nedendir acilen cevap verin
  • Merhaba kuş sever arkadaşlar, dünya tatlısı kuşumu bugün aldım uzun süre bekledim. Kuşum henüz uçamıyor kaç aylık bilemiyorum bir de cinsiyeti ve cinsi konusun da yardımcı olabilir misiniz lütfen? Kuşçu bana kuşun çekoslav yavrusu olduğunu söylemişti. Şimdi den teşekkür ederim.

MUHABBET KUŞU MUHABBET KUŞU MUHABBET KUŞU MUHABBET KUŞU MUHABBET KUŞU MUHABBET KUŞU MUHABBET KUŞU MUHABBET KUŞU

• nur_dan N kullanıcısına yanıt
    Dişi bu kuş erkeklerin burun bölgesi mor-mavi olur.
  • nur_dan N kullanıcısına yanıt
    alttan üfle hafiften, pipisi varsa erkektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusesss -- 6 Mayıs 2015; 17:10:08 >
  • Jon Snow kullanıcısına yanıt
    kuşçum bana erkek olduğunu söylemişti, gaga rengi henüz siyahımsı rengi tam oturmamış sanırım, çekoslavak olduğunu söylemişti artık ne kadarı doğru bilemiyorum.
  • Benim kuşum iki aylık,evde bir ağaç var ondan inmiyor,bazen ağaçta geceler,kafese yem yemek için giriyor,bizi gördüğü an kafesin önüne çıkıyor, ağaca kaçıyor, herhalde doğayı arıyor, kafese koymamız zor oluyor, elime aldığımda elimi kesinlikle ısırıyor,konduğu ağacın dallarını budadı,bir senesi var bize alışırsa bunla devam, alışmassa bunun yerine "açık yeşil" cinsi muhabbet kuşu alacam, biraz araştırdım, açık yeşil cinsleri daha akıllı, zeki oluyorlarmış, hem de daha kolay evcilleşiyorlarmış.
     MUHABBET KUŞU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 6 Mayıs 2015; 18:03:06 >

• bizimde vardı 2-3 aydır bizimleydi küçüktü az önce annem komşuya verdi sinirleniyorum var ya bu kadınlar neden böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nur_dan

kuşçum bana erkek olduğunu söylemişti, gaga rengi henüz siyahımsı rengi tam oturmamış sanırım, çekoslavak olduğunu söylemişti artık ne kadarı doğru bilemiyorum.

Dişi olduğu bariz belli 10 seneyi aşkın süredir muhabbet kuşu besliyorum
  • muhabbet kuşum bütün örtüleri kemiriyor gaga taşı var kafesinde
    VE DE ASIL CEVAP İSTEDİĞİM YEMLERİ DIŞARI ATIYOR NEDEN OLABİLİR
    ACİLEN CEVAP VERİN

true bluee ve nur_dan konunun içine sıçtığınız için teşekkürler kendi sorununuz için yeni konu açı başkasının konusuna yazmayın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.