Şimdi Ara

Muhabbet Kusu Hakkinda - Yardim Lutfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kusum biraz urkekti. Su an bayagi alisti bize. Fakat internette okudugumuz alistirma tekniklerini uygulamaya calisirken kafese yaklasinca oradan oraya ucmaya calisiyor, kafese carpiyordu. Sanirim ayagini incitti veya bilmiyorum. Yururken sekiyor, fakat kafese tirmanirken vs. iki ayagini da cok guzel kullaniyor. Fotograflarda da goreceginiz uzere sag bacagini biraz daha yanda tutuyor. Tunekteki halinin fotografini cektim. Yardimci olabilirseniz cok mutlu olurum.
     Muhabbet Kusu Hakkinda - Yardim Lutfen Muhabbet Kusu Hakkinda - Yardim Lutfen Muhabbet Kusu Hakkinda - Yardim Lutfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trotiur -- 15 Temmuz 2013; 16:17:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dostum bence bu tünek muhabbet kuşu için çok kalın papağan tüneği kullanmışsın
  • Bu kuştan önce sultan papağanım vardı. Ondan kalma tünek, ahşap olduğu için daha rahat eder diye düşünmüştüm açıkçası. Kendi tüneğini hemen yerleştiriyorum. Onunla bir bağlantısı olabilir mi ki?
  • çok bilgi sahibi değilim ağaçta her şekildeki dalda duruyor ama bilmiyorum bence kaldır
  • Benim kusumda ayagini incitmisti trmanirken sorun yoktu ama boyle tunekte hep bir tarafina dgru duruyordu bir hafta oyle durdu vitamin koydum suyuna bir haftada duzeldi ayagi

• bilgim pek yok ama. tünekte problem olmasın?
  • eski acik E kullanıcısına yanıt
    Bencede biraz daha küçük ve ince tünek kullan veya oyuncak tünek al
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ustatlardan yardim lutfen
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Trotiur kullanıcısına yanıt
    BENİM DE BİR ERKEK MUHABBET KUŞUM VAR 3 GÜN ÖNCE ALMIŞTIM ACABA KAFES DIŞINA ÇIKIARTMALIMIYIM NASIL KONUŞTURABİLİRİM LÜTFEN CEVAP YAZINNN
  • Zaman ayirip cevaplayan herkese cok tesekkur ederim. Vitamin kullanmiyordum. Dunden itibaren kullanmaya basladim. Haftada bir kez vitamin yenilenmeliymis. Veteriner ile konustum. Tunek de ahsap oldugu icin bicakla incelttim. Herkese tekrar tesekkur ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tilki timur

BENİM DE BİR ERKEK MUHABBET KUŞUM VAR 3 GÜN ÖNCE ALMIŞTIM ACABA KAFES DIŞINA ÇIKIARTMALIMIYIM NASIL KONUŞTURABİLİRİM LÜTFEN CEVAP YAZINNN

Oncelikle bu bilgiler sahsi fikirlerim, onu belirteyim. Onceden bir muhabbet kusum vardi onu ben egitmistim ve konusmustu disi olmasina ragmen 2 3 kelime soyluyordu. Neyse, ilk olarak kafesin kapisini acik birak. O kendiligindengirer cikar zaten aciktikca. Boylece ilk once odaya alisacak. Sakin ola elinizle tutmaya calismayin, tutmayin. Sadece arada bir elinizi yaklastirin hareketsiz tutun bekleyin ve cekin. Almak istediginizde de parmaginizi gogsune yaklastirib o cikar. Cikmazsa ugrasmayin dursun istedigi yerde. Kus disarida iken pencerelere dikkat edin. En guzeli eleklemek hem sinek de gelmez :) konusmasini istiyorsan da besinini, ilgisini, rahatligini eksik etme. Evde olmadigin zamanlar televizyonu acik birak. Kusu da koy yanina. Boylece hem cani sikilmaz, hem de konusnalari duydukca biraz daha kolay olur konusmasi.

yaklaşık ne kadar sürer konuşması
    Bence yeni bir tünek al dene
    Ya ben muhabbet kuşu ve kafesi alırken gaga taşı almayı unutmuşum acaba sorun olur mu
  • gaga taşı ve kuş kumu mutlaka alın
  • quote:

Orijinalden alıntı: eski acik

gaga taşı ve kuş kumu mutlaka alın

Aynen, sultan papaganim kus kumu olmadigindan dolayi hastalandi ve öldü. Daha tecrubeli yaklasiyorum simdiki kusa. Konusmasi icin odaklanmaya gerek yok. Onu mutlu yasatin, ilgilenin. Konusur zaten. Ama kendini icin degil, hayvanin mutlulugu icin ugrasin.

sultan bakmak zor mu muhabbete göre ?
  • Şu an beslediğim muhabbet kuşunu da, ölen sultan papağanını da bakamıyorlar ve doğaya salacaklar diye arkadaşımdan aldım. Fakat sultan papağanı geldiğinde gelişimini tamamlamış, normal yaşta bir kuştu. Aşırı strese mağruz kalmış ve bakımsızlıktan bayağı yıpranmıştı. Dolayısıyla pek alışamadan, kısa zamanda öldü. Şu anki muhabbet kuşu daha yavru. Erken geçti elime. Yavaş yavaş alışıyor. Zorluk farkları olacağını sanmıyorum pratikte.
  • sultan boyut olarak daha büyük bende korkuyorum alınca beslemek zor mu bakmak zor mu diye
  • Sonuçta aynı familyadan geliyorlar. Kuş altı üstü. Pek zorlanacağınızı sanmıyorum. Hatta ele avuca gelmesi açısından daha büyük olması sizin için avantaj bile olabilir. Size kalmış bir karar.
  • eski acik E kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar kuş kumunun fiyatı ve kuşa olan etkisi nedir yazarmısınız bu gün kuş kumu alacam da
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.