İyi bakılan bir muhabbet kuşunun ortalama ömrü 12-13 yıldır.
Kayıtlara göre, dünyanın en yaşlı muhabbet kuşu (sanırım Brezilya' daydı) 17 yaşına kadar yaşamış.
bizimkinin kafesini açar açmaz gelip kafama konuyor, kovalamasam rahatı çok yerinde evin içinde dolaşıyorum, yemek yiyorum, çay içiyorum tepemde duruyor.
quote:
Orijinalden alıntı: El Mukteda
bizimkinin kafesini açar açmaz gelip kafama konuyor, kovalamasam rahatı çok yerinde evin içinde dolaşıyorum, yemek yiyorum, çay içiyorum tepemde duruyor.
Ya bizimki hep benden kaçıyo:( hani olurya alismama durumu olurmu yani hep boyle kalma gibi?
since 2003 hala turp gibi maşallah
quote:
Orijinalden alıntı: Shape Of My Heart
quote:
Ya bizimki hep benden kaçıyo:( hani olurya alismama durumu olurmu yani hep boyle kalma gibi?
Muhabbet kuşu eğitimi ile ilgili makaleler vardır illaki okumanızı tavsiye ederim..
quote:
quote:
evet ilk kuşumuz öyleydi, 2. insan gibi olmuştu, söylediklerimi anlıyordu sanki bu da çok alışık, bana ve babama geliyor da anneme gitmiyor ama daha çok yeni tabi.
quote:
quote:
quote:
evet ilk kuşumuz öyleydi, 2. insan gibi olmuştu, söylediklerimi anlıyordu sanki bu da çok alışık, bana ve babama geliyor da anneme gitmiyor ama daha çok yeni tabi.
Bende dedemden kuş istedim, alıyordu, annem temizleyemem dedi pisliğini, vazgeçirdiler, çok istiyordum ama..
6 yil yasarsa eger ortalama ve iyi olur.
annen doğru söylemiş, ben de bakmıyorum vallahi, bizim peder emekli o temizliyor hep. sen de alsan annen yada baban temizleyecekti.
İlgi alaka, temizlik, genetiğe göre değişir. Max 15 yıl diye biliyorum. benimki 9 yıl yaşamıştı
Max 1 yıl yaşar.En azından benim aldıklarım öyle.Gerçi kuyruklarında Made in China diye bir yazı vardı da ne anlama geliyor bilmiyorum
Bizim bir önceki kuşumuz 15 yıl yaşadı şimdiki kuşumuz ise 10-11 yaşında. Nazar deymesin.
Beyler bakım falan demeyin. 2 ayda 3 muhabbet kuşum öldü. İlki 3 yıllık kuşum diğerleri 2 hafta ile aldığım 1-2 aylık kuşlar.
İnanın bakımları iyi ama anlamıyorum. Biri s.algınlığından öteki ishalden öldü. İlaç vs. verildi , vitamin eksik olmuyor ama anlamadım.
Şimdi 2 muhabbet kuşum var. İkiside max. 2 aylık. Alalı 1-2 hafta oldu. İnşallah uzun ömürlü olurlar.
quote:
annen doğru söylemiş, ben de bakmıyorum vallahi, bizim peder emekli o temizliyor hep. sen de alsan annen yada baban temizleyecekti.
Benim odayı aşağıdaki kız gördü, bakmadan çıktı hemen. Utandım, birde kuş baksam nasıl olacaktı,
Halamın bir kuşu vardı çok haşır neşirdiler yaklaşı 5-10 yıl atası yaşadı sanırım öldüğünde halamlara gitmiştik evde tık ses çıkmıyordu gömdüler sonra
normalde 55 yil yasar temizligine bakimina dikkat edersen 70yasinda bile kusu yasiyanlar var.tabi bu arada psikolojide onemli her gun onunla hic olmasa bes dakika ilgilenmek konusmak lazim.mekanda onemli tabi her zaman ayni yuvayaya komamak lazim degisik ortamlarada sokmalisinki diri kalsin.pis hastalikli ortamlara cok yatirirsaniz ileriki yaslarda teklemeler kusmeler kaprislerle karsilasirsiniz.uzun sure ilgilenmez temizligine dikkat etmezsen koku yapar kuscagiz temizlik cok onemli.tuylerinide hic yoksa iki haftada bir almali sonra kaliteli kremlerle kusa masaj yapmalisin.bunu saglarsan kusda sende mutlu olursunuz es bulmadada sorun yasamazsiniz.tum ferdi ve toplu kusseverlere selamlar.
quote:
Kaç yıl?
8
Yapacağın muhabbete bağlı
bizimkisi 10yılı geçti hala yaşıyor
quote:
Orijinalden alıntı: rentacar2
normalde 55 yil yasar temizligine bakimina dikkat edersen 70yasinda bile kusu yasiyanlar var.tabi bu arada psikolojide onemli her gun onunla hic olmasa bes dakika ilgilenmek konusmak lazim.mekanda onemli tabi her zaman ayni yuvayaya komamak lazim degisik ortamlarada sokmalisinki diri kalsin.pis hastalikli ortamlara cok yatirirsaniz ileriki yaslarda teklemeler kusmeler kaprislerle karsilasirsiniz.uzun sure ilgilenmez temizligine dikkat etmezsen koku yapar kuscagiz temizlik cok onemli.tuylerinide hic yoksa iki haftada bir almali sonra kaliteli kremlerle kusa masaj yapmalisin.bunu saglarsan kusda sende mutlu olursunuz es bulmadada sorun yasamazsiniz.tum ferdi ve toplu kusseverlere selamlar.
Beyler tablet sürüm hacklenmiş rakamlarda sorun var sanırım!