Şimdi Ara

Muhabbet kuşu kaç yıl yaşar? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
2
Favori
41.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: tubul

Yapacağın muhabbete bağlı

• quote:

Orijinalden alıntı: rentacar2

normalde 55 yil yasar temizligine bakimina dikkat edersen 70yasinda bile kusu yasiyanlar var.tabi bu arada psikolojide onemli her gun onunla hic olmasa bes dakika ilgilenmek konusmak lazim.mekanda onemli tabi her zaman ayni yuvayaya komamak lazim degisik ortamlarada sokmalisinki diri kalsin.pis hastalikli ortamlara cok yatirirsaniz ileriki yaslarda teklemeler kusmeler kaprislerle karsilasirsiniz.uzun sure ilgilenmez temizligine dikkat etmezsen koku yapar kuscagiz temizlik cok onemli.tuylerinide hic yoksa iki haftada bir almali sonra kaliteli kremlerle kusa masaj yapmalisin.bunu saglarsan kusda sende mutlu olursunuz es bulmadada sorun yasamazsiniz.tum ferdi ve toplu kusseverlere selamlar.

• kuşu ebediyen kafesinde tutmayı düşünmüyorsanız illa camdan veya bir kazaya kurban gider.
  • Rentacar2

Mavişim vardı.Forumda belki bilen vardır.Resimlerini koymuştum.14 yaşındaydı.İshalden kaybettim onu:(

Şimdi bir tane daha besliyorum.Annem akciğerinde ameliyat olacak.Kuştan oldu diyor.Kuşsuz ne yaparım ben ya:((
  • quote:

Orijinalden alıntı: can_11

Rentacar2

Mavişim vardı.Forumda belki bilen vardır.Resimlerini koymuştum.14 yaşındaydı.İshalden kaybettim onu:(

Şimdi bir tane daha besliyorum.Annem akciğerinde ameliyat olacak.Kuştan oldu diyor.Kuşsuz ne yaparım ben ya:((

benimkinin adı da mavişti canercik canercik diye seslenirdi bana, 10 yıl yaşadı sonra grip gibi bişey olup öldü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rust in Peace

quote:

Orijinalden alıntı: can_11

Rentacar2

benimkinin adı da mavişti canercik canercik diye seslenirdi bana, 10 yıl yaşadı sonra grip gibi bişey olup öldü

• 10 yıl nasıl yaşatıyorsunuz yahu.

Beyler bu arada kuşun uyurken kuyruğunu hafif şekilde aşağı yukarı oynatması normalmi? Bizimkinin kuyruğu aşağı yukarı oynuyor özellikle uyku modunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VGroove

20-25 diyenler iyi sallamış.

İyi bakılan bir muhabbet kuşunun ortalama ömrü 12-13 yıldır.

Kayıtlara göre, dünyanın en yaşlı muhabbet kuşu (sanırım Brezilya' daydı) 17 yaşına kadar yaşamış.

peki kayıt altına alınmayanlar? dünyanın herhangi bir yerinde 20 yaşına kadar yaşamış bir muhabbet kuşu muhtemelen vardır.
    12-13 diyorsun da, teyzemin kuşu 15 yıl yaşadı. ezbere konuşmayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PoseDn

Beyler bakım falan demeyin. 2 ayda 3 muhabbet kuşum öldü. İlki 3 yıllık kuşum diğerleri 2 hafta ile aldığım 1-2 aylık kuşlar.

İnanın bakımları iyi ama anlamıyorum. Biri s.algınlığından öteki ishalden öldü. İlaç vs. verildi , vitamin eksik olmuyor ama anlamadım.

Şimdi 2 muhabbet kuşum var. İkiside max. 2 aylık. Alalı 1-2 hafta oldu. İnşallah uzun ömürlü olurlar.

Beyler bu arada kuşun uyurken kuyruğunu hafif şekilde aşağı yukarı oynatması normalmi? Bizimkinin kuyruğu aşağı yukarı oynuyor özellikle uyku modunda.

Pencerenin önüne mi koyuyorsun? Ne yapıyorsun?

-Nefesini düzenlemesi için yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pençe_ -- 13 Kasım 2011; 1:57:55 >
  • Valla benim kuşun 70 e kadar yolu varmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: BatuB

quote:

Beyler bakım falan demeyin. 2 ayda 3 muhabbet kuşum öldü. İlki 3 yıllık kuşum diğerleri 2 hafta ile aldığım 1-2 aylık kuşlar.

İnanın bakımları iyi ama anlamıyorum. Biri s.algınlığından öteki ishalden öldü. İlaç vs. verildi , vitamin eksik olmuyor ama anlamadım.

Şimdi 2 muhabbet kuşum var. İkiside max. 2 aylık. Alalı 1-2 hafta oldu. İnşallah uzun ömürlü olurlar.

Hocam nerdee. İnan rüzgar göstermiyoruz birşey olacak diye. 3 yıllık kuşumu güzel havalarda balkona çıkarırdım birşey olmazdı. En az ona dikkat ettik en çok o yaşadı bunların üstüne çok düştük ama olmadı.

O hareket normal yani değilmi? Çok belli değil ama yukarı aşağı yapıyor uyku modunda.

• quote:

quote:

quote:

Hocam nerdee. İnan rüzgar göstermiyoruz birşey olacak diye. 3 yıllık kuşumu güzel havalarda balkona çıkarırdım birşey olmazdı. En az ona dikkat ettik en çok o yaşadı bunların üstüne çok düştük ama olmadı.

O hareket normal yani değilmi? Çok belli değil ama yukarı aşağı yapıyor uyku modunda.

Hareket normal.Aşırı ilgi gösterme kuşa hele yeni geldiyse.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hareket normal.Aşırı ilgi gösterme kuşa hele yeni geldiyse.

Ellemiyorum zaten. Kafesteler. Çift aldım. Maşallah anlaşıyorlar Nazar değmesin.

• Aile şefkatini gösterdik 13 sene yaşadı valla.
  • Bizimki de 2012'de 11 yaşına girecek hala genç delikanlı
  • Benim muhabbet kuşum 6 sına girecek ama hastalandı elime alınca yada kuşla konuşunca felan kendini kayediyo bayılacak gibi oluyo çubuğunda duruyosa yere düşüyo ölü gibi oluyo bu hastalığın nası bişey olduğunu ve tedavisini felan bilen varsa noolur yardım etsin ailemden birigibi oldu kuşum lütfen yardım edin.
  • 6 yaşında gitti yani bu sene.Sebep bilinmiyor gelip geçerken fatiha okuyorum evin bahçesinde
  • Bizim 10 yıllık muhabbet kuşumuz hastalandı, önce bir ayağını üzerine basamadı, şu anda iki ayağı üzerine basamıyor,

veterinere götürdük vitamin verdi ama pek bir işe yaramadı , şimdi bedeninin üzerinde sürünmeye başladı,

halbuki bize ne şarkılar söyler , neler yapardı, ne yapılabilir bilemiyorum :-((((
  • Kaliteli yem+Stressiz ortam+İlgi = 15 yıl ama genelde 7-8 yıl yaşıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2F6FBCC3F

Kaliteli yem+Stressiz ortam+İlgi = 15 yıl ama genelde 7-8 yıl yaşıyorlar

99 depreminden sonra aldığımız ''tatlış'' dün öldü.16 sene yaşadı hemen hemen.Hayvan beslemenin kötü yanı hele ki beraber büyüdüysen ağır oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.