Şimdi Ara

Muhabbet Kuşu Yardımlaşma Platformu (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.479
Cevap
37
Favori
84.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Kuşum birşey yedikten sonra (benim gözlemim bu yönde belki normaldede oluyordur) kabarıp hapsırıyor. 10-15 dk da bir devam ediyor. Şuanki yeri soğuk değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kuş arkadaşımın neye ihtiyacı var videosu:http://www.google.com.tr/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CBsQuAIwAGoVChMIjdnA3tmRyAIVy5gaCh2OdAi1&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DmBb0xtErEK8&usg=AFQjCNEpLPQl44JebCxUB7lVGWem-uN-1g

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevap17 C kullanıcısına yanıt
    Hocam bu ikinci mesajınız ama böyle link paylaşılmaz.

Sorunun ne olduğunu anlamasamda, size videoyu buraya koyarak yardımcı olayım.

Bana kalırsa bir problemi yok. Biraz salın kafesten sıkılmış gibi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim kus ucmak istemiyor surekli yerde geziyor. 20-30 santimlik bir yere bile tirmanarak cikiyor.

Kanatlarinda veya herhangi bir yerinde sorun yok. Elimize alip yere birakinca ucuyor. Sanirim yaglandi ve tembellesti kus. Konusmasina veya hareket etmesinde hicbir sikinti yok. Fakat ucmak istemeyipte surekli yerde dolasmasi ve bizi takip etmesi bizi zora sokmaya basladi. Surekli yerde kusu gozetlemek zorunda kaliyoruz. Hatta 1-2 hafta once valide farketmemis kuyruk kismina basmis. Kus soka girip 1-2 gun konusmamisti.

Aslina bu durumun avantaji da yok degil. Nasilsa ucmuyor diye balkon , cam , kapi vs kapatmaya pek dikkat etmiyoruz.

Ama ben yinede kusumuz ucabilsin istiyorum.

Ne yapmaliyim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Beocan

Bizim kus ucmak istemiyor surekli yerde geziyor. 20-30 santimlik bir yere bile tirmanarak cikiyor.

Kanatlarinda veya herhangi bir yerinde sorun yok. Elimize alip yere birakinca ucuyor. Sanirim yaglandi ve tembellesti kus. Konusmasina veya hareket etmesinde hicbir sikinti yok. Fakat ucmak istemeyipte surekli yerde dolasmasi ve bizi takip etmesi bizi zora sokmaya basladi. Surekli yerde kusu gozetlemek zorunda kaliyoruz. Hatta 1-2 hafta once valide farketmemis kuyruk kismina basmis. Kus soka girip 1-2 gun konusmamisti.

Aslina bu durumun avantaji da yok degil. Nasilsa ucmuyor diye balkon , cam , kapi vs kapatmaya pek dikkat etmiyoruz.

Ama ben yinede kusumuz ucabilsin istiyorum.

Ne yapmaliyim ?

doktora götür bi baksın uçmayan kuş çabukta ölür yağlanma oldugu için spor yapamadıgı için uçup.

• Dahiliye doktoru bakar mı bu kuşa :P

Şaka bir yana öyle sağlam bir veteriner yok bulunduğum ilde. Olanlarda büyükbaş hayvanlar konusunda bilgili klinikler.

Bu kuş bayağıdır böyle sanırım 1 senedir falan böyle şu ana kadar pekte sıkıntı olmadı hastalık konusunda falan.

Nazar değmesin çok hareketli ve konuşkan bir kuş formundan bir şey kaybetmiyor.

Çabuk ölür dediniz içime kurt düşürdünüz :( Veterinere götürmeden bir şey yapamaz mıyım ?

Ben sabahları elma sirkesi içiyorum yağları falan yakıyor , kuşa versem zararı olur mu ? :)
  • quote:

Dahiliye doktoru bakar mı bu kuşa :P

Şaka bir yana öyle sağlam bir veteriner yok bulunduğum ilde. Olanlarda büyükbaş hayvanlar konusunda bilgili klinikler.

Bu kuş bayağıdır böyle sanırım 1 senedir falan böyle şu ana kadar pekte sıkıntı olmadı hastalık konusunda falan.

Nazar değmesin çok hareketli ve konuşkan bir kuş formundan bir şey kaybetmiyor.

Çabuk ölür dediniz içime kurt düşürdünüz :( Veterinere götürmeden bir şey yapamaz mıyım ?

Ben sabahları elma sirkesi içiyorum yağları falan yakıyor , kuşa versem zararı olur mu ? :)

olur.suyuna 2-3 damla limon damlatın vitamin bakımından. kanatlarında problem olabilir. söyle düşünün fabrikada dolasan tavukmu sağlıklı yoksa köyde özgürce bahçede dolasan tavukmu ?

• O konuda hem fikiriz.

Yarim saat once suyunu degistirip limon damlatmistim.

Vitamini kesiyim uzun bir sure , yemligide tam doldurmayayim bari.

Sık sık kusu elime alip havadan asa birakiyim mi ? Bir nevi kanatlarini acayim.

Su sirke olayinida arastirayim zarari yoksa kusada veriyim.

• quote:

O konuda hem fikiriz.

Yarim saat once suyunu degistirip limon damlatmistim.

Vitamini kesiyim uzun bir sure , yemligide tam doldurmayayim bari.

Sık sık kusu elime alip havadan asa birakiyim mi ? Bir nevi kanatlarini acayim.

Su sirke olayinida arastirayim zarari yoksa kusada veriyim.

limon damlatıyosan kesme. vitamin kullanıyorsan kes zaten zararlı onlar kimyasallar hiç kullanmadım ben. havada bıraksan bu sefer kuşun ayağında sorun olur yere hızlı geldimi vs sirke zararlıdır zaten küçücükler sebze meyve verebilirsin.
  • Ben vitamini cok kullanmistim. Hasta olmadigi surece vermeyeyim o zaman limona devam. İlgine tesekkur ederim.

• Up
  • Merhaba ben bugün yavru kuş aldım. Alırken gayet sağlıklı görünüyordu hollanda cinsi. Yolda filanda otuyordu. Eve geldim ne ötüyor ne hareket ediyor ne yemek ne su. Hiç bişey yapmıyor. Yere yem döktüm yine yemiyor. Elimden kaçmıyor. Gözleri filan sağlıklı duruyor sanırım. Sizce hasta olmuş olabilir mi

• quote:

Orijinalden alıntı: Muse.

Merhaba. Kuşum birşey yedikten sonra (benim gözlemim bu yönde belki normaldede oluyordur) kabarıp hapsırıyor. 10-15 dk da bir devam ediyor. Şuanki yeri soğuk değil.

Yediği yem tozlu mu? Yemler tozlu olursa astım yapıyormuş hocam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kabuklu yem veriyorum kabuğunu diğer yemlerin içine atıyor o yüzden olabilirmi acaba. ? Yemler tozlu değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muse. -- 3 Ekim 2015; 21:52:13 >
  • Benim 2 kuşum var 1 yaşındalar 1 ay önce dişi kuß yuvalığa giriyo du ben kafesi temizledikten sonra girmedi hiç girmiyo.bende tekrar girsin diye fazla gözükmüyorum ama işe yaramıyor ne yapmalıyım yavru istiyorum kuşlar eş 3 mürekkep balığı kemiği bitirdiler

• quote:

Orijinalden alıntı: cevap17

Benim 2 kuşum var 1 yaşındalar 1 ay önce dişi kuß yuvalığa giriyo du ben kafesi temizledikten sonra girmedi hiç girmiyo.bende tekrar girsin diye fazla gözükmüyorum ama işe yaramıyor ne yapmalıyım yavru istiyorum kuşlar eş 3 mürekkep balığı kemiği bitirdiler

Yumurtası gelmemiştir yapabileceğin bir şey yok karışma hiç azdırıcı kesinlikle verme kemiği yemeyip sırf yoluyor olabilirler zırt pırt verme zaten düzgün yem veriyorsan onun için de gerekli besinler var bunlar para tuzağı

• Merhaba. Dişi muhabbet kusumun tuylerinde birkac gundur tuhaflik var. Basinin uzerindeki tuyler de diken gibi duruyor. Tüy degistiriyor olabilir mi? Az once de yedigi yemleri kusarken gördüm. Kizim bes yasinda ve esi var. Uc tane de yavrusu var kafeste. Yavrular 10 aylik. Yavru sayilmazlar gerci..
    Muhabbet Kuşu Yardımlaşma PlatformuMuhabbet Kuşu Yardımlaşma Platformu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzlupuding -- 4 Ekim 2015; 20:06:06 >

• @muzlupuding
    Tüy döküyordur :) banyoluk koyun :)

• quote:

Orijinalden alıntı: devilkingcry

quote:

Orijinalden alıntı: cevap17

Benim 2 kuşum var 1 yaşındalar 1 ay önce dişi kuß yuvalığa giriyo du ben kafesi temizledikten sonra girmedi hiç girmiyo.bende tekrar girsin diye fazla gözükmüyorum ama işe yaramıyor ne yapmalıyım yavru istiyorum kuşlar eş 3 mürekkep balığı kemiği bitirdiler

Yumurtası gelmemiştir yapabileceğin bir şey yok karışma hiç azdırıcı kesinlikle verme kemiği yemeyip sırf yoluyor olabilirler zırt pırt verme zaten düzgün yem veriyorsan onun için de gerekli besinler var bunlar para tuzağı

Peki nijer tohumunu kestim yumuratanın gelmesi için ne yapabilirim

• Arkadaslar kusumu yeni aldim , ozellikle yavru ve erkek olmasini istedim . Sizce dogrumu verdi ve cinsi nedir arkadaslar yardimci olursaniz sevinirim :)
    Muhabbet Kuşu Yardımlaşma PlatformuMuhabbet Kuşu Yardımlaşma Platformu

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.